Witam. Dzisiaj kupiłem Toshibę G900 w sklepie (Oj... Długo za tym chodziłem. Chyba ostatni egzemplarz w Krakowie) no i teraz mam problem. PDA nie chce się włączyć. Zatrzymuje się na ekranie Toshiba Portage i tyle. NIe reaguje na przycisk power. Jedyny sposób, żeby go wyłączyć to wyjęcie baterii. Wydaje mi się to co najmniej dziwne jako, że jest to nowe urządzenie.
Bateria była już w telefonie(była/jest padnięta) i nie wiem jak długo tam leżała. Po lekturze forum wychodzi na to, że to może być przyczyną zgonu Toshiby. Jak na razie ładuje się już od 2 godzin. Nic się nie poprawiło. Mam parę pytań... Jako, że nigdy nie miałem czegoś tak zaawansowanego ( Przez tyle lat miałem zwykłe, typowo komórkowe nokie) to nie mam pojęcia co robić. (Próbowałem robić hard reset i inne wymienione w instrukcji rzeczy)
1. Czy w nowych Toshibach są już zainstalowane systemy? Jak nie, to chyba problem rozwiązany...
2. Jak to jest z tą gwarancją? Po instalowaniu nowego systemu się ją traci?
3. Jak się instaluje nowy system? Jak to zrobić, żeby nic nie zepsuć?
4. Są jakieś pewne, dobre, szybkie ROMY?
5. Toshiba g900. Czym to się je.
Wiem, że odpowiedzi na te pytania pewnie można znaleźć na forum... Ale perspektywa przebijania się przez te ilości postów jest demotywująca... (Dobra, przyznaje się. Nie chce mi się

)