Nowy użytkownik-obserwacje

• 43 Odpowiedzi
  • 2983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

koldasz

Odp: Nowy użytkownik-obserwacje
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 11, 2008, 19:41:01 »
Watek można faktycznie zamknąć.
Skutek odniósł.
Wiecej Userów chce pomóc innym-jak wynika z przeczytanych przeze mnie dzisiaj innych postów.
Jest lepiej, dużo lepiej
Co do WM zdania nie zmienię-beta bez RC.
Sprzętu nie sprzedam -jestem uparty.
Wszystkich wyprowadzonych z równowagi przepraszam !!!
Był to zamierzony cel.
Kochajcie durne pytania, dla nowicjuszy nie są one durne ale czasami są one dla nich na wagę życia lub śmierci

« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 11, 2008, 19:48:48 »
Kochajcie durne pytania, dla nowicjuszy nie są one durne ale czasami są one dla nich na wagę życia lub śmierci

Nie pisz nic więcej...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 11, 2008, 19:56:07 »
koldasz:
A wg mnie jest po staremu i jak chcesz to sprawdź stare wątki i jak ludzie pomagali innym nawet mocno zaśmiecając forum. Jak się pojawia informacja że G900 jest do kitu etc. to odpowiadam tylko po to, by sprostować ewidentną nieprawdę. O jej wadach też w przeszłości sporo było dyskusji i to merytorycznej a nawet ankietę robiliśmy. :)

*

tomwil

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 11, 2008, 20:28:49 »
dzięki ajfonowi jest teraz dziwna moda. Ludzie kupują PPC tylko po to aby je mieć. Czasy gdzie ktoś kupował PDA bo go potrzebował bezpowrotnie jak widzę minęły. A efekt jest taki, że ludzie przesiadają się z nokii i SE na PPC i tak na prawdę są przerażeni bo nie bardzo wiedzą co z tym zrobić, a ludziska dzisiaj strasznie niecierpliwi sie zrobili.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 11, 2008, 20:33:31 »
więc closed
chwilowo otwieam na prośbę autora
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 12:52:17 wysłana przez marcinl »

*

koldasz

« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 12, 2008, 14:15:18 »
cyt.dzięki ajfonowi jest teraz dziwna moda. Ludzie kupują PPC tylko po to aby je mieć.

odp.Dzięki temu już jest więcej cudownych maszynek zwanych PPC a może będzie jeszcze
więcej.  Nawet może bedą lepiej dopracowane przez OEM np. Toshibe, HTC itp.
Ifon/symbianowi dużo brakuje ale jak już coś jest na nie to działa od samego początku
stabilnie to główny zarzut do WM. 
Wiecej userów=wiecej sprzętu a to jako miłośnikowi PPC nie powinno Ci przeszkadzać a
powinno cieszyć.
Każdy by chciał mieć lepiej i Ty mi tego nie zabronisz.

cyt.Czasy gdzie ktoś kupował PDA bo go potrzebował bezpowrotnie jak widzę minęły.
odp.Patrz wyżej.

cyt. A efekt jest taki, że ludzie przesiadają się z nokii i SE na PPC i tak na prawdę są przerażeni bo nie bardzo wiedzą co z tym zrobić, a ludziska dzisiaj strasznie niecierpliwi
sie zrobili.
odp.Patrz wyżej+ Bo nie potrafią zrozumieć czemu do poprawnego działania ich urządenia jest
potrzebne skończenie kursu dla srednio zawansownych z WM lub co gorsza jakiś studiów
informatycznych.
Z takim aroganckim podejściem Twoim i niektórych innych zawansowanych userów do sprawy jak
Twoje + niechęć microshitu i ich odbiorców OEM do optymalizacji oprogramowania/wprowadzenia
jakiś standardów aby na każdym PPC chodziły w miarę wszystkie programy/działały poprawnie
wszystkie urządzenia wbudowane do sprzętu, wróżę (obym się mylił) przyszłość WM jako
ciekawostki w stylu Linuxa na pecety.
Tam także potrzeba takiej zawansowanej umiejętności obsługi systemu jak tutaj-w WM
:)~

Jak Ci się to niepodoba że liczba userów PPC rośnie to może napisz do Microsoftu oraz do
administratorów tego forum żeby wprowadzili dodatkowe testy z programowania dla przyszłych użytkowników systemu WM .
Dzięki temu liczba nowych userów-lamerów wg. Ciebie (tak myślisz o nas/mnie choć tego nie
powiedziałeś wprost)jak ja którzy chcieli mieć taki wypasiony PPC jak Toshiba niechybnie
spadnie a ty spokojnie mogłbyś sie unosić nad lamerskim piekłem w glorii chwały jako koleś
potrafiący zoptymalizować WM i mógłbyś się chwalić przed laskami obojga płci że masz PPC z WM.
Myślę że bedzie Wam lepiej wtedy w eksluzywnym klubie o łacznej liczbie użytkowników jak
liczba użytkowników Aplle Newton., ale nie płaczcie wtedy nad rozlanym mlekiem że nie ma nowych maszynek,
bo prawie nikt ich nie chce kupować jak było za czasów przed ifonowych ,kiedy symbian + Rim prawie wyciął w pień PPC z WM.
Udział  mocno poniżej 10% w rynku a i teraż jest tylko nieznacznie lepiej jakieś 13,5%
BRR

Arogancja jednak nie minęła na tym forum.
Większośc starych użytkowników ma w d..  nowych i najchętniej ich by się pozbyła !
Pozdrawiam normalnych uczynnych ludzi z tego forum !!!
Ps.Mój wybór urządzenia był świadomy , nie zmienię go choć mysląłem że moja adaptacja na nowy system będzie to szybszy proces.
Jako osoba jeszcze ze świeżym spojrzeniem na sprawę tak uważam jak powyżej i bede tego poglądu bronił. CZY SIĘ TO KOMUŚ PODOBA CZY NIE!!! 
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 14:17:47 wysłana przez koldasz »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 12, 2008, 15:25:17 »
Koldasz: Rozpoczynasz wątek od wrzucania kamyczka, krytykując forum na wstępie i mentorskim tonem udzielasz pouczeń, a na koniec piszesz o arogancji na forum.  :| Skoro się zapisałeś to jest to i Twoje forum. Chętnie poczytam jakiś Twój tutorial :P

Ja na nawet rozumiem o co Ci chodzi z tym WM - chciałbyś mieć coś w rodzaju stabilności XP. Weź jednak pod uwagę, że to nie jest takie proste - WM by MS to tak na prawdę tylko samo jądro i stery wyższego poziomu plus podstawowe referencyjne aplikacje, natomiast WM jako całość to są stery OEM-ów i ich dodatkowe aplikacje + WM core by MS. Jak wytwórca OEM nabroi to MS nic na to nie poradzi. A biorąc pod uwagę jak szybko nadchodzą nowe modele można sobie wyobrazić pod jaką presją są programiści firm produkujących PDA i telefony. Nie zanosi się raczej na to, by MS sam z siebie narzucał wymaganie jakościowe swoim licencjobiorcom. Ta więc WM w wydaniu jednego producenta oraz dla poszczególnych modeli będzie się różnił znacznie stabilnością .
Z drugiej strony ja raczej obstawiam, że WM będzie wygranym niż przegranym na rynku mobilnych komputerków. Oni stworzyli bardzo stabilną platformę dla programistów, która żywcem ciągnie część standardów z programowania pod windy. To decyduje jak wielu programistów będzie za pierwszą platformę implementacji swoich pomysłów uznawać WM przad innymi systemami.

*

koldasz

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 12, 2008, 17:01:20 »
Sorry za brak polskich znakow ale pisze z ajnfachowego dla niektorych fona jakim jest e61.
Co do wprowadzania nowych rozwiazan wpierw na WM ,wynika to z latwosci z jak da sie importowac programy winda xp =>WM. Jak by nie bylo sam stwierdziles ze jadro jest to samo . Co do forum razi mnie wywyzszanie ze ja potrafie a ty sie naucz. Czasami komus jakies rozwiazanie trzeba podac na tacy. Mnie nie trzeba zeby byla jasnosc. . Jak zasugerowalem ze czegos nie ma i dostalem odpowiedz ze jest to wiercilem wiercilem az znalazlem. Moj blad przyzwyczajenia ze starej platformy , co gdzie jest. Co do reszty zarzutow widocznie szybko sie ucze i nabieram oglady jaka panuje na naszym forum ;) . Tutoriala na razie nie napisze bo jestem obecnie czeladnikiem a nie mistrzem a swoje miejsce w szeregu znam.
 Jak bedziecie chcieli wybrac amplika, dvd albo kino domowe to tu jestem mocny piszcie na pw. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 17:07:26 wysłana przez koldasz »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 12, 2008, 17:14:52 »
Nie pisałem, że jądro jest to samo Jest zupełnie inne wewnętrznie. Natomiast dużo interfejsów API jest takich samych czy raczej baaardzo podobnych.
Większości programów się nie port-uje tylko tworzy bezpośrednio pod WM. Zbyt duże różnice interfejsów występują i mocno są okrojone usługi na WM w porównaniu do XP ( czy też raczej platformy okienek )

Jeśli chodzi o forum jest tu mnóstwo wątków z łopatologicznym wskazówkami. Ale jak jest tutorial do czegoś, to chyba można oczekiwać że nowy user do niego zajrzy i zapyta o ew. fragmenty, których nie rozumie, dając jednocześnie szansę na ulepszenie owego tutoriala :)

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 12, 2008, 18:40:08 »
Ja nie mam wyższych studiów informatycznych, w życiu nie napisałem żadnego programu(chyba, że jakiś prosty wiersz poleceń do xpeka, ale to się chyba nie liczy jako program :P)

...PDA nie wymaga wyższego wykształcenia, wystarczy posiedzieś chćby na tym forum kilka godzin i nauczyć się zmieniać to co nam nie pasi.

do ciebie nie mam szacunku, bo nie podjąłeś żadnego trudu i zacząłeś na nas wjeżdżać :|

Był to zamierzony cel.

Był to zamierzony cel.

Masz z tego jakąś satysfakcję? :O

« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 12, 2008, 18:52:58 »
pogadajcie sobie na pw...  a temat chyba close  :evil:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

koldasz

« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 12, 2008, 20:19:41 »
Ja sie bronie , oni sie bronia . Temat zszedl na niebezpieczne rejony . Close .
Mialo byc o tym co mi sie nie podoba w WM a wyszlo co mi sie nie podoba w ludziach , a ludziom co we mnie.  prowokacje maja to do siebie ze zawsze ktos cierpi. Bez sensu jest juz dalsza dyskusja. Temat prosze zamknac na tej odpowiedzi zeby mnie i innych nie kusilo na osobiste wycieczki . Dziekuje.

« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 12, 2008, 20:38:49 »
Mialo byc o tym co mi sie nie podoba w WM

to mogłeś o tym pisać w HP ...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 12, 2008, 21:22:59 »
zamykam ostatecznie!