problem z usypianiem g900

• 8 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
problem z usypianiem g900
« dnia: Sierpień 16, 2008, 20:37:50 »
Od jakiegoś czasu nie mogę zmusić Tośki do uśpienia przyciskiem power - po wciśnięciu ekran gaśnie, jednak po kilku sekundach zapala się znowu. Jedyny sposób uśpienia to programowo - jakimś pocket toolmanem lub podobnym. Wcześniej zaobserwowałem podobny efekt tylko podczas pracy AutoMapy, ale teraz i bez niej jest to samo  :-| Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdrawiam :-)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: problem z usypianiem g900
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2008, 20:39:30 »
nie instalowałeś ostatnio jakiegoś softu albo nie zmieniałeś ustawień we wcześniej zainstalowanym
wygląda na to, ze jakiś soft miesza

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2008, 20:44:54 »
O, właśnie. Ten temat zupełnie do tego się nie nadaje, w dodatku podejrzewam, że gdzieś już zostało moje pytanie przewałkowane, ale nie mogę czegokolwiek konkretnego znaleźć. Wie ktoś może z jakich aplikacji najczęściej bierze się błąd powiązany z device.exe? Instalowałam dużo softu, nie wiem który namieszał, teraz od nowa wszystko po kolei wrzucam i jeżeli ktoś już ma z tym doświadczenie, to dlaczego nie skorzystać :)

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2008, 00:25:15 »
Metodą prób i błędów doszedłem do źródła - wyłączyłem wszystko co było w autostarcie i w today'u, okazało się, że problem powodowała wtyczka w today'u A2DP Toggle. Nie mam pojęcia jaki to ma związek z usypianiem, tyle że teraz jest kłopot problem z włączaniem/wyłączaniem słuchawek stereo bluetooth  :mad: Jest jakiś alternatywny skrót? Bo droga do ustawień bluetooth i ustawiania słuchawek jako wyjścia audio jest dość kłopotliwa...
Pozdrawiam :-)

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:18:24 »
Ma i to duzo. Niestety z Toska tak juz jest, ze jak jest wlaczona transmisja po BT to nie daje sie jej uspic. Przykladowo nawigacja+GPS po BT - w zaden sposob nie idzie tego uspic. Trzeba albo wyjsc z programu, albo wylaczyc GPS/BT. Dziwne to troche, bo Axima x50v zawsze moge uspic, a polaczenie BT jest zrywane. Moze ktos ma doswiadczenie jak jest w innych telefonach z PDA. Axim to w sumie tylko PDA i moze rzadzic sie innymi prawami. Zreszta w Tosce jest mozliwosc podtrzymywania lacza WiFi nawet po uspieniu - to tez jest opcja, ktorej nie bylo w normalnych PDA.
Ale z BT nic nie daje sie przestawic  w ustawieniach.

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:57:41 »
Ja nie moglem uspic Toski jak wlaczylem wi-fi na "always on"

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2008, 14:10:22 »
U mnie nawet screen nie daje sie wylaczyc jak ta opcja jest ustawiona...  :S
Ciekawe czy tak jest u wszystkich?

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2008, 16:57:19 »
U mnie daje sie wylaczyc Toske jak jest Always On, ale widocznie trzeba zestawic polaczenie WiFi zeby sie nie dalo :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2008, 09:26:31 »
Tylko jaki sens dawać always on bez zestawiania polączenia? :) Ale z tym włączaniem podświetlenia to już jest przegięcie :(