Pisanie wiadomości - liczenie znaków

• 6 Odpowiedzi
  • 1093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dakmor

• 4
  • Sprzęt: Toshiba G900
Pisanie wiadomości - liczenie znaków
« dnia: Grudzień 16, 2010, 16:13:17 »
Witam!

Do tej pory używałem mojej toshiby bardziej jako gadżet. Gdy piszę nową wiadomość liczona jest ilość znaków i pokazywane ile smsów zostanie wysłanych. Jednak gdy dostaję smsa i chcę na niego odpisać już tej funkcji podliczeniowej nie ma.
Szukałem w różnego rodzaju ustawieniach, ale nigdzie nie mogę znaleźć nawet wzmianek o takim czymś. Dodam, że rozmowy sms są realizowane w formie czatu (telefon kupiłem z tzw. drugiej ręki, więc nie wiem czy to nie jakaś nakładka :) ).

Moje pytanie jest takie: czy da się to ustawić gdzieś w opcjach (i to pominąłem), czy potrzebna jest jakaś zewnętrzna aplikacja do tego, a może jest jeszcze inny sposób? :)

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Pisanie wiadomości - liczenie znaków
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2010, 16:30:46 »
Popatrz na belce na górze podczas pisania wiadomości, temat tak właściwie nie jest o toshibie tylko o windows mobile, więc nie ten dział.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline dakmor

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2010, 17:00:58 »
Popatrz na belce na górze podczas pisania wiadomości, temat tak właściwie nie jest o toshibie tylko o windows mobile, więc nie ten dział.

Nie widzę żadnej belki u góry (chyba, że mi pasek startu zasłania, a ja nie wiem jak go ukryć/przenieść).
A co do działu, to cóż, nie pomyślałem, że to chodzi soft, kierowałem się raczej modelem i możliwością nakładek właśnie na konkretny telefon. Mam nadzieję, że Moderator przeniesie temat do właściwego działu jeśli ja się pomyliłem :)

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2010, 17:36:52 »
Górna belka to właśnie ta z zegarkiem, zasobnikiem systemowym przyciskiem start i tytułem otwartego okna. SMS w formie czatu to funkcja windows 6.1. Szczerze mówiąc to sam zauważyłem licznik w tamtym miejscu dopiero jakiś miesiąc temu ;)

Czekaj chyba, że masz zainstalowany WkTask i zamiast tytułów okien masz same ikonki. Wtedy będąc na ekranie Dzisiaj kliknij w prawym górnym roku (tam gdzie zwykle jest krzyżyk) z menu wybierz preferencje, zakładka wygląd i zmień styl na PC
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline dakmor

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2010, 17:52:41 »
O właśnie! I o to mi chodziło! Dzięki wielkie za pomoc.
Tak przy okazji, wiesz może czy jest jakiś licznik wysłanych smsów? Mój dobrzesłużący SE miał takie cudeńko i było przydatne, zwłaszcza jak ma się pakiety darmowych smsów i chce się wiedzieć czy się limit już przekroczyło czy nie :)

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2010, 18:01:25 »
Standardowo chyba nie ma, musisz poszukać w internecie jakiegoś programiku myślę że jakiś jest, ale nie wiem, nigdy nie było mi to potrzebne, w orange bezproblemowo sprawdzam stan pakietów przez internet.

*

Offline dakmor

• 4
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2010, 19:03:54 »
No znalazłem, dla ciekawskich potomnych podam nazwę: LCMinutes PPC. nie tylko zlicza smsy, ale pozwala na kontrolę wszystkich wydatków :)
dziękuje Lolasher za pomoc, temat już do zamknięcia/przeniesienia.