manila do g900

• 9 Odpowiedzi
  • 1128 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bo0b

• 14
manila do g900
« dnia: Luty 20, 2010, 13:34:18 »
Witam od paru dni jestem posiadaczem toshiby g900 z wm6.5 i mam z nią pewne problemy
pierwszy to krótko trzymająca bateria, wyczytałem, że to norma w tym telefonie wiec zapewne kupno nowej baterii się kłania
następny to strasznie cichy mikrofon, prawie nie słyszę podczas rozmowy 2. osoby a głośność jest ustawiona na na full'a
jeszcze jeden to strasznie mały zegarek, dobrym rozwiązaniem jest tutaj manilla 2d lecz nie potrafię jej znaleźć
zależy mi na tym by był wm 6.5 z manilą
nie wiem czy da się znaleźć gdzieś samą manille i ją dograć czy to cały rom wm6.5 z manillą muszę wykombinować.
szukam na necie od 8.
Dodam, że jest to mój pierwszy telefon z wm i jeszcze nie ogarniam do końca tego systemu mówiąc w skrócie jestem zielony (noob xD)
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mnie naprowadzić na takowy rom

pozdrawiam

*

NikoPL

Odp: manila do g900
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2010, 15:20:32 »
Ściągnij sobie rom WinMo 6.5.5 by Pavlov.

*

Offline Bo0b

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2010, 17:52:15 »
Ściągnij sobie rom WinMo 6.5.5 by Pavlov.
to chyba WM 6.5.5 PL 23518 niestety link mi nie działa, spróbuje jeszcze jutro
Dzięki za pomoc, z tego co czytałem to powinien spełniać moje oczekiwania
Czy wystarczy, że ściągnę sam rom i go wgram ?
kuchnia służy do edycji ?

*

NikoPL

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2010, 18:05:24 »
Wystarczy wgrać sam rom.

*

Offline Bo0b

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2010, 12:14:04 »
Idąc zgodnie z instrukcją wszystko ładnie pięknie do czasu gdy przychodzi czas podpięcia pod usb
zero reakcji, no tak nie miałem Activesync
Po ściągnięciu i instalacji AS nadal zero reakcji, kabel najprawdopodobniej działa bo po podłączeniu telefon się ładuje, świeci dioda
Próbowałem włączać i wyłączać zaawansowane funkcje sieci w ustawieniach usb na telefonie i nic.
Co może być przyczyną ? wyczytałem, że może być uszkodzony port w telefonie mam jednak nadzieję, że to nie to
Czy słaby internet ma tu coś do rzeczy? mam iplus lecz z wyczerpanym transferem wiec prędkość neta to 3,7kb/s
Na telefonie w menadżerze zadań widnieje AS wiec jest włączony

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2010, 14:23:20 »
Jeśli chcesz sprawdzić czy masz dobry port usb, to w telefonie uruchom program USBMassStorage i zaznacz opcję "włącz funkcję pamięci masowej USB" - wtedy karta pamięci powinna zostać wykryta jako urządzenie przenośne (pendrive).
Jeśli poprawnie wykryje urządzenie, to wyłącz funkcję pamięci masowej, zrestartuj komputer i spróbuj się podłączyć do innego gniazda USB.

*

Offline Bo0b

• 14
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 23, 2010, 09:15:27 »
Heh same problemy ze mną, nie mam jak narazie karty jak kupię to sprawdzę
Da się w jakiś inny sposób zmienić rom?
zrobiłem HR i próbowałem w innym porcie usb i też nic

*

Offline Maaybakh

• 14
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2010, 22:22:25 »
Można przez kartę pamięci, ale to trochę ryzykowne.
Mnie Manila nie przekonuje, próbowałem na kilku różnych ROMach i skończyłem na C&C 1,35F ze zwykłym Today. Może ładnie wygląda ale za dużo miałem z tym ustrojstwem problemów. Tylko wypada wgrać sobie ROM Globalbusa z kuchni, wersja Full strasznie mi się krzaczyła.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 25, 2010, 08:58:39 »
z racji uszkodzonego gniazda ( nigdzie nie moge znaleźć płyty głównej..) ja flashuję tylko przez karte :D, ale, żeby nie było OT
Manila na g900 jest beznadziejna.. Wogóle manila jest beznadziejna... Na twoim miejscu ściągnął bym jakiś plugn do today-a ale nie wiem czy w WM 6.5 działają (sam używam 6.1), lub Mobile shella. MAsz duży zegarek ETC na samym środku ekranu :D. Nie wiem jak wygląda 6.5 na g900, ale z tego co pamiętam ze screenów, 6.5 ma całkiem duży zegarek, no nie??
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline Bo0b

• 14
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 25, 2010, 09:47:44 »
dobrze wiedzieć, że da się jeszcze w inny sposób flashować może po kupnie karty coś nad tym sposobem popracuje.
miałem mały zegarek bo coś w today było poprzestawiane ale gdy ustawiłem klasyczny dla windows widok całkowicie inny i zegarek ogromny, może manile mógłbym sobie już odpuścić ale denerwuje mnie trochę to, że trochę muli mój system np. po rozsunięciu klawiatury dość długo się czeka na przestawienie ekranu a otwierając w tym czasie menu wiadomości to już kilka sekund. nie wiem czy inne systemy tak mają.
Ale w tym podoba mi się to że sms'y są w postaci czatu, głównie na telefonie pisze sms'y więc dla mnie dobra opcja :D