Kolejny topic o FpseCE

• 1 Odpowiedzi
  • 581 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Kolejny topic o FpseCE
« dnia: Maj 27, 2009, 18:23:02 »
Temat może wydawać się trywialny, ale przy dłuższym namysle może okazać się pomocny.
Mianowicie pytanie: Jakie gry i z jakim skutkiem uruchomiliście na tośce przez FpseCE? Przy jakich ustawieniach?
Czy i które Romy kompresowaliście?

Ja probowalem odpalać jedynie gry, ktore udało się skompresowac za pomoca pocketISO do max ok 100MB

Bez problemów uruchomiłem GTA, GTA 2, Tekken 3, Urban Chaos, MDK.
Nie udało mi się uruchomić MGS'a (ale tu mi sie nie chcialo grzebać w ustawieniach)
Tomb raider 2 wywala jeszcze zanim zobacze menu, Jedi Power Battles wkrótce po tym.
Silent Hill uruchamia się, ale działa bardzo wolno i są niedopuszczalne przekłamania w wyświetlaniu grafiki.

Nurtuje mnie fakt, że Urban Chaos bez ripowania filmów i muzyki skompresował się z 700MB do 30, podczas gdy CD1 MGS'a kompresuje się zaledwie do 400 z ripowaniem. Od czego to jest zależne?
Wierzę w cuda.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Kolejny topic o FpseCE
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2009, 18:38:10 »
taki temat jest już w dziale Emulacja, który istnieje właśnie po to by nie tworzyć identycznych wątków w każdym dziale dotyczącym sprzętu z osobna
w działach dopuszczalne są dyskusje dotyczące stricte konkretnego sprzętu
gdybyś ewentualnie poruszył temat związany z emulacją, ale z jakiegoś powodu wyjątkowy dla Tosi no to jeszcze rozumiem, ale uruchamianie gier pod emulatorem w żaden sposób wyjątkowe dla Tosi nie jest. Dlatego zamykam.