pare pytańo g900

• 39 Odpowiedzi
  • 2881 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline locash

• 16
  • Sprzęt: e61i
pare pytańo g900
« dnia: Luty 10, 2009, 15:13:29 »
witam,
aktualnie poszukuje pierwszego tel z WM
myślałem nad htc tytn2 ale trzyma cenę,więc padło na g900 i tu mam pytanie:
- czy dobry będzie jako pierwszy tel z WM będę z niego korzystał jako jedyny tel.
-czy automapa 5.3 wyświetlana jest na całym ekranie czy ją ucina, może macie jakiegoś screena?
-jaki polecacie odbiornik Gps na BT?
- czy każdy program da się zainstalować ?czy są problemy z ta rozdzielczością?
-czy istnieje jakiś program który imituję touch FLO?w sensie żebym mógł coś obsłużyć palcem?

może ostatnie pytanie jest głupie ale proszę o wyrozumiałość dla newbie :mrgreen:

ohhh oby szybciej nastąpiły te zakupy :O~

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: pare pytańo g900
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2009, 15:22:53 »
AM chodzi na całym ekranie bez problemu. Co do gps to trudno znaleźć taki co nie chodzi, a temat był obszernie dyskutowany jeśli chcesz coś fajnego kupić.
Niektórzy narzekają na tosię w roli telefonu ( że za cicha głównie ).
Co do programów do obsługi palcami przewertuj wątek z rom-em c&c globalbus-a

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2009, 16:58:28 »
czy każdy program da się zainstalować ?
każdy na WM6 czy 6.1 sporo dedykowanych dla 2003 też działa
czasem trzeba skorzystać z fax'a VGA

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2009, 17:12:46 »
Automapa chodzi na calym ekranie, programow jest wiele na 800x480, czy dobry? Szczerze mowiac, jestem z tej daty i za takim stwierdzeniem, ze pierwszy telefon powinnien byc bardzo prosty, np k300 i ewuluowac na nowsze. Jako pierwszy telefon uwazam, ze nie jest dobry, ale jako ppc jest calkiem sobie - ja go ja nie sprzedam i serdecznie polecam :)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2009, 17:31:50 »
Jako pierwszy tel z wm niekoniecznie bedzie dobry, chyba ze masz duzo cierpliwosci. Tosia jest swietnym palmtopem ale tylko gdy przy niej pokombinowac. Jako telefon bedzie bardzo slaba, bo jest palmtopem z funkcja telefonu a nie rozbudowanym telefonem.
Na G900 jest touchFlo, ale tylko 2d. Chodzi calkiem plynnie ale pochlania mnostwo ramu. Lepiej zainstalowac cos innego ze skorka manili.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2009, 17:38:10 »
oczywiście nie jest to mój pierwszy telefon jako telefon :)
teraz używam e61i
zasmuciłeś mnie trochę że nie jest dobry na pierwszy tel z WM, tzn. że polecasz coś innego?
chcę kupić nie dla samego fakty posiadania i jestem gotowy na ingerencje w soft itd.
najważniejsze dla mnie to żeby dzwonił, wifi i sms + notatki, mniej ważny GPS ale to już wyczytałem że każdy odbiornik sobie radzi z tośką

odpowiada mi jego cena bo można naprawdę ładną sztukę kupić za nie dużą kasę, choć i nowy też jest w dobrej cenie - patrząc na allegro.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 10, 2009, 17:41:18 »
za tą cenę nie dostaniesz nic lepszego  :ok:

*

koldasz

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 10, 2009, 17:47:57 »
ja przeszłem z e61, szok totalny.
Na fabrycznym romie i bez tweaków tośka  o mało nie skończyła jako NOL przez moje okno.
Da sie żyć ale zapomnij o walce np. z netem bez rysika, niewyważony sprzęt i leci z rąk oczywiscie porównując z e61.
Do tego smsy idzie pisać ale  i tak przyzwyczajenia z symbiana zabijają całą zabawę z PDA przez okres adaptacji (ok.1 miesiąca).
Co do sławetnej głośności Tośki to na e61 przynajmniej nie jest lepiej. Jak nie przyłożysz ucha odpowiednio to g... usłyszysz i tu i tu.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2009, 17:49:47 wysłana przez koldasz »

*

Offline dawidiuk1

• **
  • 179
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 10, 2009, 17:54:36 »

ja przeszłem :evil: z e61, szok totalny.
, niewyważony sprzęt i leci z rąk oczywiscie porównując z e61.
Mógłbyś zrobic zdjęcie w jaki sposób trzymasz zazwyczaj tosię?? Może coś z tym zrobimy  :evil:

Alcatel ot 320 => SE P800 => Motorolka A1000 => Tosia G900

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 10, 2009, 18:04:44 »
zasmuciłeś mnie trochę że nie jest dobry na pierwszy tel z WM, tzn. że polecasz coś innego?
chcę kupić nie dla samego fakty posiadania i jestem gotowy na ingerencje w soft itd.
najważniejsze dla mnie to żeby dzwonił, wifi i sms + notatki, mniej ważny GPS ale to już wyczytałem że każdy odbiornik sobie radzi z tośką

odpowiada mi jego cena bo można naprawdę ładną sztukę kupić za nie dużą kasę, choć i nowy też jest w dobrej cenie - patrząc na allegro.
Jesli bedziesz wgrywal nowe romy itp. to bedzie to prawie idealny palmtop. Bez tego tosia jest po prostu beznadziejna.
Smsy pisze sie bardzo wygodnie (w ciagu 3 dni napisalem 500 smsow). Internet rowniez przeglada sie bardzo wygodnie. A notatki sa prawie identyczne jak w kazdym innym PDA, z ta roznica ze w tosi jest wieksza powierzchnia na notatki  :grin:

A tak troche poza tematem:
ja przeszłem z e61, szok totalny.
cytat z basha:
<hoRacy>Najbardziej przeraza mnie, ze 'przyszłem' jest juz poprawną formą.
<Kubek> wyobraż sobie wizję końca świata, że nagle niebiosa stają się całe czerwone
<Kubek> jakieś smoki i piąta część gwaizd z nieba
<Kubek> pojawia się wielka postać z białą brodą złożoną z lodowatych piorunów i głosem, od którego walą się himalaje krzyczy
<Kubek> PRZYSZŁEM !!!
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2009, 18:15:09 wysłana przez Bacao »
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

koldasz

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 10, 2009, 18:06:57 »
dawidiuk1:   
... a spróbuj z  opera mini bez" patyczka " to zobaczysz o co mi chodzi  :mrgreen:.
Nokia ma krzyżyk pośrodku urządzenia więc trzymając 1 ręką masz lepsze podparcie. W Tośce manipulator jest u dołu co wyzwala albo chęć sięgniecia 2 ręką (Co oczywiście podczas jazdy np. autobusem nie jest wskazane  :mrgreen: .) dla podtrzymania Tośki albo nienaturalny uchwyt ręką.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2009, 18:09:13 wysłana przez koldasz »

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 10, 2009, 18:29:49 »
to teraz pozostaje znaleźć tylko zdrowy używany model, choć widziałem na allegro ostatnio za 700zł 2 tygodniowy.
oto i on: http://tnij.org/cvf0

i dołącze do grona Szacownych Użytkowników:)

*

Offline Seiben

• 25
  • Sprzęt: Toshiba G900 + A200-1S5
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 10, 2009, 19:24:37 »
Co straszycie chłopaka, że tośka jest zła jako pierwszy "telefon z WM"? Jest to moje pierwsze urządzenie z WM i nie miałem żadnych problemów... Nawet na fabrycznym romie po paru zmianach pracuje zadowalająco. Ja ze swojej strony polecam bo za takie pieniądze naprawdę warto.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 10, 2009, 21:43:00 »
Tosia nigdy nie bedzie dobra jako telefon. Nie fajnie by bylo gdyby po prostu "odbił sie z hukiem" od tosi tak jak mnóstwo uzytkowników omni. A jako palmtop jest swietna.

to teraz pozostaje znaleźć tylko zdrowy używany model, choć widziałem na allegro ostatnio za 700zł 2 tygodniowy.
oto i on: http://tnij.org/cvf0

i dołącze do grona Szacownych Użytkowników:)
Mysle ze ta aukcja jest lepsza: http://allegro.pl/item553071402_portege_g900_stan_idealny.html
Szkoda ze sezon na toshibe g900 sie skonczyl bo mozna sa bylo wyrwac i za 500zl.

*

Offline kowall91

• 19
  • Reggae muzyka, dusz dotyka, otwiera nam umysły...
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 10, 2009, 21:46:11 »
ja sobie dzisiaj taka zakupiłem http://allegro.pl/item547857802_toshiba_g_900_automapa_wifi_wm_6_0.html (opłacało się? pokrowiec jeszcze mi doda)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 10, 2009, 22:20:00 »
Nie wiedzialem ze tosia bez skalowania ma 800x600 :E w ogole wyjatkowo profesjonalny opis...
Oplacalo sie, ja swoja kupilem za 600zl, a przeleciala mi kolo nosa aukcja za 500, tyle ze obie z simlockiem play. Jak ta jest bez simlocka to sie oplacalo, bo playowe chodzily taniej.

*

Offline kowall91

• 19
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 10, 2009, 22:38:17 »
tez mnie to rozśmieszyło w sumie moglem kupić za 600-650 ale wolałem dorzucić i 4 GB karta (chciałem 8 ale pewnie jeszcze kupie albo za dopłatą się na giełdzie zamienię) GPS mam jeszcze chociaż autka nie mam ale się przyda a jak nie to opchnę xD a 690 dałem razem z przesyłka (tak się z nim umówiłem) mam nadzieje ze szybko dojdzie (o ile dojdzie mam nadzieje ze nie trafiłem na oszusta)

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 10, 2009, 22:44:05 »
jedyny mankament na jaki napotykam nie mając jeszcze tośki to ładowarka samochodowa.
przeczytałem wątek dotyczący tej sprawy i nie do końca wiem co zrobić z tym fantem:)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 10, 2009, 23:05:23 »
Ta ładowarka sprzedawana na fondo m.in. chyba jako dedykowana do tośki działa i wystarcza pomimo, że 1000mA daje. Dodatkowo jest solidnie wykonana. Toskę na AM ładuje bez problemu. Na maksymalnym obciążeniu tylko podtrzyma. Ma 10 pinów oczywiście.

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 12, 2009, 23:24:16 »
Kurde pojawił się problem.
Byłem przygotowany z kasą na g900 alei mam trochę kasy więcej i pojawił się kaiser;/

jedyne co mnie do niego przyciąga to to że ma wbudowany gps, łatwo dostępne akcesoria i aparat

ehhhh
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 23:35:09 wysłana przez locash »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2009, 07:00:55 »
kaiser i w tym dziale to piszesz?  :evil:
będzie lincz  :P
pewnie nie widziałeś nigdy ekranu tosi a obok ekranu kaisera
na pewno bo nawet nie wspomniałbyś o bułce
tosia ze swoim WVGA na 3" miażdży jakościowo bułkę

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2009, 08:59:57 »
kurcze muszę jakoś wziąć ją do ręki i zobaczyć tylko muszę wykombinować gdzie :worried:

sorry że napisałem o "bułce" :D  ale mam kasę którą muszę wydać idealnie :mrgreen:

i jeszcze pytanie, czy spokojnie mogę przeglądać pdf-y i przesuwać i powiększać na ekranie za pomocą palca,bez rysika??

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2009, 09:21:27 »
ja Ci powiem tak- tosia ze swoim ekranem uratowała mi ostatnio na egzaminie dupę- koleś wyskoczył z takimi pytaniami, że to był szok dla wszystkich na sali. Na szczęście tosia na kolano i jazda- pdfy widać idealnie, powiększenie zależy od aplikacji, ale nie ma z tym problemu, palcem spokojnie możesz przesuwać strony, kaiser ze swoim ekranikiem to się może schować, nie ma w ogóle porównania, przeglądałem u kolegi na tym pdfy i to była katorga porównując z tośką :) hmm ale to może być też wina tego, że tosia mnie rozpieściła :P
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2009, 12:43:45 »
no właśnie o taka odpowiedz mi chodziło :grin:
moje pytanie o pdfy dotyczyło właśnie tego bo najczęściej przeglądane są na egzaminie :ok:

jeszcze jeżeli ktoś podałby mi link bezpośrednio do tej łądowarki samochodowej któa posiada i ładuje w aucie,a i może ktoś ma jakiś uchwyt dostosowany do tośki.

szkoda tylko ze tośka nie ma 3mpx aparatu ale podobno na WM zdjęcia szału nie robią, zobacymy:)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2009, 12:49:28 »
Autofokus jest ważniejszy jak te mpx-y. Mam tą ładowarkę ( nie wymaga przejściówki 10-5pin): http://allegro.pl/item548864585_ladowarka_toshiba_g900_g500_oryginal_nowa.html

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 13, 2009, 13:19:18 »
jeszcze pytanie co do kart pamięci?
w opisie technicznym toshiby widziałęm max. 2GB, czy po zmianie romu można wkładać większe?
a uchwyt jaki polecacie do auta?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 13, 2009, 13:20:32 »
SDHC jest o tym przypięty wątek
32GB teraz

*

Offline locash

• 16
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 13, 2009, 13:27:03 »
no właśnie czytam:) tyle tych info jest że nie wiadomo gdzie "oczy" włożyć:)

*

Offline kowall91

• 19
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 13, 2009, 15:27:28 »
witam mam pytanie (nie chce tworzyć nowych wątków) da sie zmienić kolor czcionki w pasku start bo mam standardowo bała i nie cholery nie mogę znaleźć jak można zmienić a chciał bym mieć czarna albo ciemna (mam oryginalne menu z 6.0 bede aktualizował później na 6.1 ale teraz chce sie trochę czystym pobawic)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 13, 2009, 16:08:57 »
Ehh... Na poprzedniej stronie byl taki temat, wystarczylo odrobine poszukac :|
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124682.0