Toshiba G900 Urwana gniazdo usb ???

• 5 Odpowiedzi
  • 1482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toshiba G900 Urwana gniazdo usb ???
« dnia: Grudzień 22, 2010, 16:50:07 »
Witam wiem mam problem z gniazdem usb bo zaczęło latać i nie da się naładować telefonu. Próbowałem zanieść telefon do serwisu ale nigdzie nie maja tych wkrętaków. Mam prośbę czy może ktoś z Wrocławia miał taki problem i wie gdzie mogli by mi zrobić telefon lub gdzie można kupić we Wrocławiu  odpowiedni śrubokręt. Z góry dziękuje.   

*

Offline ppop

• *
  • 63
Odp: Toshiba G900 Urwana gniazdo usb ???
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2010, 16:42:17 »
http://www.ccsonline.pl/ ;)
mozesz poszukać, czy mają swój punkt obsługi we wrocławiu, ale i tak odeślą Tośkę do Warszawy.
Koszt- ok 80zł za lutowanie + za części... czyli jeśli uda im się to zrobić to nie wiem, czy zamkną się w 100zł.

Jakbyś wysłał, to dasz znać na pw ile to kosztowało? bo sam tez mam taki problem :D

gorzej jeśli się okaze, ze nie da się naprawić i wtedy wezmą z 40-50zł za diagnozę :D

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2010, 19:46:38 »
ccs chyba nie pobiera za diagnoze
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2010, 21:54:58 »
nie pobiera, a cenę na pewno można ustalić telefonicznie
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2010, 13:44:27 »
Chyba niechcący wprowadziłem w błąd :/
chodziło mi o sytuację, kiedy wycenią naprawę zbyt drogo i zrezygnujemy :) wtedy płacimy za diagnozę (zgodnie z tym co we wtorek mowil mi jakis pan z oddzialu CSS w Bydgoszczy)

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2011, 18:54:08 »
Witam, jeśli masz, że tak powiem pojęcie o elektronice to możesz podjąć się i samemu przylutować uszkodzone złącze. Mi udało się obudzić te złącze ale nie w 100% bo nie miałem stosownej ładowarki i ładowałem ją pod pc a masy nie miałem pociągniętej do - i mi wywalało błąd, że nie rozpoznało urządzenia usb. Więc zrezygnowałem z tego, zmodyfikowałem normalną ładowarkę sieciową od toshiby i hula aż miło a na razie na zmianę softa mi się nie zapowiada. Jak to zrobić masz opisane tutaj:
 http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=2250

a wkrętak możesz kupić na allegro. Jest to tak zwany triwing. Na allegro często je reklamują jako "Wkrętak do nintendo DS" idealnie pasuje a i drogi nie jest.

Pozdrawiam J4c0.