Nie da sie dzwonic! ;/

• 5 Odpowiedzi
  • 2846 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

dunda92

Nie da sie dzwonic! ;/
« dnia: Kwiecień 06, 2009, 20:57:23 »
Podczas proby polaczenia telefon pika 3 razy i rozlacza sie. Stalo sie to po dzwonieniu pod numer *500 i blokadzie wlasnego numeru. Nie moge nigdzie zadzwonic, ale inni moga dzwonic do mnie i normalnie rozmawiac. Co to moze byc...?  :mysli:   Prosze od odpowiedz.

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Nie da sie dzwonic! ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2009, 21:03:46 »
takie już uroki Tosi ^^ zmień w ustawieniach telefonu w 'ID rozmówcy' na 'tylko osobom z listy kontatów' można wtedy dzwonić, ale niestety nie da się zadzwonic na numer nieznamy, ktory wpiszemy w dialerze.. z kontaktami nie ma problemu  :ok:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2009, 09:59:59 »
jak orzo wspomnial juz, taki objaw jest gdy wlaczysz usluge CLIR z poziomu telefonu a z poziomu sieci masz ja niedostepna. z praktyki wiem ze na wiekszosci prepaidowych numerow ta usluga nie jest dostepna... a na abonamentowych nalezy ja wlaczyc u operatora :) wtedy nie ma tego pikania i polaczenia da sie normalnie zrealizowac :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

dunda92

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:15:59 »
Dziala!  :ok:   Zrobilem tak jak radzil orzo i pomoglo ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2009, 04:54:57 »
Mam ten sam problem 3 piknięcia i tyle- nigdzie dzwonić nie mogę a zmiana ustawienia 'ID rozmówcy' na 'tylko osobom z listy kontatów' nie pomogła:( jakieś inne sugestie?

*

koldasz

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2009, 05:22:57 »
jak orzo wspomnial juz, taki objaw jest gdy wlaczysz usluge CLIR z poziomu telefonu a z poziomu sieci masz ja niedostepna. z praktyki wiem ze na wiekszosci prepaidowych numerow ta usluga nie jest dostepna... a na abonamentowych nalezy ja wlaczyc u operatora :) wtedy nie ma tego pikania i polaczenia da sie normalnie zrealizowac :)

EEeee tam w Tic-Taku działa wszystko to co w abonamentach.
Clir, przekierowanie na inny numer i nie jest to poczta głosowa jak np. w pomarańczy albo w +ie itd. itp.