Kilka pytan...

• 24 Odpowiedzi
  • 2342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
Kilka pytan...
« dnia: Październik 27, 2008, 22:47:39 »
Witam. Mam kilka pytan...obecnie mam Universal'a, ale podoba mi sie G900 (chocby wiecej ramu, ale glownie ze
wzgledu na Wifi g), w Uni jest b, a po roznych kombinowaniach g i tak mi nie dziala ( w 3 miejscach
probowalem)...a Uni kupowalem glownie ze wzgledu na Wifi. Przeczytalem wszystko co bylo mozliwe, ale wiekszosc to stare watki dlatego niektora pytanie pewnie juz byly. Do rzeczy...

1. Jak z kartami SDHC? Działają już normalnie? w Faq napisane, ze lagi są, ale to stan z lipca, a jak
jest na dzien dzisiejszy?
2. Programy czy gry na 640x480 na Tośce beda na 3/4 ekranu, czy zmienilo sie cos w tej kwestii? Z
fixem moge odpalic kazda gre czy program ktory uzywam w Uni i beda normalnie dzialac na pelny ekran?
3. Niektore gry i programy z VGA chodza na pelny ekran w Tośce, duzy % tego chodzi normalnie?
4. Poczytalem o emulacji, i z tego co wyczytalem Tośka nie radzi sobie dobrze z emulacja NES, SNES,
GBA etc, nie wspominajac o DosBox (pewnie z braku sterow do goforce), na Uni da sie tym bawic, jak to
jest w Tośce? Lepiej? Gorzej? Znośnie? W koncu wiecej ramu, wiec wydawalo mi sie ze emulatorki beda
chodzic duzo lepiej...Ktore emulatory chodza plynnie?
5. W Uni w wielu grach jest ciezko ustawic klawiszologie (oczywiscie chodzi o emulatory), jak z tym
jest w Tośce?
6.Skoro jest mozliwosc podlaczenia normalnej klawiatury, to czy da sie to samo zrobic z padem do gier?
7. Czytalem, ze roznie tez jest z filmami z napisami, dzialaja plynnie pod tcmp lub smartmovie w trybie landscape?
Glownie zalezy mi na SM (mam oryginalne).
8. Jest Real Player (Alternative) dla Tośki? Lub cos co plynnie odpala RMVB? W Uni jest kodek, ale nie
do konca jest super plynnie.
9. Klawiatura, podobno ma opoznienia? Wina producenta czy poszczegolnych egzemplarzy? Jesli producenta
to da sie to jakos naprawic? W grach to bardzo uciazliwe by bylo.
10. W Uni dosc szybko wycieka pamiec, a jak z tym radzi sobie Tośka?

Wiele tu o grach, na wyjazdach sie przydaja...
Z gory dzieki za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 18:08:31 wysłana przez dissident »
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline kochas315

• 292
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ AllmostOfficial 1.1
Odp: Kilka pytan...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2008, 22:57:09 »
1. -
2. wszystko tak jak mowisz, nic sie nie zmienilo.
3. chodzli z 10% wszystkich (i coraz wiecej)
4. -
5. -
6. -
7. jest bardzo slabo, 640stki nie działają plynnie. niby powstaje tcpmp dla geforce 5500 ale raczej napisow nie obsluzy.
8.  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101054.msg798371 tu cos o tym gadali?
9. w gach masz programik kbd_fix i dziala bez opoznien, lagi sa przy rozsunieciu jej
10. powiem tak: po porstu nie znam problemu z zapchana pamiecia. nie martwie sie o to i tego nie doswiadczylem na tosi.
Spis i Cennik Ofet Internetowych GSM - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106397
Spis polecanych ROMów dla Toshiby G900 - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2008, 23:04:05 »
Ad.7
TCPMP obsługuje napisy, tylko muszą być one w formacie .smi

Któryś z romów posiada wbudowany konwerter napisów .txt na .smi :)

Ad.6
Tak, widziałem nawet temat podłączenia pada. Poszukaj dobrze na tym forum, albo na myg900.com :)

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2008, 23:09:08 »
1. -
2. wszystko tak jak mowisz, nic sie nie zmienilo.
3. chodzli z 10% wszystkich (i coraz wiecej)
4. -
5. -
6. -
7. jest bardzo slabo, 640stki nie działają plynnie. niby powstaje tcpmp dla geforce 5500 ale raczej napisow nie obsluzy.
8.  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101054.msg798371 tu cos o tym gadali?
9. w gach masz programik kbd_fix i dziala bez opoznien, lagi sa przy rozsunieciu jej
10. powiem tak: po porstu nie znam problemu z zapchana pamiecia. nie martwie sie o to i tego nie doswiadczylem na tosi.

Dzieki. Co do RMVB to prawdopodobnie te same kodeki ktore wstawialem dla Uni (tez dla WMP).

Przypomnialo mi sie jeszcze jedno pytanko dotyczace przegladania internetu, czy wszystkie strony wyswietla poprawnie? nie chodzi tu tylko o html... w Operze na Uni kilku stron nie moglem normalnie odpalic...na betfair np. postawic zakladu (pomogl osobny program ze strony betfair) czy normalnie poruszac sie po stronach dwoch gier (managery online, SoccerProject i OFM). Nie wiem czy daje z tym rade Netfront lub Minimo, nie mam czasu na Uni tego sprawdzic.

Ad.7
TCPMP obsługuje napisy, tylko muszą być one w formacie .smi

Któryś z romów posiada wbudowany konwerter napisów .txt na .smi :)

Ad.6
Tak, widziałem nawet temat podłączenia pada. Poszukaj dobrze na tym forum, albo na myg900.com :)

Rowniez dzieki, co do pada poszukam, nie jest to tak wazne, ale jesli bedzie taka mozliwosc to fajnie, jesli jeszcze emulatory beda chodzic poprawnie...i da sie dobrze klawisze zmapowac...

Probowal ktos emulator z PSX na tym sprzecie? Lepiej to wyglada niz na Uni?

Pewnie nadal nie ma sterow do Goforce? Czytalem o mozliwosci wyjecia  z innego sprzetu, ale chyba zaden uzytkownik sie za to nie wzial, a szkoda, bo nikt inny jak wlasnie uzytkownicy sprzetu moga sobie tylko pomagac...na producentow nie ma co liczyc...
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 23:23:06 wysłana przez dissident »

*

Offline dawidiuk1

• **
  • 179
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2008, 23:42:31 »
w formacie .smi

Mała ciekawostka: któregoś dnia wrzuciłem na tosię folder z filmem. Myślałem, że se go obejrzę po angielsku, a tu miłe zaskoczenie: CorePlayer wczytał napisy .txt  :ok:

Alcatel ot 320 => SE P800 => Motorolka A1000 => Tosia G900

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2008, 07:07:30 »
1. SDHC działa bez lagów
2. niektóre rozciągną sie pięknie na cały ekran
10. miałem Uni, problem wyciekania pamięci tosi nie dotyczy

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2008, 11:57:39 »
Nie wiedziałem, gdzie się podpiąć, a nowego tematu nie chciałem tworzyć dla jednego pytania.

Gdzieś na forum - albo tym, albo myg900.com - widziałem modyfikację Todaya.

Ale taką, że jedyne co ona modyfikowała to wielkość zegara dla właściwości data, tzn. zegar powiększony, a reszta bez zmian.

Szukam od wczoraj po różnych tematach, ale nie mogę na to natrafić - widział to ktoś może ?

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2008, 12:04:39 »
1. SDHC działa bez lagów
2. niektóre rozciągną sie pięknie na cały ekran
10. miałem Uni, problem wyciekania pamięci tosi nie dotyczy

Dzieki, no wlasnie jesli miales Uni, to moze cos wiecej podpowiesz ;)

Kolega wyzej, przypomnial mi o jednym pytanku...wlasnie jak to jest z ekranami Today? Przystosowuja sie do Toski? Sa jakies specjalnie dla Toski? Home Screen ++ bedzie normalnie dzialal taki ktory dziala na Uni?

Aha, cos cicho o emulacji, nikt z was nie gra na Tosce? To dla mnie tez dosc wazny temat...Jak to wyglada, plynnie chodza gry?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2008, 12:13:07 »
powiem tak - uni ma lepszą tylko klawiaturę, choć ta w g900 też jest super!

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2008, 12:27:21 »
HS++ działa normalnie po paru zmianach - podobno - nie używam, ale na mobileone czy jakoś tak jest cały temat "HS++ a G900".

W związku z tym, że teraz wyszła XPERIA będzie nareszcie więcej rzeczy na WVGA :D

Emulacja nie powinna robić problemów - jeśli chodzi o WVGA + Emulacja = zawsze jest VgaFix :)

Czy ktoś widział tą zmianę zegara dla daty ?? Taki duży elektroniczny zegarek z sekundnikiem...

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2008, 12:39:05 »
HS++ działa normalnie po paru zmianach - podobno - nie używam, ale na mobileone czy jakoś tak jest cały temat "HS++ a G900".

W związku z tym, że teraz wyszła XPERIA będzie nareszcie więcej rzeczy na WVGA :D

Emulacja nie powinna robić problemów - jeśli chodzi o WVGA + Emulacja = zawsze jest VgaFix :)

Czy ktoś widział tą zmianę zegara dla daty ?? Taki duży elektroniczny zegarek z sekundnikiem...

Nie powinna robic problemow, ale wogole watkow o emulacji na Tosce tu nie widze, nie gracie wogole?

marcinl, jak dlugo miales Uni, jak bardzo ja poznales? jest cos co da sie zrobic na Uni, a na Tosce nie? chocby z ta emulacja, na Uni mozna z dosboxem sie bawic, psx w miare idzie conieco, z amiga tez cos sie kombinuje, choc nie moge znalezc tematu jak uruchomic wiecej niz 1-dyskietkowe gry...a podobno da sie...emulacja to taki dodatek na moje wyjazdy, dlatego wazny dla mnie temat...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 28, 2008, 12:54:26 »
uni - kilka miesiecy, grzebałem flashowałem
a odnośnie gier to nie poradzę, raczej nie grywam na PPC (w ogóle raczej nie grywam)

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2008, 13:06:49 »
uni - kilka miesiecy, grzebałem flashowałem
a odnośnie gier to nie poradzę, raczej nie grywam na PPC (w ogóle raczej nie grywam)
Ok, i tak pomogles, dzieki :)

A ja nadal poczekam na kogos kto gra na Tosce w gry z emulatorow :)

*

Offline pavlach

• **
  • 136
  • Sprzęt: Toshiba G900 => Rhodium
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 28, 2008, 13:40:04 »
Nie wiedziałem, gdzie się podpiąć, a nowego tematu nie chciałem tworzyć dla jednego pytania.

Gdzieś na forum - albo tym, albo myg900.com - widziałem modyfikację Todaya.

Ale taką, że jedyne co ona modyfikowała to wielkość zegara dla właściwości data, tzn. zegar powiększony, a reszta bez zmian.

Szukam od wczoraj po różnych tematach, ale nie mogę na to natrafić - widział to ktoś może ?

czyżby chodzilo Ci o zwykłe PDC??

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 28, 2008, 14:43:20 »
Coś więcej ? Bo na zapytanie PDC nie dostaję żadnej odpowiedzi

*

Offline pavlach

• **
  • 136
  • Sprzęt: Toshiba G900 => Rhodium
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 28, 2008, 15:17:59 »

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 28, 2008, 15:18:00 »

Znalazłem coś takiego - pasuje do rysopisu poszukiwanego :wink:

http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-pocket-digital-clock.html

A także: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-today-screen-clock.html

Mam nadzieję, że się przyda. Nie miałem okazji sprawdzić, gdyż na odbiór zakupionej Tosi dopiero czekam :O~
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

Odp: Kilka pytan...m.in. o emulację :)
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 28, 2008, 15:29:06 »
Wielkie dzięki :D Właśnie o to mi chodziło. Naprawdę wielkie dzięki  :ok:

Teraz wiem, że mam taką sklerozę, że wszystko co mi się chociaż trochę spodoba to muszę zapisywać  :mrgreen:

*

Offline dissident

• **
  • 198
Odp: Kilka pytan...m.in. o emulację :)
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 28, 2008, 18:07:04 »
Kolejne co mi sie przypomnialo, wyczytalem (info sprzed kilku miesiecy), ze po powrocie z wm 6.1 do 6.0 nie dziala gprs, nadal tak jest? czy moze juz dalo sie to jakos naprawic?

Mnie bardziej interesuje oficjalny rom, a jesli kupilbym z 6.1 to chce wiedziec czy da rade wrocic do 6.0 zeby byl gprs, bo jesli nie to bede szukac tylko takiej Toski ktora ma oficjalny rom wgrany...

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 28, 2008, 18:12:10 »
Kolejne co mi sie przypomnialo, wyczytalem (info sprzed kilku miesiecy), ze po powrocie z wm 6.1 do 6.0 nie dziala gprs, nadal tak jest? czy moze juz dalo sie to jakos naprawic?
działa, wsio działa, tylko mi na 3.06 działa perfekt i na tej bazie sterowników teraz mam wm6.1 i też gprs jest.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline FCF

• 34
  • Sprzęt: Toschiba G900
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 28, 2008, 18:55:15 »
Odnośnie emulacji: udało mi się zmusić Morphgear'a do szybkiej emulacji GBA, NES, SNES, ale niestety na VGA. Zresztą i tak po rozciągnięciu do WVGA gry z NESa wyglądają brzydko. Bez fixa nie da rady grać na sterowniku ekranu GAPI który jest bardzo szybki w porównaniu do pozostałych

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 28, 2008, 19:01:03 »
ja w Nes'a gram na Fullscreen  :P

Podłączam PAD'a i wciąga mnie na dłuższy czas, i po "roźciągnięciu" nie "wyglądają brzydko"  :P Ładnie się skaluje  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 28, 2008, 20:22:28 »
Odnośnie emulacji: udało mi się zmusić Morphgear'a do szybkiej emulacji GBA, NES, SNES, ale niestety na VGA. Zresztą i tak po rozciągnięciu do WVGA gry z NESa wyglądają brzydko. Bez fixa nie da rady grać na sterowniku ekranu GAPI który jest bardzo szybki w porównaniu do pozostałych

Rozumiem, ze na VGA z fixem gry chodza normalnie plynnie? Tego oczekuje, swoja droga wydawalo mi sie to oczywiste skoro na Uni mozna pograc na emulatorkach to przy 2x wiekszej ilosci RAM sadzilem ze bez porownania lepiej bedzie...

aha, a jak z klawiszami, bez problemu mozna dostosowac je do gier? w Uni niestety ciezko niektore gry jest zmapowac...

*

Offline FCF

• 34
  • Sprzęt: Toschiba G900
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 30, 2008, 18:14:06 »
Oprócz emulacji wiele gierek nie mam ale raczej nie bardzo w nich da rade zmapować klawisze. Co innego w Morphgear

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 04, 2008, 10:50:53 »
Ososbiscie gram w THPS 2, dziala dosyc plynnie, chociaz widac klatkowanie. Rozciagnela sie na caly ekran. Dzieki temu wyglada bardziej "skejtersko"  :) W emulowanie sie nie bawie, narazie nie mam skad brac gier. Gralem jeszcze przez chwile w trialowa wersje pocket heros, niestety dziala tylko na VGA. Mam tez warcrafta niestety rowniez na VGA.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone