Witam.
Zainstalowałem ROM 6.1 Fresh & Clean ROM v1.3.2 Manila Edition by mike1986 z kuchni 1.30 globalbusa i tośka nie do końca działa prawidłowo.
Wi-Fi nie zawsze jest łączone (i ogólnie Manila ma dziwne ustawienia połączeń - ustawiam opcje na włącz i nie działa), a jeśli już się połącze to Opera nie chce działać (nie idzie w ogóle pasek postępu ładowania po wpisaniu adresu strony).
Odn bluetooth'a to połączenie z innym telefonem działa jedynie przez moBlue i jak chcę żeby przesłano na moją Tośkę więcej niż jeden plik to wyskakuje błąd. (da się to jakoś przestawić w Advanced Configuration)??
Czy przejście na nowszy ROM globalbusa (Clean & Clear ROM 1.33 dla 6.1 albo 6.5 23016) poprawiłoby moją sytuację?
PS.: I jeszcze jedno - Tośkę ostatnio kupiłem i brak przy niej było oryginalnej ładowarki. Dołączona była do niej jakaś zwykła sieciowa. Czy bezpiecznie jest nią ładować?? (ma niby te same parametry co org). Jeśli nie to czy oryginalna ładowarka jest taka sama jak ta co była w G500? (jest do kupienia na allegro za 50 zł).