PADŁA!!! czy da się naprawić.

• 8 Odpowiedzi
  • 1265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PADŁA!!! czy da się naprawić.
« dnia: Maj 31, 2010, 21:21:28 »
Witam uprzejmie.
Dziś miałem ciekawą przygodę, która się skończyła wielkim bólem. Zacznę od początku. Dziś chciałem wysłać smsa do swojej dziewczyny, niestety nie mogłem wciskałem wyślij trzy razy i nic. Postanowiłem wyjść z trybu sms i wyłączyć telefon i włączyć. Niestety tu się pojawił problem wyłączył się normalnie zapytał czy na pewno chce go wyłączyć, jak to zrobiłem to się już nie włączył ale nie do końca. O tuż włącza się obraz startowy Toshiba portage, i na tym się zawiesza, świeci się ekran przez jakaś minutę a potem gaśnie nie startuje windows. Mam prośbę czy ktoś już tak miał i co zrobił że się naprawił. Proszę o pomoc.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: PADŁA!!! czy da się naprawić.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2010, 12:14:49 »
Nawet nie napisałeś jaki to model ....

*

Offline Dżej

• **
  • 161
  • Sprzęt: A636N + AP + 1GB & Toshiba G810 + Navilux + 2GB
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2010, 19:40:23 »
Niezależnie od modelu, pewnie baterię trzeba by od czasu, do czasu naładować  :P

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2010, 20:35:24 »
Witam racja zapomniałem podać model jest to Toshiba G900. a co do Baterii to była naładowana na 90% i to że się nie uruchamia to nie była jej wina.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2010, 09:46:50 »
Na wszelki wypadek zmierz napięcie na baterii. Spróbuj włączyć zasilacz i odpalić tosię. Jeśli system nie wystartuje  i napięcie na baterii >3,7V to robisz najpierw HR. Jeśli i to nic nie da - wgranie romu od nowa.

*

Offline meron11

• 255
  • Sprzęt: nokia 6020
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2010, 20:15:16 »
takie objawy są przy nie naładownej baterii ;) i reszta jak miba radził ;)

*

Offline SMS

• 32
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2010, 21:58:32 »
Telefon w końcu trafił do mnie. Mimo sprawnej baterii nie dało się go uruchomić - wyświetlał tylko "zaorane pole", nie chciał przejść do boot loadera, nie reagował na przycisk "wyłącz" a jedynym sposobem jego ruszenia było wyjęcie na chwilę baterii i wciśnięcie rysikiem resetu wewnątrz. Spreparowałem odpowiedni flash na kartę SD - o dziwo ruszył bez problemu po wgraniu nowej windy. Właściciel przy okazji dostał wersję 6.1 i będzie musiał się jej nauczyć ;-) ale myślę że będzie zadowolony.

*

Offline meron11

• 255
  • Sprzęt: nokia 6020
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2010, 15:21:06 »
Hmmm Przeciesz zmiana softu bootloadera niewgrywa  :O.Ale miło że wgranie z karty pomogło ;)

*

Offline SMS

• 32
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2010, 21:05:55 »
wygląda na to że z nieznanych przyczyn soft telefonu się wyłożył... Mam nadzieję, że to przypadek a nie usterka stała (typu "zimny lut") . Jak na razie działa, a właściciel telefonu będzie monitorował zachowanie sprzętu.