Net :|

• 18 Odpowiedzi
  • 3393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
  • Sprzęt: Samsung Galaxy i5700
Net :|
« dnia: Kwiecień 04, 2009, 10:25:01 »
Witam!

od razu przejdę do rzeczy, mam tośkę od dwóch dni, wczoraj skonfigurowałem internet z pomocą strony toshiby która wysłała mi smsa z konfiguracją do ery. Wszystko niby działa tylko te opłaty.. przy łączeniu jest napisane że łączy się przez gprs a po podłączeniu przez edge.. Zależy mi na tym aby opłaty były jak najmniejsze, dodam iż korzystam tylko z gadu gadu mobile
Toshiba G900 >> HTC Diamond >> > iPhone 3G >> Samsung GALAXY i5700 (Spica)

Poczytaj Regulamin odnośnie avatara - jeszcze raz będzie tam reklama dostaniesz bana.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
Odp: Net :|
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2009, 11:19:51 »
Edge czy 3G to tylko masz szybszy transfer, a opłaty jak za GPRS. Jak Ci zależy na kasie, to albo Heyah (równa taryfa) albo Simdata w Plusie
It's beyond your imagination

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2009, 11:23:27 »
Edge czy 3G to tylko masz szybszy transfer, a opłaty jak za GPRS. Jak Ci zależy na kasie, to albo Heyah (równa taryfa) albo Simdata w Plusie

brat ma w heyah i mówi że za konkretne korzystanie z gadu gadu płaci po kilka groszy..

Może to byłoby dobre rozwiązanie, przenieśc się z tak tak do heyah ale czy na pewno nie ma możliwości aby zmniejszyc jakoś te koszty?

Bo 2zł za 5min korzystania to zdeka nieopłacalne ;p

Poczytaj Regulamin odnośnie avatara - jeszcze raz będzie tam reklama dostaniesz bana.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2009, 12:06:20 »
Hmm, w Erze masz chyba 20gr za 50KB danych, więc jest bardzo drogo, poszukaj w taryfach i cennikach tańszej usługi przesyłu danych ;)
It's beyond your imagination

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 04, 2009, 12:31:37 »
nom, spróbuję tylko że na stronie ery ciężko cokolwiek znaleźc

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 04, 2009, 12:45:18 »
Mysle ze najkorzystniej bedzie przejsc do plusa, to ich nowe stawki za internet. Sa naprawde bardzo niskie!

25MB - 5 zł (klienci indywidualni) / 4 zł (klienci biznesowi)
100MB - 10 zł / 8 zł
250MB - 20 zł / 16 zł
500MB - 35 zł / 25 zł
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 04, 2009, 13:36:17 »
Dwa tygodnie temu jeszcze mieli inne więc muszą być funkiel nówki  :wink: A to są stawki normalnie do zwykłej karty sim, w formie dodatkowego pakietu do abonamentu?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 04, 2009, 14:42:44 »
O ile sie nie myle sa to pakiety do wykupienia. A te stawki sa chyba od tygodnia. W sumie bardziej sie oplaca u nich wziac karte sim i wykupywac pakiety, niz kupic modem w erze.
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 04, 2009, 15:01:49 »
kupiłem pakiet ery (5mb - 5zł dla testu) na stronie jest napisane że przez miesiąc necik jest za free ale czy na pewno? Jeśli ktoś wie więcej na ten temat to miło by było żeby napisał w tym temacie.

ps. da się sprawdzic stan pakietu? Tzn tak jak wpisuję *101# żeby sprawdzic stan konta to da się sprawdzic w podobny sposob stan pakietu?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 04, 2009, 15:38:47 »
Zadzwoniłem i zamówiłem sobie ten pakiet 100 MB :) W prawdzie mam darmowy WAP ale przez WAP nie działa odbieranie maili ani mobile gadu gadu :)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 04, 2009, 15:41:55 »
Heh, ja na modemie bede placil za 80mb 25zl :mad: Ale za to bede mial darmowe hot spoty ery. :O~ Szkoda ze era w najblizszym czasie nie wprowadzi tak taniego internetu.

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 04, 2009, 15:58:18 »
to wie ktoś może czy da się sprawdzic stan pakietu i czy jest on za darmo na miesiąc..?

*

Offline mickanovi

• *
  • 98
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 04, 2009, 16:05:37 »
a zadzwonić do BOK nie łaska? Po co zadręczasz ludzi pytaniami, które powinienieś kierować do swojego operatora? Od tego masz biuro obsługi. Co w ogole ma ten temat związanego z Toshi? lepiej prznieść go może? Swoją drogą polecam simdatę z Plusa (bo mam w tym interes ;-)
Obecnie Samsung Omnia i TOSHIBA G900 a w samochodzie ZENEC nc2010 (na WIN CE 5.0 - do rozgryzienia). Awaryjnie SPV C500 z WM6.1 ENG. Wcześniej SPV c600 i HTC Wizard

*

koldasz

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 04, 2009, 18:28:58 »
cyt.bede mial era hotspot za darmo. No nie wiem ale mi sie nie udalo zalogowac z poziomu fona albo ppc.  Co do stanu sprawdzania pakietu nie znalazlem w regulaminie zadnej wzmianki.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 04, 2009, 19:20:48 »
Czy chodzi o pakiety w plusie? Sprawdzam je kodem  *121#

*

Offline Citek

• 45
  • Sprzęt: SE k750i & Tośka G900 & G1
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 04, 2009, 23:08:54 »
W heyah masz 2/gr za 100kB czyli najtaniej wychodzi, nie licząc tam jakiś pakietów

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 05, 2009, 00:09:13 »
Witam!

od razu przejdę do rzeczy, mam tośkę od dwóch dni, wczoraj skonfigurowałem internet z pomocą strony toshiby która wysłała mi smsa z konfiguracją do ery. Wszystko niby działa tylko te opłaty.. przy łączeniu jest napisane że łączy się przez gprs a po podłączeniu przez edge.. Zależy mi na tym aby opłaty były jak najmniejsze, dodam iż korzystam tylko z gadu gadu mobile
a moze ktoras wersja erygg pojdzie na tosi?? /wersja java/
http://www.era.pl/pl/indywidualni/rozrywka/komunikacja/gadu_gadu/gg_wtelefonie
5 zeta na miesiac, i nie interesuje Cie ilosc pozartych danych....

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:20:41 »
coś nie mogę pobrac tego gg na moją tośke ;p

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 06, 2009, 17:41:05 »
coś nie mogę pobrac tego gg na moją tośke ;p
Bo tosia to pda, i nie mozna na nia pobierac aplikacji java, przez wyslanie smsa. Mimo ze mozna je odpalic nie sciagniesz ich, wiec teoretycznie nie masz skad ich brac.
cyt.bede mial era hotspot za darmo. No nie wiem ale mi sie nie udalo zalogowac z poziomu fona albo ppc.  Co do stanu sprawdzania pakietu nie znalazlem w regulaminie zadnej wzmianki.
Kiedys wszedlem sobie testowo z tosi na strone ery, na hotspocie i wszystko wyswietlilo sie poprawnie. Dalej nie sprawdzalem bo nie mialem wtedy konta. A poza tym ja bede sie logowal z tablet Pc, a nie z pda  :P