Nowy probuje wgrac Manile

• 5 Odpowiedzi
  • 917 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy probuje wgrac Manile
« dnia: Wrzesień 27, 2010, 16:57:58 »
Witam
Niedawno kupiłem używana Tośkę G900.Po jej odpaleniu zobaczyłem, ze jest na systemie windows profesional 6.0 ma powgrywane jakies programy, i SPB Mobile Shell, ktore chcialbym zastapic manila 2D z tego watku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=541750 dodam ze nie wiem czy to jest wgrane na pamiec telefonu czy na karte pamieci ktora razem dostalem.Teraz czas na pytania:
-czy musze wgrywac nowsza wersje WM aby zainstalowac Manile?
-ktora wersja jest najszybsza i najmniej awaryjna?
Odrazu mowie, ze mialem stycznosc z flashowaniem innych telefonow, ale do Toski wole sie zapytac fachowcow.Bardzo bym prosil o opisanie jak to wszystko zrobic.
Pozdrawiam

Odp: Nowy probuje wgrac Manile
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2010, 17:04:57 »
manila  musi byc w romie, IMO nie warto, spb mobile shell 3.5 duuuuuuuzo lepsze

tu masz rom wm6.5 z maila i bez timebomb (sam musialem modyfikowac) chodzi stabilnie i szybko jak na 6.5

http://www.megaupload.com/?d=1K97AL6X

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2010, 17:13:22 »
Dobrze ale nadal nie wiem  co z tym zrobic

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2010, 17:43:55 »
Wątek zmiany ROMu był poruszany tysiące razy. Wystarczy poszukać, temat jest nawet przyklejony.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2010, 12:05:22 »
Jednak zdecydowałem sie, ze zostanę przy SPB.Tylko mam pytanie czy da sie tak zrobic aby bez usuwania SPB i wgrywania go od nowa przywrocic jego ustawienie fabryczne?

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2010, 16:51:53 »
Jeżeli w opcjach nie zrobiłeś kopii zapasowej ustawień po instalacji to raczej się nie da.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)