Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie a przynajmniej jest multum lepszych na tym forum odemnie, więc poczekaj jeszcze trochę na ich opinię. Dla mnie spora część tych błędów może być powodowana przez rom (źle upieczony, źle wgrany itp.) więc jest nadzieja że technicznie wszystko jest dobrze a zwalone są sterowniki. Mimo wszystko radzę Cierpliwość i czekanie aż wypowie się więcej osób.
1. Gdy chce np. Film avi ( 700 mb ) na karte pamięci kablem usb w ActiveSync 4.5 pojawia sie okno wgrywania i konwenterowania ( wiecie o co chodzi ) nic sie nie dzieje nie wiem dlaczego tak jest gdyż mniejsze filmiki idą jak po maśle.
To normalne przy zgrywaniu dużych pojedynczych plików przesz AS. Lepiej wyjąć kartę i przez przejściówkę zgrać bezpośrednio na nią, albo włączyć tryb pamięci masowej (ale mam przeczucie że w twoim romie nie ma tej opcji)
2. Dźwięk jest straszny ... ( znaczy sie był do półki nie stało sie to opisane u góry ^^) Można coś na to poradzić !?
Tosia nigdy nie grzeszyła dobrym dźwiękiem^^ Ale strasznym też bym go nie nazwał. Możliwe wiec że to błąd, albo po prostu miałeś wcześniej telefon który grał dobrze i teraz dostrzegasz różnice.