Mobile GG - idzie sie zabić;/

• 10 Odpowiedzi
  • 1375 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mobile GG - idzie sie zabić;/
« dnia: Lipiec 17, 2008, 11:46:49 »
Wiem ze ten watek juz ktos poruszyl ale nie moge tego znalezc teraz poza tym z tego co pamietam to nie padlo rozwiazanie na dany problem. Mianowicie chodzi mi o to ze po zainstalowaniu mobile gg wszystko chodzi ladnie po gprsie, ale za jakis czas juz nie ( dla przykladu napisze ze wczoraj nie moglem sie polaczyc wiec wrzucilem na nowo z neta instalke a to co bylo na tosce wyczyscilem. Oczywiscie odpalilem i smigalo fajno). Dzisiaj rano juz nie bylo tak kolorowo i przy probie polaczenia wyskakuje: wyszukiwanie adresu serwera  gadu-gadu... i potem rozlaczono. W tym samym czasie stronki dzialaja normalnie.  A dodam rowniez ze przez wifi dziala.

*

Offline pietia

• **
  • 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
Odp: Mobile GG - idzie sie zabić;/
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2008, 12:23:31 »
Też tak czasem miałem pomagało ręczne ustawienie któregoś z adresów serwera a jak się już połączy wracam do ustawień domyślnych. A jak nie to SF i ta sama procedura, jakoś tam zawsze zadziałało .
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2008, 13:05:16 »
dzieki. niby dziala ten sposob ale na dluzsza mete to uciazliwe moze byc;/. To tak jak zaleczenie choroby a lepsze by bylo wyleczenie :D

*

Offline GiantMaster

• 45
  • Tośka G900 rządzi xD
  • Sprzęt: Tośka G900
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2008, 20:35:20 »
ja tak mam, ale rzadko. wyłączam i włączam funkcje fona, żeby na nowo sieć znalazło i git

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2008, 20:52:24 »
Nie wiem czy Mobile GG to to samo co MobileGadu, jednak mi działa doskonale. Nie używam go bardzo często, jednak nie miałam z nim żadnych problemów. Program freeware, już opisuję konkretniej:

MobileGadu 2.0.0.6010 by Marcin Parka. Polecam, żadnych bugów jak do tej pory :)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2008, 21:12:40 »
potwierdzam działa bez zarzutów:)

*

Offline Platfal

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:07:57 »
olać mobilne gg :). Perlino to jest to!

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:14:14 »
chyba parlingo?

*

Offline Platfal

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:18:32 »
Dokładnie Palringo :) Używam od dłuższego czasu i sobie chwale. Bezpłatny rejestracja to minuta

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2008, 14:21:27 »
A jak zmusic Parlingo do Tlenu? Jest cos co obsluguje tlen i gg? Wiecej znajomych mam na tym pierwszym... :(

*

Offline atomic76

• 42
  • Sprzęt: Toshiba G900 + 2GB Kingston
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2008, 15:00:29 »
witam
zainteresuj sie Jabberem, poczytaj jak zalozyc konto na jakim serwerze i co to sa transporty. Za duzo by tu opisywac. Powiem tylko tyle ze jak zalozysz konto na odpowiednim serwerze i zrobisz transporty z tlenu i gg a nastpenie zainstalujesz klienta Jabera na tosce to otrzymasz to o co Ci chodzi. A swoja droga chyba Parlingo tez ma wlasnie obsluge sieci jabbera:) Minusy tego rozwiazania to ze jak masz GPRS i placisz za ilosc przesylanych danych to w ten sposob tych danych wychodzi i przychodzi duzo wiecej
Pozdrowki i powodzenia