nowe gniazdo mini usb w tosi

• 4 Odpowiedzi
  • 1429 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Burczaniuk

• 2
  • Sprzęt: Toshiba G900
nowe gniazdo mini usb w tosi
« dnia: Styczeń 18, 2011, 00:03:48 »
Siema jestem użytkownikiem Tosi od niedawna. od samego początku po zakupie miałem problemy z portem. teraz jest już całkiem źle.. mam jedynie możliwość ładowania. Ale do rzeczy.... czy ktoś znalazł w pełni działający sposób instalacji nowego USB??? chodzi mi tu o 5 pin... o 10 nawet nie marze... czytałem na forum iż istnieją problemy z hostem USB- ten nie jest dla mnie ważny. najważniejsza jest dla mnie możliwość ładowania z ładowarki sieciowej, synchronizacji z kompem oraz zmiany romu...
oczywiście jeśli ktoś ma sposób na uruchomienie hosta na złączu 5pin było by milo go poznać. Proszę Was drodzy wyjadacze  :D o sprawdzone sposoby (krok po kroku) naprawy Tosi. Za wszystkie posty dzięki z góry.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: nowe gniazdo mini usb w tosi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2011, 03:32:59 »
jak chcesz ladowarke sieciowa to jedynie 10 pin....bo ten dodakowy jest własnie na ładowarke host mozesz zrobic normalnie 5 pinowej wtyczki....zobacz w dziale zrob to sam kabel do g900  wtedy bedziesz wiedział jak odpalic hosta
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:22:45 »
jak chcesz ladowarke sieciowa to jedynie 10 pin..
Nie do końca, ja sobie wlutowałem 5-pinowe gniazdo, a do jakiejś ładowarki z nokii 1A podpiąłem standardową wtyczkę miniUSB i ładuje spokojnie, z tym że nie wiem ile czasu bo zawsze na noc podłączam.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:25:08 »
a no ja mam na myśli sieciowa oryginalna....to wtedy 10pin(bo wtyczka ma 10 pin) oryginalna ma tez 1.5A... ale jak samemu przerobiona to fakt moze byc
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline 123marecki

• **
  • 161
  • Sprzęt: motorola c200, DELL Axim x5, Acer n35,Toshiba g900
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2011, 17:04:49 »
prosze: http://pdaclub.pl/forum/g900/naprawa-usb!!!-dzialajacy-sposob!!/