Toshiba g900 i luzy na sliderze

• 4 Odpowiedzi
  • 831 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

slobodan

Toshiba g900 i luzy na sliderze
« dnia: Listopad 12, 2009, 20:12:08 »
Problem polega na tym że ostatnio w mojej tosi pojawiły się luzy na sliderze. :mysli: Chodzi o to że gdy klawiatra jest zchowana i nacisne przycisk po lewej stronie (start) a następnie po prawej stronie (OK), da się wyczuć luz, slider kołysze się jak kołyska. :sleepy: Jest to dla mnie nieznośne. Po części udało mi się rozwiązać problem, przyklejając na tylniej częsci slidera (tam gdzie czytnik linii papilarnych) 2 małe plastikowe krążki o ok 2mm grubości. Jednak dalej czuje niedosyt. Tosie mam na garancji i nie używałem jej zbyt intensywnie. Tylko czy jest sens wysłać ją do serwisu? Czy w waszych tosiach występuje podobny problem? Jeżeli tak to jak sobie z nim poradziliście?

Za pomoc będe wdzięczny
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 20:14:51 wysłana przez slobodan »

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: Toshiba g900 i luzy na sliderze
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2009, 21:20:17 »
Był już temat o tym, jakieś pół roku temu.

To normalne po dłuższym używaniu tośki. Mam ją od roku i u mnie szparka przy złożonej klawiaturze to jakieś 2-3mm.

*

Offline Cheetos

• **
  • 126
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2009, 14:55:55 »
mialem ten sam problem. jednak poradzilem sobie z tym. rozkreciłem Tosie i rozebralem tak ze mialem slider w reku. zauwazyłem ze luz jest na czyms w rodzaju szyny(zagieta blaszka z plastikiem w srodku) wiec poprostu wzialem szczypce uniwersalne (tzw kombinerki) i sciskalem odpowiednio na koncach szyny tak zeby luz zniknal, ale tez zeby szyna nie sciskala zbyt mocno bo slider by sie zacinal. skreciłem wszystko i teraz moja tosia jest zwarta i elegancko sie rozsuwa. tzn troche ciezej ale niezauwazalnie :)
To że nie umiem, nie znaczy że jestem głupszy niż Ty..
Poprostu nie mam doświadczenia :D

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2009, 19:07:12 »
Ja też to odczuwam, denerwuje mnie to czasami bardzo, ale da się jakoś przeżyć, w sumie jak mamy gwarancję to można by oddać... tylko czy warto tyle zachodu

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2009, 19:33:21 »
oddac i niedostac z powrotem ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!