Obudowa z Softbank X01T

• 58 Odpowiedzi
  • 8649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
  • Sprzęt: SHARP EM-ONE
Odp: Obudowa z Softbank X01T
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 07, 2010, 12:20:03 »
5zł to bym zaryzykował ale nie więcej :proud: bo:
kolega koledze załatwia z chinczykami coś (więc najpewniej nic z tego nie wyjdzie w końcu)
obudowa jest zapewne chińskim tzw zamiennikiem i jak widać jest to takie samo a jednak odrobinę inne urządzenie więc najprawdopodobniej nie da sie tego założyć na g900 (no moze max panel baterii)
Suma dwóch wielkich wątpliwości daje wynik podejrzenie, graniczące z pewnością ze nic z tego nie wyjdzie.  :grin:

Akurat sam z chin sprowadzałem rzeczy i nie miałem problemów...
Co do obudowy, sam bym się skusił, ale na białą jeżeli to fake nie jest:

Jeżeli byłaby możliwość gdzieś załatwienia białej obudowy, jestem chętny jak najbardziej. :ok:

btw, wg specyfikacji na http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=769&c=softbank_x01t, Softbank X01T nie ma portu IrDA, chyba że dane są niepoprawne. :ok:
XDA Flame, Dell Axim X51v, Nokia 9110i, Sony Vaio Picturebook PCG-C1VE, Toshiba Libretto 70CT...
To infinity and beyond...

*

slobodan

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 07, 2010, 12:55:23 »
Autor tego tematu pewnie już zapomniał o tych obudowach. :sleepy:
A co do Irdy to rożnie podają - na jednej stronie pisało że posiada port irda.

*

Offline Jankes1214

• *
  • 74
  • Sprzęt: LG Optimus 3D. Sony Ericsson Neo
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 07, 2010, 15:23:56 »
mam nadzieje ze nie i jeśli biała obudowę by załatwił to pobiegnę do niego do domu żeby wyprzedzić was przed kupnem;) chociaż czarna tez niczego sobie.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2010, 11:29:12 wysłana przez Jankes1214 »

*

slobodan

« Odpowiedź #33 dnia: Maj 07, 2010, 16:27:33 »
OO jak taki napalony jesteś na białą obudowę to mogę Ci taką załatwić za małą odpłatnością. :) Wystarczy zedrzeć srebrny lakier i mamy białą toskę. :E Gdzieś raz widziałem jak jakiś koleś na allegro sprzedawał toshibę g500 z biała tylną pokrywą od baterii. I w opisie pisał że jest to oryginalna biała obudowa. A w rzeczywistości pewnie zdarł całą farbę z pokrywki bo i tak już pewnie była nieźle porysowana. :)

@Jankes1214 - nie wiem po co cytujesz moją wypowiedź skoro masz ją bezpośrednio nad swoim postem.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 16:30:42 wysłana przez slobodan »

*

Offline Jankes1214

• *
  • 74
  • Sprzęt: LG Optimus 3D. Sony Ericsson Neo
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 07, 2010, 16:46:31 »
cytuje ponieważ jestem na tosi i często nie widzę ze cytuje bo klikam odpowiedz.. również nie pisze polskich znaków lecz poprawiam to jak jestem na kompie :) wiec nie ma o co się czepiać.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2010, 11:28:16 wysłana przez Jankes1214 »

« Odpowiedź #35 dnia: Maj 07, 2010, 16:47:12 »
obudowa jest zapewne chińskim tzw zamiennikiem i jak widać jest to takie samo a jednak odrobinę inne urządzenie więc najprawdopodobniej nie da sie tego założyć na g900 (no moze max panel baterii)

Że jak? Jedyna fizyczna różnica między naszymi G900 a X01T to port podczerwieni, a właściwie miejsce na takowy w obudowie. Sam port w X01T musi być częścią płyty głównej, więc jak dla mnie jeśli czegoś na płycie jest mniej, to obudowa będzie pasowała. Zresztą, oglądałeś G900 od środka? Bo niezbyt wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że obudowa od X01T nie będzie pasowała do G900. Przedni panel jest identyczny (no chyba, że przez inny nadruk na przycisku wywołującym przeglądarkę internetową obudowa będzie niekompatybilna...), ramka klawiatury i klawiatura również (ponownie - chyba, że inne nadruki na klawiszach spowodują brak kompatybilności...), tylny panel ma dodatkowy otwór na port podczerwieni (w/w), klapka baterii jest identyczna. W czym problem?

A Ty oglądałeś X01 od środka? :evil:
Chodziło mi bardziej o chińską jakość wykonania (tym bardziej że obudowa ze sliderem to dla chińskich zamienników praktycznie pewniak że grać nie będzie), ale też identyczna płyta główna niekoniecznie musi świadczyć o tym, że wszystko będzie pasowało (przykład: diamond i comapct IV)
Ogólnie to trzeba zadać chyba pytanie czy taka obudowa w ogóle jest dostępna (podróba lub oryginał). Jak ktoś dorwie niech wrzuca fotki wtedy będziemy dyskutować bo teraz w zasadzie nie ma nad czym.

*

Offline Natio

• 44
  • I h8 Windows, I like phone, I love my PC's
  • Sprzęt: Toshiba G900, Samsung GT-S5230G, Samsung Galaxy.
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 08, 2010, 15:39:36 »
Hm, ja zdrapałem lakier z mojej tośki i wcale ona nie jest biała tylko lekko szara  :-| więc nie doradzam tego robić  :E
Słów wypowiedzianych nie cofniesz, to nie 'ctrl+z', zanim coś powiesz przemysł to. Słowa ranią bardziej niż gesty...

*

slobodan

« Odpowiedź #37 dnia: Maj 08, 2010, 16:12:34 »
To chyba zależy z jakich śmieci odlewali obudowy do tośki :wink:. W mojej obudowie jest pewnie więcej butelek pet po wodzie gazowanej bo jest biała.

*

Offline Stachovsky

• 39
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 12, 2010, 15:29:34 »
I podobają się wam te Chynskie/Japonske krzaczki na klawiaturze ?  :E

*

slobodan

« Odpowiedź #39 dnia: Maj 12, 2010, 15:45:42 »
Japan style teraz w modzie  :E Ale to tylko na dwóch przyciskach.

*

Offline Stachovsky

• 39
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 12, 2010, 16:17:46 »
swoją drogą ciekawe jakby wyglądał mix:
czarny tył
biały przód
i wszystko godzą szare przyciski ze standardowej tośki.   :mrgreen:  :O~

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 12, 2010, 16:38:22 »
Narzekacie :P mi się biała baardzo podoba (mało powiedziane) mimo chińskich znaczków :O~
Lecz raczej jej nie dostanę w swoje ręce... a szkoda :S
XDA Flame, Dell Axim X51v, Nokia 9110i, Sony Vaio Picturebook PCG-C1VE, Toshiba Libretto 70CT...

« Odpowiedź #42 dnia: Maj 17, 2010, 00:37:03 »
Autor tego tematu pewnie już zapomniał o tych obudowach. :sleepy:

wcale nie zapomniał  :-| ... ale nie chce po prostu pisać ciągle, że musicie czekać... sam czekam z niecierpliwością na nową obudowę bo moja tośka wygląda teraz jak po spotkaniu z papierem ściernym... jak już pisałem wcześniej nie ode mnie zależy kiedy będą obudowy i czy w ogóle będą... niestety od ostatniego postu jaki pisałem sprawa stoi w miejscu :(

co do pasowania bądź niepasowania obudowy nie ma co się martwić bo sam osobiście będę sprawdzał na swojej tośce jak się obudowy z X01T mają do g900 i na pewno nikomu nie sprzedam obudowy która nie pasuje do naszych tosiek ;) (no chyba że ktoś będzie taką chciał :P )

narazie to tyle... jak obiecałem - jak będę coś wiedział to się odezwę... i na przyszłość proszę nie oczerniać mojej osoby o brak zainteresowania tematem :P

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 17, 2010, 09:22:36 »
luz :ok: ja czekam  :P oby się udało, w przystępnej cenie i tymbardziej białą, achhh :O~

*

Offline Lilim

• **
  • 215
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 18, 2010, 19:47:39 »
Akurat co do białej obudowy, to jej osiągnięcie jest możliwe domowymi sposobami. Ktoś tu już wspominał, że zdzierał lakier z Toshiby i efekt był kiepski, ale ja właśnie zrobiłem to samo i nie mam na co narzekać. Najpierw usunąłem szarą warstwę papierem o drobnym ziarnie, po czym wypolerowałem powierzchnię przy użyciu wody i tegoż samego papieru. Co prawda nie doprowadziłem jej do błysku (choć jestem pewien, że gdybym poświęcił na to wystarczająco dużo czasu, to by się udało), ale powierzchnia jest idealnie gładka, lekko odbija światło, a kolor, choć nie jest to "biel Vizira", to wygląda naprawdę ładnie. Załączam zdjęcie - przepraszam za jakość, ale nie posiadam obecnie sprzętu pozwalającego mi na cokolwiek więcej...

*

Offline maxidus

• *
  • 83
  • Sprzęt: LG L9
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 18, 2010, 21:21:51 »
Bomba   :ok:
Jak skończę z licencjatem to biorę się za skrobanie ;)
(a zaraz potem pewnie znowu tel zmienię :E)
c25 -> m35i -> 3510i -> c75 -> G500 -> G900 -> E63 -> HTC Sapphire -> G900 -> HTC Dream -> i900 -> LG gw620 -> ZTE Blade + TG01 -> HD2 + TP2 -> L9

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 18, 2010, 21:51:22 »
No to zaraz posypią się na allegro ogłosznia z białą G900 "lymitet edyszon".
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline maxidus

• *
  • 83
  • Sprzęt: LG L9
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 18, 2010, 22:11:38 »
Po bliższych oględzinach obawiam się że tosia może wyjść czarno biała, ponieważ przednia obudowa (przynajmniej u mnie) jest wykonana z czarnego plastiku...
c25 -> m35i -> 3510i -> c75 -> G500 -> G900 -> E63 -> HTC Sapphire -> G900 -> HTC Dream -> i900 -> LG gw620 -> ZTE Blade + TG01 -> HD2 + TP2 -> L9

*

Offline Lilim

• **
  • 215
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 18, 2010, 23:36:10 »
To całkiem możliwe. No to stworzysz wtedy wariant wspominany w tym wątku - góra czarna, dół biały :D Ew. obudowę przedniego panelu można przemalować, nie ma tam wbudowanych żadnych elementów, jak to ma miejsce w przypadku obudowy tylnej.

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 18, 2010, 23:53:24 »
Mhm, pomysł ciekawy, faktycznie był wcześniej wspominany. Zamierzam zakupić moduł, a aktualny panel zdrapać i ew. przemalować. :) U mnie też raczej jest biała.

*

slobodan

« Odpowiedź #50 dnia: Maj 19, 2010, 00:24:39 »
Jeżeli moduł jest i tak mocno porysowany to zabieg całkowitego zdarcia lakieru i polerowania nie powinien zaszkodzić wyglądowi. Jednak co do malowania to nie popieram tego, chyba że zrobisz to naprawdę profesjonalnie a nie byle farbą i nie chodzi mi o wygląd po malowani, a o trwałość nałożonej powłoki. Przy codziennym używaniu normalna farba zejdzie Ci w jeden miesiąc. żeby położyć trwałą powłokę trzeba specjalnych lakierów i farb przeznaczonych do tworzyw sztucznych które nie są tanie.

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 19, 2010, 15:04:51 »
Wiadomo, że byle czym bym nie malował. :ok: Aktualny stan nie jest zły, jedynie zadrapania na tyle, ale z normalnego użytkowania, lecz chodzi mi o białą, lśniącą obudowę... :O~ Raczej taką gotową nie dostanę tak łatwo. :)

*

Offline Kuba.DeX

• 14
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 19, 2010, 23:34:20 »
Co do przodu - u mnie czarna ramka na około przodu jest jakby z czegoś metalowego (mam zarysowania na rogach). Także mogłaby być biało-metaliczna :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 20, 2010, 07:39:19 »
Jeśli chodzi o malowanie to ja widzę to tak:
1) odtłuścić ( dobrze zastosować zmywacz do silikonów) i nałożyć specjalną farbkę podkładową na plastiki. Jej zadanie to utworzenie warstwy o dobrej przyczepności
2) Podkład dwuskładnikowy cieniej lub grubiej w zależności jak zniszczona obudowa. Szlifowanie podkładu na gładko
3) Farba nadająca kolor ( jak ktoś chce to i taka bazowa jak do autek może być z efektami :) ) Lekkie szlifowanko usterek lakierniczych
4) Lakier bezbarwny dwuskładnikowy

Taka powłoka byłaby trwalsza od fabrycznej znacznie ale jak widać trochę zabawy z tym by było. :)

*

slobodan

« Odpowiedź #54 dnia: Maj 20, 2010, 11:11:30 »
Oddać toshibę do lakierni - Ciekawe co by właściciel powiedział :E

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 20, 2010, 11:20:00 »
Właściciel lakierni czy toshiby? :)

*

slobodan

« Odpowiedź #56 dnia: Maj 20, 2010, 11:31:35 »
lakierni  :E

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 20, 2010, 11:56:38 »
Policzyłby standardowo 300zł od elementu - plecki, ramka, front ...  :P

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 25, 2010, 20:28:45 »
no i temat zakupu obudowy zmarl...szkoda,sledzilem ten watek od poczatku i mialem nadzieje na zakup bialej...