Jak rozebrać toshibe??

• 2 Odpowiedzi
  • 1006 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

slobodan

Jak rozebrać toshibe??
« dnia: Marzec 15, 2010, 18:21:07 »
Witam
Kupiłem sobie nie dawno specjalny śrubokręcik do toshiby bo chce coś zrobić z tymi luzami na sliderze. Jednak nigdy wcześniej nie rozkręcałem podobnych urządzeń. Więc pytam się jak rozebrać toshibę żeby czegoś przypadkiem nie uwalić. Schody zaczynają się gdy po odkręceniu 8 śrubek tych za klapką, chce odczepić tylną obudowę. W jednym miejscu odchodzi normalnie, jednak w pozostałych ma mocny opór i nie chce robić tego na siłę bo coś może pęknąć. Czy tam są jakieś zatrzaski?? Czy trzeba na coś szczególnie zrucić uwagę podczas rozbierania??

Myślę że bardzo przydałaby się tutorial jak rozkręcać  toshibę. Gdy dojdę do wprawy przy rozbieraniu, postaram się coś takiego zrobić.

Odp: Jak rozebrać toshibe??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2010, 20:23:03 »
Ja potrzebowałem uzyskać dostęp tylko do płyty głównej. Użyłem dość siły aby "zatrzaski" puściły i nic mi tam nie popękało. Jak się podnosi tą tylną obudowę to trzeba to robić śmiało ale powoli. Jest tam jakiś klej ale służy chyba tylko do ustalania elementów. Po ponownym moim rozkręceniu klej nadal trzymał i operacja ponownego demontażu niczym się nie różniła.

*

Offline Stachovsky

• 39
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: Jak rozebrać toshibe??
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2010, 19:24:42 »
Kolega Lilim zrobił dokładny opis co, jak i gdzie rozkręcać.

http://pdaclub.pl/forum/g900/rozkladanie-g900-wymiana-obudowy-i-ekranu/