odcisk palca jako PIN

• 7 Odpowiedzi
  • 2079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

odcisk palca jako PIN
« dnia: Czerwiec 29, 2008, 09:42:12 »
Cześć Wszystkim. Pytanie moje tyczy się odcisku palca, czy można ustawić odcisk jak PIN, by zamiast wpisywania PINU, możńa było przejechać palcem? :) pozdro

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
  • Sprzęt: HTC Raphael
Odp: odcisk palca jako PIN
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2008, 09:46:58 »
Cześć Wszystkim. Pytanie moje tyczy się odcisku palca, czy można ustawić odcisk jak PIN, by zamiast wpisywania PINU, możńa było przejechać palcem? :) pozdro

Można  :ok: musisz tylko wejść do programu fingerprint, zeskanować przynajmniej jeden palec, najlepiej wszystkie  :E
Później ustawić zabezpieczenie telefonu,i zamiast wpisywać kod możesz przeciągnąć palcem  :E

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2008, 09:54:26 »
a mógłby mi to ktoś łopatologiczniej wytłumaczyć, bo nie udaje mi się do końca to zrobić....mam zarejestrowane wszystkie 10 palców ale z tym przjechaniem to nie za bardzo mi wychodzi w zapezpieczeniach. pozdro

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2008, 10:23:10 »
Zmień sensivity na mniejszy (większy?), tak że będzie mniej bezpieczniej, ale wciąż wystarczająco.
Częściej będzie rozpoznawał palca, i musisz dobrać optymalną prędkość przesuwania palca

(więcej nie pomogę, bo tej funkcji używałem 4 miesiące temu)
It's beyond your imagination

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 10:37:49 »
nie chodzi mi o to, że nei czyta mi palca, tylko nie wiem jak ustrawić żeby odcisk palca służył jako kod PIN....jesli ktoś mógłby mi podać ściężkę ( dzisiaj/ustawienia/....) i jak to ustawić to byłbym wdzięczny.

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2008, 10:59:41 »
nie chodzi mi o to, że nei czyta mi palca, tylko nie wiem jak ustrawić żeby odcisk palca służył jako kod PIN....jesli ktoś mógłby mi podać ściężkę ( dzisiaj/ustawienia/....) i jak to ustawić to byłbym wdzięczny.

trochę Cię źle zrozumiałem... Bo nie da się tego ustawić jako PIN do karty sim... Jedyna opcja, to taka,że ustawiasz sobie że telefon blokuje się po jakimś czasie,i wtedy zamiast wpisywać kod żeby go odblokować możesz przejechać palcem Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:08:11 »
a można za pomoca odcisku palca zabezpieczyc np dostęp do jakichś folderów?

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:23:32 »
a można za pomoca odcisku palca zabezpieczyc np dostęp do jakichś folderów?

Niestety nie  :( Jedynie dostęp do całego urządzenia...