Witam,
Jak sam temat wskazuje mam pewne problemy z polaczeniem sie z ActiveSync przez BlueTooth.
Korzystam z aplikacji dolaczonych do telefonu g900, tj AS 4.5PL.
Komorka laczy sie odrazu poprzez USB i synhronizuje niemalze odrazu.
Jezeli chodzi o komputer to korzystam z Toshiby (!!) Portage (!!!) M200, ktory korzysta z wlasnego oprogramowania do BT, a nie tego co jest w Service Pack 2 i 3 (ale przez to oprogramowanie udalo mi sie znalezc opcje odpowiadajace za poprawne skonfigurowanie BT tak zeby odpowiadalo zaleceniom w FAQ: Discoverability mode, Connectable, Pairable)
Robilem 3 razy czyszczenie systemu na komorce i okrylem ze domyslnie sie robi port przychodzacy COM8.
Zparowalem oba urzadzenia.
Ustawilem na komputerze port wychodzacy na COM6 najpierw w aplikacji, potem w AS na ten sam i w koncu dodalem nowy port wychodzacy w komorce rowniez na 6.
Probowalem wszelkie wariacje w tym ustawialem BT na kompie zeby odbieral COM8 i AS zeby tez korzystal z COM8.
Jestem w stanie polaczyc sie z komputera na komorke, ale jak daje na komorce synh via BT to wyskakuje mi komunikat o tresci:
"Nie mozna odnalezc istniejacego powiazania Bluetooth z komputerem PC, ktory obsluguje program ActiveSynh. Czy chcesz teraz utworzyc takie powiazanie?"
Robie wszystko co da sie tam zrobic (chyba) i potem wracam do AS i znowu wyskakuje mi komunikat...
Tak samo aplikacje GoldKey i Teleport mi nie dzialaja, ale sadze ze z nimi sobie poradze jezeli AS mi zadziala...
Blagam o pomoc, jestem nieprzytomny juz, siedze na tym juz 5 godzin i nic. Telefon kupilem prawie ze rok temu w sieci play i napoczatku robilem z tym telefonem cuda, ale wczesniej nie potrzebowalem synhronizowac komorki z laptopami, ale teraz ze wzgledu na zmiane miejsca pracy potrzebuje GoldKey

Jezeli ktos z Krakowa lub okolic moglby mi z tym pomoc to jestem w stanie zaplacic za ta przysluge (oczywiscie za rozsadna cene...)
pozdrawiam
MK
PS Osobiscie sadze ze jakis problem z softem do BT jest na kompie i strasznie mnie to bawi bo teoretycznie jest to ta sama rodzina produktow juz nie mowiac o producencie.