Komunikator na Tosie

• 6 Odpowiedzi
  • 1537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Komunikator na Tosie
« dnia: Styczeń 09, 2009, 00:18:31 »
Witam , przetestowałem wiele komunikatorow nawet z tej strony takich jak GGClone , MobileGadu , Pcket Tlen , Pocket Gadu czy tez  zadna nie chodzi tak jak powinna  czyli wiesza sie  , albo nie laczy nei sciaga listy kontaktow z serwera , oczywiscie testowane to bylo na bibliotekach .NET Compact Framework 2 jak i  jeszcze nowszych .NET Compact Framework 3.5 .

Ma moze ktos komunikator chodzacy w pelni  , bylbym bardzo wdzieczny o udostepnienie  lub podanie bibliotek  jakie sa potrzebne

Odp: Komunikator na Tosie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:38:03 »
Oczywiście MobileGadu śmiga jak najbardziej w pełni   :sleepy:

Ale jak już próbujesz wszystko to sprawdź Palringo, dość ciekawy komunikator...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:40:23 »
Dziwna sprawa. Mam MobileGadu 2.0.0.610 - dość stara wersja, instalowana jeszcze na wizardzie i została na karcie. Nie chciało mi się robić upgrade ;) I działa bez żadnego problemu i to zarówno na standardowym WM6.0 od toshiby, jak i na WM6.1, przez WiFi i GPRS.
Wygląda mi to raczej na problem z twoim systemem niż z samym komunikatorem. Może spróbuj zrobić backup i HR? Albo od razu zmiana romu jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś?
Tylko mała uwaga odnośnie mobileGadu - od razu po odpaleniu programu (zanim zaczniesz cokolwiek ustawiać), warto stworzyć nowy profil. O ile pamiętam to jeśli tego nie zrobiłeś to po restarcie programu można było stracić wszystkie dokonane zmiany.

*

Offline arnoldzik86

• 30
  • Sprzęt: toshiba g900 => HTC Desire HD i Nexus 4
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2009, 01:39:37 »
co do palringo to właśnie dzisiaj zainstalowałem. Ładnie się zarejestrowałem, wbijam e-mail, hasło, jest ok palringo jest online. Niestety nie mogę dodać GG :( Daje add service, daje GG w User name wpisuje nr. gg w password oczywiście hasło no i Nickname coś tam wpisuję. Klikam OK no i coś tam mieli na dole pisze "reconnect pending" i po chwili znów łaczy z adresem e-mailowym podanym przy rejestracji ( i nie mogę dodać GG na którym by mi bardzo zależało. Może niema opisów na tym programie, ale jest dla mnie "przyjemny" więc chciałbym z niego korzystać   

*

Offline atomic76

• 42
  • Sprzęt: Toshiba G900 + 2GB Kingston
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2009, 15:23:45 »
Parlingo z tego co pamietam to chyba komunikator Jabberowy. W zwiazku z tym musialbys najpierw na kompie zainstalowac komunikator typu np. "Psi" zrobic transport gg a potem odpowiednio poustawiac w kom. Na tosi dziala mi bez problemu MobileGadu ver. 2.0.0.6010. System mam poczciwy wm 6.0. Zainstaluj ta wersje mobilegadu i napisz co sie dzieje jak odpalisz
Pozdrawiam

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2009, 17:54:44 »
nic nie musisz instalować na kompie pelaringo ma klienta gadugadu ja sam używam i nie musiałem nic poza rejestracją na stronie robić

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2009, 22:59:23 »
dokladnie tak, najpierw rejestracja na stronie www, potem spoko sie logujesz, gg smiga
uzywalem palringo troche czasu, ale nie ma nawet porownania do mobile gg - to nie ta liga nawet
po prostu ewolucja wyksztalca lepsze rzeczy :]
moj brat ciagle na nim siedzi i sobie chwali, ale on to ma jakioes kontakty w sieci palringo
ja tylko mobile gg - z tego co widze ma nawet wieksze mozliwosci niz pctowa wersja programu :]

jak szukasz bibliotek to od razu zainstaluj sobie na sprzecie wm 6.1 - ma je w pakiecie chyba
albo masz tu http://msdn.microsoft.com/en-us/netframework/aa497280.aspx
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 23:08:03 wysłana przez norealmadrid »