Router wifi do tośki

• 7 Odpowiedzi
  • 700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kolata

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Router wifi do tośki
« dnia: Styczeń 26, 2009, 19:50:39 »
Znalazłem pare topiców na ogólnym ale nie dotyczyly one raczej telefonów komórkowych czy też pocketPC. Z tad też moje pytanie jakich routerów używacie do wifi w Toshibie g900 ewentulanie inych zbliżonych urządzeniach? Chciałbym kupić taki router w cenie 100-200 pln i zależy mi na jak największym zasięgu. (szukam routera ADSL)

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: Router wifi do tośki
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:17:58 »
kub dowolny router adsl jaki Ci pasuje działa bedzie napewno od tego sa standardy najlepiej jakis router w standardzie G Temat nadaje sie do przeniesienia bo to jest sprawa ogolna ppc a co do wyboru router to polecam http://www.bez-kabli.pl/
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline kolata

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:29:54 »
Temat w tym dziale poniewaz interesuje mnie wifi w tosce a jak wiem odbiornik w g900 nie jest zbyt dobry i tu pytanie o zasieg. Także piszcie jak z zasiegiem;d

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:46:26 »
no jak w tosce jest słaby zasięg to lepszy router nic niepomoze bo niema problemu komunikacji router -> toska tylko toska -> router a to jest roznica toska pakied odbierze wysli odpowiedz ale ona do routera nietrafi bo toshiba ma sa słaba moc nadajnika wifi

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:56:57 »
Tosia ustawiona w tryb auto ( chodzi o wifi ) całkiem ładnie ciągnie net-a. Tylko na tym trybie oryginalnym oszczędzania jest kaszana. Dobrze współpracuje też z routerkami linksys-a

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:59:00 »
sam mam linksysa z wgranym tomato smiga ładnie po G o transfer po wifi sie bym nie przejmował (bardziej o szybkość odczytu/zapisu z karty)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:04:13 »
Mam też tomato ale w trybie mieszanym pracuje (b/g). Inaczej mój axim-ek by nie złapał neta :P

*

Offline andmobil

• 27
  • Sprzęt: FS-N560 Samsung-I600 Toshiba-G900
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:39:00 »
Mam router WRT-150 z urządzeniami przenośnymi łączę się po G, WPA2 PSK.
Zasięg dobry (mieszkanie + najbliższe sąsiedztwo) i zasięg bardziej zależy od odbiorników - hardware, wykonanie anteny oraz softu niż od samego routera. I tak:

1)palmtop FS N560 - łączy się bezproblemowo gdy ma świeżą pamięć, po kilku dniach bez softresetu nie zawsze się łączy, być może taki urok WM5, po soft resecie działa do wyczerpania baterii

2) Toshiba G900 z WM 6 fabryczny bez żadnych aktualizacji - łączy się prawidłowo, nie zrywa, do wyczerpania baterii, za to jak router popracuje kilkanaście godzin z PC stacjonarnym (Linux - Mandriva) to trzeba odświeżyć router (save settings) aby tośka się połączyła

3) samsung I600 z WM 5 brandowany przez Orange - połączy się zawsze .... niesamowite ale prawdziwe !!! i ciągnie net dopóki starczy elektronów z baterii .....