rozlany wyświetlacz

• 19 Odpowiedzi
  • 2589 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rozlany wyświetlacz
« dnia: Styczeń 20, 2009, 16:07:14 »
Witam. Rozlał mi sie dzisiaj wyświetlacz (wysiadając z auta uderzyłem w słupek na chodniku nogą tak felernie ze trafiłem idealnie Tośką którą miałem w kieszeni :/). No i po wyświetlaczu. Zapewne jako gwaranacje mi tego nie uznają zreszta to tez mi powiedzieli już na serwisie (dzwoniłem). Takze chciałbym zapytać czy orientujecie sie jakich moge sie spodziewać kosztów w autoryzowanym serwisie (ccs)? Na allegro widze ze dotykowe ekrany zaczynają sie od 160zł a siegają nawet do 300zł ale do Tośki nie ma. Z góry dziekuje za ewentualną pomoc.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: rozlany wyświetlacz
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2009, 16:13:46 »
Mozesz miec problem z wymiana wyswietlacza. W ogole do tosi jest malo czesci. Ktos pisal ze za wymiane wyswietlacza chcieli od niego w serwisie 500zl :|
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2009, 16:14:21 »
Zajrzyj do działu serwisowanie, masz tam namiary do klubowych serwisantów którzy się tym zajmują.

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2009, 16:46:37 »
Albo wysłać do serwisu tośki i zapłacić - słono

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2009, 18:44:22 »
na przyszłość nosić ekranem-do ciała :wink:

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:01:34 »
to mnie teraz załamaliscie :( no tak ale jeżeli wymienie wyswietlacz nie w serwisie to strace gwarancje tak? :/ sie nacieszyłem Tośka... 6 dni :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:07:42 »
tak stracisz :(
chyba rozsądniej byłoby sprzedać na części
dołożyć i kupić nową

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:11:13 »
lacze sie z toba w zalu, ale jak juz napisalem ten "autoryzowany serwis" nie potrafil przeczytac pisma w ktorym zawarlem informacje: >po dwukrotnej wymianie karty sim< i w wali w opisie usterki sprzeczna informacje niz poodana w zalaczonym pismie i sugeruje mi jako rozwiazanie problemu >wymiane karty sim< to ja dziekuje za taki serwis. wolalbym szczeze by moja tosia trafila w rece specjalisisty-amatora niz serwisu "specjalistyczneg"... IMHO nie wahaj sie i wymieniaj ekran we wlasnym zakresie. w serwisie oczywiscie znajac polityke serwisow napisza takze w rozpoznaniu zapewnie informacje o uszkodzeniu nie tylko ekranu ale i plyty glownej i moze tez ladowarki. zenada i amatorka. pozdrawiam.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:15:57 »
dzwoniłem do goscia o nicku Pajeros który sie zajmuje wymianą wyswietlaczy. Jest szansa ze nie straciłbym gwarancji (zalezy jak sa plomby) ale cene ma mi podać później bo musi sprawdzić. Z tą sprzedarzą to mi sie nie bardzo widzi. Telefon kupowałem nówke za 760zł w czwartek :/ normalnie załamka...

beju69 --> o rzetelnosci serwisów mi mówić nie musisz. Teraz oddałem karte grafiki ASUS na gwarancje no to wróciła sama karta (a oddałem całą wersje BOX) no i w dodatku nadal wystepuje ten sam problem czyli restarty kompa. Jutro zawoze ją po raz drugi.
Tylko poprostu nie chciałbym stracić gwarancji. No ale chyba nie bede miał wyjścia bo czuje ze serwis to wyskoczy z taką ceną ze mi sie wszystkiego odechce.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:32:14 »
no trzymam kciuki by udalo sie obejsc plomby :ok: bo to zasadniczo najlepsze wyjscie... tylko jak sie uda rozwiazac sytuacje podziel sie na forum co i jak, bedzie dla innych informacja co w takiej sytuacji zrobic :ok:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:35:59 »
no wiec sie już podziele tym ze Pajeros nie ma wyświetlacza to Tośki. Pojade jutro do serwisu. Zobaczymy.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:37:11 »
Sprzedawać się nie opłaci. Przy cenie 500-600 za używaną może za 200 sprzedasz, bo to może kupić statystycznie patrząc ktoś, komu zdechła płyta główna.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:39:22 »
tak ale myślę, że w serwisie za wymianę wyświetlacza zawołają więcej niż nowa tosia na allegro...
nasi serwisanci może wzięliby, części do tosi mało a poza płytą obudowa, klawiatura, bateria, reszta zestawu - też ma wartość

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:52:29 »
Przykra sprawa :( Ja nosze tosie w kaburze i poza tym i tak ekranem do ciała... Nie dla tego, że boje się wymieniać wyćwietlacz... A pal go licho... Ale gdzie go kupić  :S I tu już problem jest spory  :|

Możesz czekać na jakąś tosie na allegro z uwaloną płytą czy coś takiego... Ale tosi raczej "lamerzy" nie kupują więc głupie awarie raczej się nie zdarzają... Bo z nokią jest tak, że kiedyś kupiłem N-Gage z niby walniętą płytą za ćwierć ceny i oryginalnym kablem z zestawu poprzez oryginalny program wgrałem soft z netu... Koszt zerowy a telefonik śmiga do dziś...

Tośke kupują ludzie którzy wiedzą już troszkę o GSM i wiedzą też troszkę o PC... Ale może ktoś odpuści naprawe i będzie miał LCD... Ja poczekał bym cierpliwie, bo szkoda nowy tel na części lub ładować kasy w serwis... Kup jakiś tel(nokie 6310i) lub ppc (spv M3000) i cierpliwie szukaj po allegro :ok:

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: iPhone 8GB
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 20, 2009, 20:37:08 »
Kondolencje... Napewno koszty naprawy bedą spore ;/

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:41:24 »
dzisiaj dzwonili z serwisu.... 380zł. Bałem sie ze będzie drozej. Wiem jedno. Tosia przyjdzie z serwisu to jeszcze tego samego dnia dostanie folie na wyświetlacz i porządną kabure :P swoją drogą to jakie kabury polecacie do tośki?

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:50:38 »
O kaburach bylo juz kilka tematow. Poszukaj na forum albo w linkowni. Ja mam TelOne i jestem bardzo zadowolony. Ekran jest bardzo dobrze chroniony.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 29, 2009, 12:46:00 »
Mam tą samą i mogę powiedzieć, że jest super :) Skórzana, w środku miękka, idealnie pasuje, zamknięcie magnetyczne.  :ok:

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: iPhone 8GB
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 29, 2009, 16:42:39 »
Ja mam 4Mobile i też jestem zadowolony :)

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:14:34 »
Ja mam 4Mobile i też jestem zadowolony :)

Polecam także 4mobile... model magnum wersja do 6630 6680 i paru jescze innych... ale do tosi pasuje na igłe :grin: