internet po bluetooth

• 4 Odpowiedzi
  • 684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
internet po bluetooth
« dnia: Marzec 08, 2010, 15:51:55 »
Witam, mam problem. Otóż po jakimś czasie znęcania się nad BT w komputerze i próbie podłączenia AS przez bluetooth udało mi się udostępnic internet po bluetooth do toshiby z kompa. I tu pojawia się problem. Otóż na wszytskich przeglądarkach internet działa, przez jakiś czas. Po jakimś czasie niektóre strony nie wczytują się wcale, inne działają normalnie... no i mam z tym problem. Ktos mógłby np. powiedzieć co zrobić, żeby się tego pozbyć (czasami musze skorzystać z szyby do netu, nie z kompa ;p, a wifi nie mam i nie mam gotówki na inwestycje żadne. Kabelek też nie wchodziw  gre bo gniazdo jest wyłamane w szybie więc nawet z łądowaniem są problemy. Z góry dzięki ;p
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: internet po bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2010, 19:08:43 »
Ciężko coś powiedzieć dopóki nie napiszesz dokładnie jak to podłączyłeś.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2010, 20:48:25 »
noo... wg poradnika gdzieś tu na stronie :p sparowane użądzenia w AS zezwól na połaczenie z (COM coś tam), dorzuciłem port COM w BT w kompie, odpaliłem AS na toshibie, połącz przez BT, dodałem urządzenie (sparowałem z kompem) i zaznaczyłem AS ;p dalej łączenie (AS->Połącz przez BT) i jedzie. Najczęściej jak przeglądam sieć w PDA to wysypuje TCP coś tam (przeglądam via netfront z C&C)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2010, 21:00:34 »
Aha czyli masz sieć przez połączenie AS. Mi to wygląda trochę na problem na kompie jakiś z siecią. Nigdy nie miałem problemów podłączając się w ten sposób z lapem. A próbowałeś po resecie PDA jeszcze raz się połączyć przez AS?

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2010, 22:05:12 »
no własnie nie pomagało... do tego siec na kompie działa jak trza...