jaka opera mini na tośke

• 11 Odpowiedzi
  • 2526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
jaka opera mini na tośke
« dnia: Sierpień 24, 2010, 21:14:21 »
wiec tak.ogolnie to korzystam z hermesa jako fona i do neta w terenie i stwierdzilem w koncu ze moze tosia bedzie lepsza(proc,ram,lcd)wiec wzialem zalaczylem ja po dluzszym czasie lezenia w szufladzie i stwierdzam ze zadna opera mini nie dziala mi prawidlowo.mam 2 teraz wgrane ale:
1.ta ktora na hermie smiga(cab wraz z emulatorem) niestety podczas proby wpisywania tekstu na sprzetowej klawie niestety swiruje i pierwsza wcisnieta litere powtarza chyba z 50 razy i kazda inna wcisnieta rowniez...no wiec dla mnie odpada z oczywistych powodow
2.ze strony opery niby wszystko ok ale nie dziala literka W.musze wcisnac i przytrzymac(napewno nie jest to uszkodzenie tosi)
Stad tez mpje pytanie:czy zna ktos rozwiazanie jednego z tych 2 problemow lub moze podrzucic instalke do w pelni dzialajacej opery mini na g900??
Romow juz nie wiem ile wrzucilem i na pichcilem sie w kuchniach i nadal to samo.
Pozdro

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: jaka opera mini na tośke
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2010, 22:45:41 »
A nie proście Operę Mobile ? Opera Mini 5 na javie powinna jakoś działać, literę W możesz napisać naciskając raz cyfrę 9 (tak jak na telefonach z samą numeryczną).
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2010, 02:05:27 »
Opera mini ma tą zaletę nad mobile, że kompresuje dane, wiec strony się szybciej wczytują i zużywają mniej kb. Z tego co wiem (a próbowałem najróżniejsze kombinacje, różne wersje javy, klawiatura opery lub systemowa) to w żaden sposób nie da się uzyskać w pełni sprawnej klawiatury w wersji 5 opery. Natomiast wersja 4 działa bardzo dobrze, bez żadnych kłopotów z klawiaturą.

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2010, 06:49:43 »
Opera 10.0 ma w opcjach do włączenia tryb "kompresji danych", więc jeżeli głównie o to chodzi to nie powinno być problemu. Jeszcze kwestia pamięci ram bo wersja 10.0 bardzo ją lubi, ale na g900 da się spokojnie używać.
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2010, 11:15:50 »
Kiedyś porównywałem operę mobile 10 z operą mini:

A co do opery mobile - przed chwilą przeprowadziłem mały test pomiędzy Operą Mobile 10 beta a Operą Mini 5 beta 2 - przeglądając kolejno 3 strony na gazeta.pl:
Opera mobile zużyła na to 390.69 kb danych i zajęło jej to 3 min 4 sek. (przy włączonej opcji Opera Turbo)
Opera mini zużyła 177.69 kb danych w 33 sekundy.

Co prawda było to w styczniu, ale nie sądzę żeby się wiele zmieniło.

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2010, 11:25:24 »
Jeszcze kwestia jak pozostałe ustawienia w O 10. Ale zapewne masz racje i mini wypada tutaj lepiej.
Natomiast mam pytanie czy korzystałeś z Opery mini 5 która natywnie działa pod WM?
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2010, 11:46:48 »
Korzystałem z obu - zarówno w wersji pod WM jak i pod javą. Jeśli chodzi o kompresje danych to wychodzi właściwie identycznie. W wersji pod WM prawie dobrze działa klawiatura, w niektórych miejscach trzeba kombinować, jak przy literze 'w' czy niektórych znakach. W wersji pod javą klawiatura dobrze działa jak się w zaawansowanych ustawieniach włączy opcję 'edycja pełnoekranowa' - wtedy można korzystać z klawiatury systemowej i nie występuję błąd z powtarzaniem znaków. Jednak z tego co zauważyłem, to korzystając z tych ustawień, co jakiś czas nie można zamknąć ekranu wpisywania - nie wiem od czego to zależy, próbowałem kilkoma wersjami javy za każdym razem było to samo.
Dlatego jak jak już wcześniej wspominałem, jeśli zamierza się więcej pisać w przeglądarce to polecam operę mini 4.2

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2010, 16:35:33 »
nie bardzo mi chodzi z fullscreen edit... :-|
ciekawe czy na xda ktos to rozwiazal i generalnie czemu jest taki problem...rozdzialka ma wplyw jakis czy cos z klawiatura HW bo zmienialem w advanced config rozne jezyki klawiatury i bez zmian... :(

*

NikoPL

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2010, 21:24:45 »
Jak miałem G900 to również zauważyłem ten problem z wciskaniem "W" na hardware'owej klawiaturce. Rozwiązałem to wgrywając Finger Keyboard 2 i opera beta ze strony opery. Przez emulowanie w javie to żadna przeglądarka.

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:40:13 »
http://m.opera.com/ moze mnie oczy zawodza albo cos ale chyba mi dziala <W> w tej wersji

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 09, 2010, 21:01:41 »
Mi też działa, w końcu Opera Mini wyszła z bety. Bardzo zaciekawiła mnie wersja na WM 2003 ...
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 09, 2010, 21:20:35 »
w koncu teraz w pelni moge wykorzystac toske,sprawna opera mini w landscape,naprawione gniazdo/host usb... :proud: