opera 9.5

• 7 Odpowiedzi
  • 852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

opera 9.5
« dnia: Lipiec 28, 2008, 18:24:09 »
Witam,
czy ktos mial przyjemnosc obcowania z opera 9.5 na g900, jak to sie sprawuje?

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: opera 9.5
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2008, 18:26:55 »
A testowałeś może link "opera:config"?

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:17:53 »
Czy Opera 9,5 (lub 9.51b2 for Windows Mobile 5/6 Pocket PC) nie jest przypadkiem wersją trial i po jakimś czasie nie trzeba będzie za nią zapłacić?

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:41:56 »
Ja mialem (nie)przyjemnosc. Jako przegladarka nawet sie sprawowalo, czasami byl problem z "zoomem" no i nie chciala dzialac w landscape na g900.
Dlugo nie pobawilem sie, poniewaz kazdorazowe uruchomienie Opery powodowalo u mnie odznaczanie wszystkich ptaszkow w Dzwieki i Powiadomienia, tj. - wszelakie notyfikacje i inne dzwonki poza dzwonkiem telefonu byly wylaczone.
I tak po kazdorazowym uruchomieniu 9.5 musialem ganiac po menu i je wlaczac.
A wszystko to na C&C z masa innych programow, wiec ciezko mi powiedziec czy to wina gryzienia sie Opery z dodatkowym softem czy systemem.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:46:28 »
z tego co wiem jeszcze do niedawna jedyną wersją opery działającą na WVGA sprawnie była dedykowana gratisowa 8.65 (chyba dobry numer zapamiętałem)

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2009, 15:27:25 »
Pierwsze oficjalne bety faktycznie powodowały problemy z wyłączeniem powiadomień. Już jest to naprawione. Ale znacznie lepiej niż wersje oficjalne sprawuje się opera z diamonda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=401643
Lub bezpośredni link (do instalacji na kartę):
http://rapidshare.com/files/148637257/Opera_v9.5_Build_2392_VGA_SD_WWE.cab
Działa lepiej niż 8.65, ale nie obsługuje trybu landsape (problem z goforce chyba). Mimo to używa się jej dość przyjemnie z klawiaturą ekranową. W porównaniu do oficjalnej bety dużą zaletą jest obecny w tej wersji suwak powiększenia pozwalający szybko zmienić paramerty wyświetlania (zamiast wywoływać menu kontekstowe i zoom in/out po kilka razy).
Niby działa z flashem, ale odradzam korzystanie z tej opcji. Pomijając fakt, że zadziałało mi to tylko kiedy i opera i flash siedziały w pamięci głównej (a jej tosia aż tyle nie ma. Może gdyby wgotować w ROM...), to szlag może człowieka trafić jak przez minutę łądują się wszystkie banery reklamowe we flashu zanim zacznie się ładować sama strona ;) Nie wspominając o tym, że strony z flashem bardzo nieciekawie się przewijają z powodu obciążenia procesora wyświetlaniem animacji.
A jeśli bardzo zależy ci na landscape to polecam najnowszego netfronta 3.5 (beta, darmowa, ograniczona czasowo) - nie ma może wyglądu i płynności działania opery, ale za to obsługuje w landscape i też dość szybko działa (na pewno szybciej niż PocketIE) :D

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:47:27 »
9.5 Beta - Czy to są triale, które przestaną działać po jakimś czasie?

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:56:56 »
nie to poprostu wersja próbna i nie działa w niej landscape i ta która jest w tosi orginalnie jest leprza