Zainstalowałem
Androida 0.06a.
Rzeczywiście działa lepiej niż wersje poprzednie. Nie zawiesił mi się ani razu...
...zabawne ale właśnie jak to pisałem, zwiesił się na wyszukiwaniu sieci WiFi.
A miałem nadzieję, że jak znajdzie tą zdefiniowaną wcześniej, to może się do niej zaloguje.

Dodatkowo, wszystkie sieci zawsze mają zasięg określony jako:
słaby.

Próba połączenia do wcześniej zdefiniowanej sieci
(testowałem WPA-EAP i WPA2-PSK), po wybraniu jej z listy sieci aktualnie w zasięgu, powoduje że po chwili urządzenie "traci" wszystkie sieci z zasięgu - na liście zostają tylko te wcześniej zdefiniowane, z opisem
po za zasięgiem, zapamiętane. Pomaga wyłączenie i ponowne włączenie WiFi, ale scenariusz podłączania zawsze jest taki sam.

Zauważyłem, że mimo iż wyświetlanie jest przesunięte o kilka pixeli, touchscreen działa prawidłowo względem miejsca dotyku na ekranie, a nie na wyświetlanym obrazie. Może to być odpowiedzialne częściowo za wrażenie braku dokładności działania touchscreen-a.
Różnicę można zaobserwować w narzędziu
Dev Tools>Pointer Location.
Z rzeczy wartych uwagi:- Nadal jest przesunięcie ekranu, ale da się z tym żyć.

- Nadal mikrofon jest na sztywno podłączony z głośniczkiem. (to raczej nie oszczędza baterii)

- Touchscreen nadal bywa niedokładny
- Grafika nadal działa wolno i tnie przy wyświetlaniu m.in. klawiatury ekranowej.
- WiFi
prawie działa - szuka, ale nie daje rady się podłączyć ani do WPA-EAP ani do WPA2-PSK

+ Działa przycisk wyłączenia/uśpienia telefonu - restartuje go, ale to jest zawsze jakaś szybsza alternatywa, niż wyjmowanie baterii.
+ Dodano też program Root Booter który daje opcję kilku rodzajów restartów.

Z niecierpliwością czekam na kolejne wersje.
Jestem zmęczony WM i bardzo chętnie przesiadłbym się na coś bardziej "dzisiejszego".
P.S.
Czy jest w Androidzie jakaś możliwość całkowitego wyłączenia radia gsm?
Aktualnie planuje używać G900 jako palmtopa i nie będzie tam karty SIM.