kilka pytań odnośnie romów

• 6 Odpowiedzi
  • 721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kilka pytań odnośnie romów
« dnia: Czerwiec 23, 2009, 23:43:44 »
Witajcie-
wiem, że po przeczytaniu tytułu forumowym wyjadaczom zbiera się pewnie na wymioty, jednak postaram się jednak mimo wszystko być ciut oryginalny.
Zaczynamy więc:
...od dość dawna tośka śmiga na romie globalbusa (nie 1.31, tylko wcześniejszy - 1.21 ? ) z własną kuchenką. przychodzi jednak powoli czas na odświeżenie romu, bo zaczyna się sypać ;) - jako, że nie jestem na bierząco, pytania mam takie:
1. na jakim etapie jest WM 6.5 ? czy to niestabilna beta, czy już coś, co można śmiało używać, i nie grać w ruletkę(zawiśnie/nie zawiśnie)
2. jak z szybkością wm 6.5 ? (w porównaniu do  6.1)
3. czy w 6.5 da się odinstalować standardowy ekran today ? zapewne troszkę zasobów zjada, a ja i tak będę korzystać z spb MS 3.0
4. czy istnieje prosty sposób na spolszczenie systemu, gdybym zainstalował angielski rom?
5. czy można w prosty sposób(na zasadzie copy paste) przenosić paczki z różnych kuchenek (od różnych romów - wątpię, ale mimo wszystko spytam)?
6. czy jakiekolwiek znaki na niebie i ziemi sugerują, że w ciągu najbliższych dni pojawi się nowa wersja _jakiegoś_ (chodzi mi o aktywnie rozwijany, stabilny, dobry rom z wm 6.5 (jeśli jest równie szybki/szybszy jak 6.1 - i stabilny) lub 6.1 (gdy nie jest)  - z dostępną kuchnią, fixami, bez niepotrzebnego badziewia)

*

Offline pavlach

• **
  • 136
  • Sprzęt: Toshiba G900 => Rhodium
Odp: kilka pytań odnośnie romów
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2009, 23:55:26 »
bawię sie troche WM6.5 wiec odpiszę:
1. cały czas beta ale nie wiesza się
2. w niektorych programach wydaje sie szybsza, np lista kontaktów, aparat są płynniejsze
3. można to zrobic w kuchence wywalajac katalogi chome, bronze, lockscreen
4. jest juz polskie mui
5. pewnie ze mozna, nawet trzeba;)
6. pojawi sie nowa wersja i kuchenka a moze nawet dwie bo globalbus tez od dluzszego czasu cos kombinuje:)

a tak w ogole jaka opere wolicie?? 8.65 czy 9.7beta1??

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:06:24 »
dzięki pavlach za odpowiedź ;)
więc tak:
1. kiedyś słyszałem, że wieszał się np. po zakończeniu rozmowy - rozumiem, że takie historie już się nie zdarzają?
2. akurat z aparatu raczej nie korzystam, listę kontaktów mam w spb MS 3.0 - chodziło mi raczej o ogólne odczucia przy używaniu systemu
4. ...sorry za pytanie- co to jest mui ?:)
5. czyli rozumiem, że jak znajdę jakąś fajną paczkę w romie X (np. jednym z angielskich romów) to po przeniesieniu do romu Y (Twojego, globalbusa - wszystko jedno) i zaznaczeniu go podczas gotowania będzie śmigał?
6.ok, w takim razie wstrzymam się jeszcze kilka dni z gotowaniem ;)
co do opery - testowałem betę, i dalej ma jeden zasadniczy fail - taki sam jak i wcześniejsze wersje - nie działa mi w trybie landscape. - dlatego dyskwalifikuje ją, i zostaję pry 8.65 (do czasu, aż nie naprawią nowych)

*

Offline pavlach

• **
  • 136
  • Sprzęt: Toshiba G900 => Rhodium
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:18:14 »
Najnowsze buildy są juz chyba porównywalne jesli chodzi o szybkość z wm6.1, jesli chodzi o zwiechy to nie doświadczyłem żadnych, przynajmniej nie przypominam sobie.

4. MUI to rozszerzenie plików zawierających różne wersje jezykowe programów.. miełem ogólnie na myśli spolszczenie
5. niektóre paczki wymagają innych paczek takze gwarancji nie ma

ktoś gdzieś mówił ż spb mobile shell szybciej działa na wm6.5.. nie sprawdzałem
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2009, 00:22:37 wysłana przez pavlach »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:38:24 »
4. MUI to rozszerzenie plików zawierających różne wersje jezykowe programów.. miełem ogólnie na myśli spolszczenie
Co nie oznacza, że muszą być, to jest tylko alternatywna lokalizacja dla ładowania zasobów.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline czarekfcb

• **
  • 223
  • Sprzęt: HTC Desire / HTC G1
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:45:23 »
A ja mam takie troszke głupie pytania:

Czy WM6.5 wgrywa sie tak samo jakk WM6.1 ?
Czy jak bede chcial przejsc z powrotem z WM6.5 do 6.1 to nie będzie jakichś ubytków/problemów ?

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2009, 15:02:29 »
1. Tak
2. Nie