Opera mini na toshibe sie slimaczy.

• 10 Odpowiedzi
  • 672 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Opera mini na toshibe sie slimaczy.
« dnia: Czerwiec 11, 2009, 17:55:38 »
Sprawa jest krotka od jakiegos czasu strasznie sie slimaczy opera mini nie wiem czemu strony laduja sie wiecznosc albo wywala blad timeout.
Nie wiem czy to nie za sprawa ze ostatnio mi spadl telefon tak z 0.5m na ziemie.
PS.Modul EDGE laczy sie jak nalezy znaczy jest napisane ze jest polaczony(erainternet).
Wywala tez czasem blad Proba polaczenie z internetem nie powiodla sie 503 java.io.IOException: null.
Czy to jest wina sprzetu czy moze jakies wirusa zlapalem albo cos.
Ogolnie to jak klikne w probuje wejsc na pclab.pl to jest przetwarzanie a potem komunikat ladowanie i stoi na 0/73 kB z 1 min,potem laduje z 7kb i znowu stoi ehh sam nie wiem w czym lezy problem wczesniej szybko mi ladowalo strony a teraz taka lipa czy to w pociagu jak jade do szkoly czy to w domu.
PS.Zasieg jest dobry przynajmniej wskaznik tak pokazuje.
Nie jest to wina chyba samej opery bo jak polacze sie kabelkiem z pc to strony sie laduja jak burza.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2009, 18:08:46 wysłana przez Jasiek7557 »

*

koldasz

Odp: Opera mini na toshibe sie slimaczy.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2009, 18:18:41 »
Wzroslo im obciazenie serwerow bo Opera udostepnila opere Prawie turbo i wszyscy sie rzucili testowac a serwery chyba te same. Inna przyczyna moze byc ze uzywasz plusa a ostatnimi dniami maja jakies przejsciowe problemy.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2009, 18:22:46 »
Wzroslo im obciazenie serwerow bo Opera udostepnila opere Prawie turbo i wszyscy sie rzucili testowac a serwery chyba te same. Inna przyczyna moze byc ze uzywasz plusa a ostatnimi dniami maja jakies przejsciowe problemy.
Hmm nie wiem czy czytales co ja napisalem ale od kiedy Plus ma usluge ktora sie nazywa "erainternet".
PS.Mozliwe ze to cos z Opera ale co jak sie lacze przez kompa to mi nie kompresuje czy poprostu "po kablu szybciej leci"
Moze era co robi mam ere tak tak dokladnie.
A co do wirusa to wzialem karte pamieci i przeskanowalem na kompie i nic nie znalazlo

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2009, 18:37:41 »
Hmm właśnie sam sprawdziłem na Erze jak chodzi operka mini- i działa jak burza :P Pdaclub raz dwa się załadował.
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2009, 20:07:52 »
a nie przeglada kolega w landscape. mini wtedy wolniej chodzi. erainternet mi wypadlo z pamieci  pisalem w pociagu wlasnie na mini a kanar nadciagnal i chcial jakies bilety czy cos :E

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2009, 20:58:02 »
O dziwo teraz chodzi jak burza xD.
Ja nie wiem od czego to zalezy.
Ktos kiedy powiedzial ze BTS moze byc zapchany i dlatego nie laczy a w moim przypadku sie slimaczylo.

*

mst

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2009, 21:22:02 »
testował już, kto opere 9.7 beta, czy landescape jakoś wygląda?

*

koldasz

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 11, 2009, 21:42:26 »
jest watek na (oc)hyde(a) parku.
Nie działa landscape.
Ogólnie nie polecam działa tak jak 9,5 w mojej opini, przynajmniej jeśli chodzi o pobierane kb.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 11, 2009, 21:44:14 »
Nadal landscape nie dziala. Na pocieszenie dodam ze z wlaczonym kompresowaniem stron zajmuje smiesznie malo ramu, na unim mozna spokojnie otworzyc 3-4 karty i nie wywala komunikatu o braku pamieci. Dodatkowo w tle wlaczone mobilegadu.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

koldasz

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 11, 2009, 21:49:09 »
Nadal landscape nie dziala. Na pocieszenie dodam ze z wlaczonym kompresowaniem stron zajmuje smiesznie malo ramu, na unim mozna spokojnie otworzyc 3-4 karty i nie wywala komunikatu o braku pamieci. Dodatkowo w tle wlaczone mobilegadu.
no ale nie pozwala otworzyc przynajmniej mi wiecej niz 3 zakładek jak dajesz z zewnetrznego programu otwórz link a opera mobile 9.7 jest ustawiona jako domyślna przeglądarka  i nie jest to problem braku ramu sprawdzałem.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 11, 2009, 22:01:23 »
Zaraz postaram sie zobaczyc. Pamietam ze mach5 nie pozwalal na otworzenie wiecej niz 3 kart. A na unim to pewnie by byl problem braku ramu :E
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone