Problemy z Wi-Fi (w tym Operą) i Bluetooth

• 2 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline olo1990pl

• 17
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Omnia I
Problemy z Wi-Fi (w tym Operą) i Bluetooth
« dnia: Sierpień 10, 2009, 18:37:51 »
Witam.
Zainstalowałem ROM 6.1 Fresh & Clean ROM v1.3.2 Manila Edition by mike1986 z kuchni 1.30 globalbusa i tośka nie do końca działa prawidłowo.
Wi-Fi nie zawsze jest łączone (i ogólnie Manila ma dziwne ustawienia połączeń - ustawiam opcje na włącz i nie działa), a jeśli już się połącze to Opera nie chce działać (nie idzie w ogóle pasek postępu ładowania po wpisaniu adresu strony).

Odn bluetooth'a to połączenie z innym telefonem działa jedynie przez moBlue i jak chcę żeby przesłano na moją Tośkę więcej niż jeden plik to wyskakuje błąd. (da się to jakoś przestawić w Advanced Configuration)??

Czy przejście na nowszy ROM globalbusa (Clean & Clear ROM 1.33 dla 6.1 albo 6.5 23016) poprawiłoby moją sytuację?

PS.: I jeszcze jedno - Tośkę ostatnio kupiłem i brak przy niej było oryginalnej ładowarki. Dołączona była do niej jakaś zwykła sieciowa. Czy bezpiecznie jest nią ładować?? (ma niby te same parametry co org). Jeśli nie to czy oryginalna ładowarka jest taka sama jak ta co była w G500? (jest do kupienia na allegro za 50 zł).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 19:03:18 wysłana przez olo1990pl »

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Problemy z Wi-Fi (w tym Operą) i Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2009, 18:43:36 »
Tak jak napisales, rom 6.1 globalbusa powinien poprawic twoja sytuacje, skoro te przypadlosci nie wystepowaly wczesniej.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
Odp: Problemy z Wi-Fi (w tym Operą) i Bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2009, 17:34:13 »
Witam.
Zainstalowałem ROM 6.1 Fresh & Clean ROM v1.3.2 Manila Edition by mike1986 z kuchni 1.30 globalbusa i tośka nie do końca działa prawidłowo.
Wi-Fi nie zawsze jest łączone (i ogólnie Manila ma dziwne ustawienia połączeń - ustawiam opcje na włącz i nie działa), a jeśli już się połącze to Opera nie chce działać (nie idzie w ogóle pasek postępu ładowania po wpisaniu adresu strony).

Mam ten sam rom, jednak z wifi nie mam takich problemów. Faktem jest, że w manilli nigdy nie działała kontrolka wifi w managerze połaczeń, ale...

W manilli "Ustawienia" -> komunikacja -> pod prawym softkeyem "ustawienia" -> komunikacja bezprzewodowa

I wifi działać powinno elegancko.
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700