jakość rozmów i słuchawka BT

• 6 Odpowiedzi
  • 1070 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czeczunio

• 11
  • Sprzęt: e51+6310I
jakość rozmów i słuchawka BT
« dnia: Grudzień 24, 2008, 02:18:29 »
cześć!

czy ktoś kto ma problem z jakością dźwięku w g900 testował może jak to wygląda (a raczej słychać) przez słuchawke BT?
chodzi mi głównie o to czy nie jest przypadkiem głośniej, bo teraz jak jadę tramwajem i próbuje z kimś porozmawiać to niestety nic nie słyszę...
zależy mi na tej jakości dźwięku bo bardzo często wykorzystuje w tośce funkcje telefonu:)
próbowałem już chyba wszystkich sposobów znalezionych na forum (gotowe cab'y, modyfikacje rejestru, wow hd, itd...)
w grę wchodzą dwa rozwiązania:
1. zakup słuchawki BT (to było by dla mnie najlepsze)
2. niestety zmiana telefonu bo rozmowy to dla mnie podstawa....

chyba ze znacie jeszcze jakieś inne sztuczki...

piszcie cokolwiek wam palce na klawiaturze przyniosą, wypróbuje wszystkie pomysły, bo nie ukrywam że nie chce się pozbywać tosi...
nie pamiętam.....>k750>k800i>u700>I600>k660i>g900>e51
i cały czas 6310I

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
Odp: jakość rozmów i słuchawka BT
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2008, 10:36:54 »
Ja mam słuchaweczki motorola S9, fakt że do rozmowy to się średnio nadają, ale nie do tego mają służyć :D Dźwięk jest o jakieś 50% głośniejszy od normalnych jackowych słuchawek. Przy korzystaniu z GSPlayera w dodatku mam świetny bass i głośność, a rzadnych trzasków.
Także od razu mówię do słuchania S9 tak, ale do rozmowy odpadają. Sprawdź zestawy stereo jabry ;) A po za tym to polecam słuchawki na BT.

*

Offline czeczunio

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2008, 19:39:41 »
jeśli chodzi o muzyke to tez dzialam na GSPlayer i mam do tego sluchawki sonyericsona nie pamietam modelu ale sa ''douszne'' i sprawuja sie swietnie, niestety rozmawiac przez nie jest ciezko (problemy takie same jak w przypadku samego telefonu: strasznie cicho).
nie chce inwestowac kasy w zwykly mono zestaw BT jeśli to ma nie przyniesc rezultatow, a narazie nie mam jak sprawdzic czy to rozwiazanie cos pomoze bo moi znajomi nie korzystaja ze sluchawek bt, a w sklepach slysze ''w tej chwili nie mamy zadnej sprawnej sluchawki do testow''... wiec jeśli ktos z was posiada takowa sluchawke to prosil bym o opinie.
nieeukrywam ze ten problem bardzo mi doskwiera i jeśli nie znajde sposobu na polepszenie jakosci rozmow to wroce to poprzedniego polaczenia nokia6310i + jakis nowy palm...

wesolych swiat!
i cały czas 6310I

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2008, 20:41:31 »
Poproś mikołaja, może Ci jeszcze przyniesie  :grin:

*

Offline czeczunio

• 11
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2008, 00:07:43 »
jakis pomysl to jest, ale zalacznik do listu do mikolaja z lista prezentow zawieral sluchawke, ale mikolaj w koncu powiedzial ze jak będę wiedzial na 100% czy to pomoze to dostane...

wiec teraz to i mikolaj jest w to zamieszany w moja prosbe:)
i cały czas 6310I

*

Offline zaszh

• *
  • 54
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2008, 10:29:12 »
ja używam słuchawki  Nokia HS-56W i jest dobrze a nawet bardzo  dobrze. jest wystarczająco głośno i można sobie poregulować głośność.
zresztą zauważyłem, że tośka wcale nie jet cicha! większość przypadków "cichości" rozmów to złe przyłożenie tośki do ucha, przynajmniej w moim przypadku.
jak dobrze trafić głośnikiem w ucho to połowa głośności wystarcza w większości wypadków.

*

Offline yanek_00

• **
  • 178
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:31:49 »
Osobiście polecam HBH-PV703 Sony-Ericssona, jest zdecydowanie głośniej niż w Tośce.
Szkoda tylko że głośnik ma potencjał, ale niewykorzystany, podczas gadania na skypie przez Fring, nie da sie rozmawiać z głośnością ustawioną na maksimum - ucho boli :(

Natomiast gdyby ktoś szukał słuchawek stereo na BT to NIE polecam Siemens HHB 750, kupiłem z myślą o zainstalowaniu w samochodzie na stałe i skończenie z kabelkiem wtykanym do g900, lecz niestety głośność jest zdecydowanie za mała. Radio na max, HHB 750 na max, tośka na max i jest może 1/2 tego co idzie po kablu. Bez przedwzmacniacza sie raczej nie obejdzie i to nie tylko w samochodzie, na zwykłych słuchawkach również efekt mierny, ale za to spokojnie 5h na 1xAAA "no name".