Kolejne problemy po dlugiej rozlace..

• 3 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Kolejne problemy po dlugiej rozlace..
« dnia: Luty 27, 2010, 01:44:32 »
Postawilem juz nowy ROM, jednak nie obylo sie bez dalszych komplikacji:

1. Bluetooth nieszczegolnie dziala, ustawilem go jako zawsze widoczny, a w transmisjach ustawilem odbieranie wszystkich, ale kiedy probuje przeslac zdjecie z mojej wysluzonej N6680, to o ile znajduje tosie, to sama operacja po prostu sie "nie powodzi"
//EDIT: Zauwazylem tez, ze ikonka przy znalezionej tosi wygląda jak komputer, a nie jak telefon.. To pewnie ma jakies znaczenie.

2. Przypadkiem powiazalem wszystkie pliki graficzne z Pocket Artistem, jak to odkrecic? Co zrobic zeby znow otwieraly sie w domyslnych "obrazach i wideo"?

//EDIT:
Pierwszy problem rozwiązałem dzięki Moblue, drugi natomiast dzięki Resco File Explorer (Przy okazji odkrywając bardzo fajną aplikację), jednakCałkowicie zniknęły mi ikony plików graficznych, tzn, że pliki graficzne mają takie ikony jak pliki niepowiązane z żadnym programem.
Pomoże mi ktoś z tym?
Zadowolilby mnie jakis nowy iconpack (o ile cos takiego istnieje), byle różniły się od "bezpańskich" plików.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 12:45:09 wysłana przez Gruszyn »
Wierzę w cuda.

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: Kolejne problemy po dlugiej rozlace..
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2010, 19:30:46 »
Spróbuj przez TotalComandera.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2010, 08:04:44 »
gruszyn: zmień temat na coś co się nadaje do wyszukiwarki.  :S

Z tymi ikonami to jest tak, że dla określonego typu plików ( rozszerzenie ) w windows rejestruje się aplikacja, która je obsługuje. Jest też z tym związane info o ikonie. Programy które pokazują te ikonki tylko wyciągają od systemu te informacje. Jak wyrejestrujesz aplikację to i ikonki Ci nikną.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2010, 10:54:49 »
Zauwazylem tez, ze ikonka przy znalezionej tosi wygląda jak komputer, a nie jak telefon
Muszę cię poinformować, że to normalne :p nawet windows vista i 7 wykrywa tośkę jako przenośny komputer ;p
Wróciłem po latach!!! :D