Internet przez Bluetooth

• 9 Odpowiedzi
  • 1151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet przez Bluetooth
« dnia: Sierpień 29, 2008, 21:37:56 »
Witam:)
I poraz kolejny zadje pytanie. Szukalem troche na necie ale nic konkretnego nie znalazlem. Da sie moze jakos udostepnic net przez Bluetooth tak aby toska mogla go widziec? Cos na zasadzie WiFi przez BT. :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Internet przez Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2008, 21:56:38 »
A czytałeś mój artykuł o komunikacji w tosce? :)
Łączysz po AS z kompem i masz internet po BT. Co najwyżej w AS trzeba ustawić, że komp jest z internetem połączony.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2008, 23:07:12 »
Fakt, nie znalazlem tego artykulu przedtem:) ale wlasnie skonczylem go przegladac i nadal mam problemy. BT jest podpiety, AS (na kompie) ma wszyskie opcje w Ustawieniach zaznaczone. W tel wlaczam BT, w AS wlaczam polaczenie przez Bluetooth i, dostaje komunikatem o tresci "nie mozna odanesc istniejacego powiazania BT z komputerem PC, ktory obsluguje program AS. Czy chcesz teraz utworzyc takie powiazanie?" nom i takie pierdoly. Jak wezme TAK to odsyla mnie do Ustawien BT - gdzie mam wlaczonony protokol BT i zaznaczone zeby tel byl widoczny. W tych samych ustawieniach, zakladce Urzadzenia nie znajduje mi kompa (o ile powinno) jako urzadzenie BT,a w Porty COM... tutaj mam na 1,ale toraczej jest indywidualne. Ale to wszystko jakos malo co daje. :/

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2008, 23:18:28 »
Standard :) Musisz usunąć parowanie z PC i utworzyć ponownie. Musi się pokazać usługa BT na kompie. Na PC z kolei uważaj żeby się drugi PPC w AS nie utworzył ( to jak zmieniasz nazwę sieciową w ustawieniach indywidualnych na tosce )

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 15:02:13 »
no własnie mam ten sam problem, tyle, że nie wyświetla mi nawet żadnych połaczeń. nie mogę skonfigurować z BT, bo nie mam takiej opcji na AS. jakby ktoś mądry taki napisał po kolei, krok po kroku co klikać byłbym baaardzo wdzięczny.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:35:10 »
Musisz najpierw sparować oba urządzenia. Pewnie tego nie zrobiłeś.

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 23, 2009, 18:57:30 »
Podepnę się pod temat.

Chciałbym używać jakiejś komórki jako modemu 3G (np. play online). Pytanie jest następujące - czy da się to zrobić, a jeśli tak, to jak coś takiego się sprawuje? (Tośka odbierająca internet przez bluetooth)
Jeśliby się dało to chciałbym kupić jakiś jak najmniejszy, tani telefonik, ma ktoś może jakieś propozycje co do konkretnych modeli?
Pozdrawiam :-)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2009, 19:30:58 »
Chyba beju69 coś takiego skombinował. Spytaj go. Już nie ma tośki ale powinien pamiętać :)

*

Offline bobi1326

• **
  • 108
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 26, 2009, 00:41:17 »
A tak z ciekawości, jakie prędkości są osiągalne przez bluetooth w tośce?

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2009, 06:40:26 »
Neostradka  512 się mieści w tej prędkości.   :P