niespodziewany reset G900

• 9 Odpowiedzi
  • 1457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neumy

• 14
  • Sprzęt: HTC M3100 > HTC Diamond Pro > Toshiba G900 > SE X1
niespodziewany reset G900
« dnia: Styczeń 09, 2011, 17:16:50 »
proszę o pomoc....

moja Tośka śmigała śmiało ale od 2 dni po tym jak kopiowałem coś na kartę pamieci łapie dziwne restarty. czasami leży sobie spokojnie na biurku i potrafi się wyłączyć 3 razy po kolei, czy podczas pisania smsa podchodzę do niego na 5 razy po czym rezygnuję, ponieważ tośka się restartuje beż żadnego ostrzeżenia czy to na baterii czy na zasilaniu zewnętrznym. Jednak czasami śmiga kilka godzin, mogę korzystać z netu oglądam filmy i wszystko jest ok.
robiłem już HR zmieniałem soft i cały czas mój telefon ma czkawkę. Dodam na koniec iż nie kombinowałem nic w ustawieniach czy żadnym nowym oprogramowwaniem.
czy ma ktoś jakiś pomysł co mogę jeszcze sprawdzić??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 17:00:40 wysłana przez miba »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: niespodziewany reset
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2011, 00:10:07 »
A sprawdzałeś system plików na karcie?

*

Offline neumy

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2011, 23:57:52 »
tez już jkartę podejrzewałem tylko sytuacja jest niezależna od karty tzn czy karta jest w środku czy jej nei ma...
nawet gdy zrobilem hard reset bez karty to ma takie humory... jak baba w ciąży...
dzisiaj podchodziłem do smsa 9 razy i zrezygnowałem bo mi się wyłączał ale jak go odłożyłem to działał.. jednak po jakimś czasi enie wytrzymał i zaczął się resetowac....

*

Offline WiLLove

• **
  • 119
  • Sprzęt: Apple iPhone 3GS
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2011, 16:00:08 »
A jaki masz rom?

*

Offline neumy

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2011, 22:23:50 »
mam soft Globalbusa Clean&Clear 
zauważyłem dodatkowo, że gdy telefon się restartuje to czasami gubi ustawienia tak jakbyśmy na kompie zrobili przywracanie systemu. czyli czasami zniknie ainstalowany program, czasami jakaś opcja dopiero co zmieniona się przywróci....
dzisiaj musze się pochwalić "tylko" dwa restarty

może warto spróbować z innym softem??

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: niespodziewany reset G900
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2011, 17:03:36 »
Czy te restarty są jak manipulujesz telefonem? Trochę mi to wygląda na jakiś niedokładny lut na płycie.

*

Offline neumy

• 14
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:13:53 »
włąśnie różnie to bywa... czasami gdy używam a innym razem leży sobie spokojnie i widzę ekran się podświetla i czekam na wiadomość lub telefon a tu mi wyskakuje okienko ładowania TOSHIBA...
chciałem się pochwalić, że jak się nagle zaczęło, tak się skończyło póki co. Śmiga jak miło....
to chyba jak małe dziecko miał "trzydniówkę" ;) hehehehe
pozdrawiam i dzięki za rady, narazie śmiga

*

Offline neumy

• 14
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2011, 21:07:54 »
Koledzy,
niestety otwieram post sytuacja wróciła do tej opisywanej wcześniej... niestety
zauważyłem, że podczas restartu, niektóre ustawienia wracają, tak jakbym w Windowsie uruchomił przywracanie systemu.....

myślę ciągle nad Full Doc Format i postawieniem wszystkiego od zera.. może to by pomogło?? hmm?? co Wy na to??

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2011, 21:49:13 »
Jeżeli to problem z oprogramowaniem to Full Doc Format pomoże. Gorzej jak to coś ze sprzętem i podczas Full Doca się zawiesi...

W moim subiektywnym odczuciu to raczej coś z oprogramowaniem, bo gdyby to było coś mechanicznego to psułoby się tylko przy używaniu telefonu.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 21:50:50 wysłana przez lolasher »
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline neumy

• 14
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2011, 10:42:56 »
też się właśnie skłaniam ku oprogramowaniu, bo jak włączę tryb bootloadera przy wgrywaniu nowego ROMu to może i cały dzień czekać i wszystko ok a jak włączę system to po chwili myk i reset.....