po 3 wpisy w kontaktach

• 5 Odpowiedzi
  • 2003 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

po 3 wpisy w kontaktach
« dnia: Wrzesień 02, 2008, 07:26:37 »
Witam
Stałem się posiadaczem Toshiby G900 i mam problemy z synchroninzacją danych z outlookiem. Po usb poszło niby w porządku ale w kontaktach pojawiły się zdublowane nazwiska. Teraz zrobiłem synchro przez BT i mam po 3 pozycje tego samego kontaktu. Dwa oznaczone jako karta jeden jako pamięć telefonu (postać na tle wizytówki). Przenosiłem kontakty przez outlook ze starego telefonu ale oczywiście część była na karcie sim. Jak wywalić nadmiar kontaktów? Widziałem na forum sposób na wyłączenie kontaktów z karty sim czy trzeba najpierw jakoś je zaimportować do książki telefonu tak aby żadnego nie stracić?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: po 3 wpisy w kontaktach
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2008, 07:35:00 »
jak wyłaczysz kontakty na sim to ich nie stracisz nie usuwasz ich w ten sposób tylko czynisz nie widocznymi dla telefonu  :wink:
nie raz zdarzało mi sie że AS podczas synchronizacji dublował wpisy kontaktów i kalendarza  :wink:
ustaw w opcjach AS w PC w którą stronę ma synchronizoważ PC->PPC czy PPC->PC

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
  • Sprzęt: Tosia g9oo
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2008, 11:01:32 »
jak wyłaczysz kontakty na sim to ich nie stracisz nie usuwasz ich w ten sposób tylko czynisz nie widocznymi dla telefonu  :wink:

Z tymi kontaktami to jest dziwna sprawa. Nie sa tak do konca niewidoczne dla telefonu. Podczas pisania sms i wybierania numeru (wpisujac nazwe), pokazuja sie kontakty z sim. Podczas gdy ktos dzwoni, nie mamy jego numeru w telefonie ale jest na sim, to osoba zostanie zidentyfikowana i wyswietlona. Troche to denerwujace, bo maly balagan sie robi.
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2008, 11:15:46 »
Podczas gdy ktos dzwoni, nie mamy jego numeru w telefonie ale jest na sim, to osoba zostanie zidentyfikowana i wyswietlona.
to nawet dobrze  :)

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2008, 11:19:51 »
Panowie - przeciez ten klucz w rejestrze odpowiada tylko za filtrowanie w aplikacji Kontakty. Pozostale aplikacje maja dostep do wpisow na SIM (tzn. telefon i SMS). Nie jest dziwne wiec takie zachowanie. Wezcie pod uwage, ze w WM nie ma zintegrowanego srodowiska telefonicznego tylko kilka w zasadzie niezaleznych aplikacji.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2008, 11:27:07 »
no proszę nawet nie wiedziałem, po prostu od dawna nie mam nic na karcie sim  :P