morphgear

• 4 Odpowiedzi
  • 1331 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bartexsz

• 260
  • Sprzęt: Toshiba G900/ Spica
morphgear
« dnia: Marzec 29, 2010, 12:37:06 »
Mam wm 6.5 build 28230 , więc jedyną opcją do emulacji pozostaje właśnie morphgear. Mam co do niego kilka pytań:
- Czemu działa szybciej od PocketGba z wgranym  GAPI ( GAPI w pgba, nie morphgearze)
- W czasie grania lubi się pokazywać, szczególnie w landscapie animacja ładowania ( to coś w stylu klepsydry windowsowej), pokazuje się ona również w aplikacji youtube od google'a. Jest jakiś sposób na jej wyłączenie?
- kiedy chce grać w landscapie dotyk przebija mi na inne aplikacje chodzące w tle oraz na today, co zrobić żeby nie przebijał?
- Nie używam kbdfix'a, ręcznie podnoszą priorytet wątku klawiatury, Czemu w landscape nie działa mi qwert ? ( w portrait  sprzętowy dpad działa wyśmienicie)
Linux is like a wigwam : no windows, no gates and apache inside.

Regulamin się kłania.

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: morphgear
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2010, 16:12:53 »
- W czasie grania lubi się pokazywać, szczególnie w landscapie animacja ładowania ( to coś w stylu klepsydry windowsowej), pokazuje się ona również w aplikacji youtube od google'a. Jest jakiś sposób na jej wyłączenie?

Taki znaczek oznacza, że system myśli. Spróbuj podnieść takowanie procka, zamknąć zasobożerne aplikacje w tle.

- kiedy chce grać w landscapie dotyk przebija mi na inne aplikacje chodzące w tle oraz na today, co zrobić żeby nie przebijał?
Użyj WVGA Fix'a

- Nie używam kbdfix'a, ręcznie podnoszą priorytet wątku klawiatury, Czemu w landscape nie działa mi qwert ? ( w portrait  sprzętowy dpad działa wyśmienicie)
Użyj kbdfix'a. Klawiatura prawdopodobnie działa, tylko z mocnym lagiem.

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2010, 13:48:51 »
Wiem co ten znaczek oznacza, tylko nie wiem czy można go jakoś przez rejestr wyłączyć  bo wkurza strasznie w morphgearze(jednak nie wiem czemu się już prawie nie pojawia, chyba że to wina tego że wcześniej w lego sw II na gba grałem a teraz w mario na gbc)) i w youtube.

WvgaFIX pomógł, dzięki za pomysł.

kbdfix, żaden , który do tej pory znalazłem dobrze nie działa później wyciągne jeszcze z ROM'u globalbusa sprawdze, jednak wątpie żeby w przypadku qwerty to coś zmieniło bo tak czy siak przy ręcznej zmianie priorytetu wątku klawiatury powinno działać.

Regulamin się kłania.

*

NikoPL

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2010, 14:47:17 »
Póki co żaden kbdfix nie działa na WinMo 6.5
Możesz przy okazji powiedzieć jak ręcznie zmieniasz priorytet klawiatury ?

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2010, 13:38:42 »
W task managarze ( nie pamiętam jakiej firmy, jest w romie globalbusa, a ja sobie dograłem) przechodzisz na procesy, przyciskasz na gwes.exe, naciskasz details. przechodzisz na threads, I do skutku ta procedura:
-bierzesz pierwszy od góry(potem już następne) wątek z priorytetem 251
-zmieniasz priorytet na time critical,
- sprawdzasz w jakiejś grze(najlepiej jakieś emu) czy klawiaturka się nie laguje
- jeśli się laguje nadal przywracasz priorytet wątku na normal i jedziesz następny

To że ten wątek ma priorytet 251 ustalili na portegeclub. Nic innego stałego nie udało się ustalić, więc po każdym sr taki rajd.

A wie ktoś może jak zmniejszyć rozmiar ROM'u z grą ?? Potrafie uzyskać około 40 - 50 MB wolnego ram'u, ale i tak nie mogę załadować ROM'ów 32 MB( w przypadku GBA) i 4 MB( w przypadku SNES, co prawda próbowałem tylko chrono trigger)

Regulamin się kłania.