Budzik

• 7 Odpowiedzi
  • 1066 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline woyo22

• 27
  • Sprzęt: Toshiba G900
Budzik
« dnia: Kwiecień 12, 2010, 02:41:06 »
Mam problem nie wiem gdzie wrzucic swoje mp3 tak zeby widzial je budzik. Gdzies przeczytalem ze Windows/Ringtones. u mnie nic takiego nie ma. Probowalem zostac przy standardowych melodyjkach ale niestety nie daja rady z moim snem :D (czasem mnie ktos obudzi dzwoniac bo mam muzyke ustawiona). Stworzyc folder w tym windowsie czy co? ktos kto sie zna niech napisze bo google nie mowia :(

Odp: Budzik
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2010, 09:49:53 »
Z tego co wiem to systemowy budzik nie zobaczy plików mp3. Możesz przekonwertować melodie na *.wav i wrzucić do katalogu windows (po prostu, bez żadnych podkatalogów) wtedy będzie można wybrać z listy melodii.
Natomiast jeśli nie jesteś przywiązany do systemowego budzika, to polecam zainstalować Galarm 1.5.1 - działa bardzo dobrze, również z karty pamięci i ma ogromne możliwości personalizacji (np. możliwość ustawienia losowania melodii budzika z listy utworów zamiast jednego stałego, czy konieczność rozwiązania zadania matematycznego czy przejścia labiryntu zanim się wyłączy budzik - przydatne zwłaszcza jak się wstaje o nieludzkich godzinach ;))
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 09:56:37 wysłana przez amatusz »

*

Offline Lilim

• **
  • 215
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2010, 10:48:32 »
Oczywiście warto wspomnieć, że G-Alarm jest aplikacją płatną (4,99 EUR), ale na stronie producenta jest dostępna 10 dniowa wersja próbna. Bardzo dobra aplikacja.

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2010, 16:24:42 »
Warto  też wspomnieć, że starsze wersje G-Alarm są darmowe. Osobiście używam wersji 1.5.1. Nigdy mnie nie zawiodła.

*

Offline Lilim

• **
  • 215
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2010, 17:12:33 »
@Fliganos - A tu mnie zaskoczyłeś, bo właśnie zastanawiałem się nad kupnem tej aplikacji :D

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 12, 2010, 23:49:20 »
A warto dodać, że starsze wersje nie są gorsze (szata graficzna kiedy otwierasz oczy bladym świtem i tak zawsze jest paskudna )...  i bezpłatne  :)
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2010, 11:17:41 »
Pocket WakeUp? OEM jest w qchence globalbusa. bardzo dobry soft. bardzo dobrze budzi utworem halloween prelude (także w romie globalbusa).

*

Offline senseitbk

• 25
    • PixArtist.com - Tworzymy Twoją Rzeczywistość
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SE W610
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2010, 23:12:55 »
G-Alaram to chyba najlepszy budzik dla urządzeń mobilnych jaki powstał. Żałuję tylko że nie mam G-Sensora w Toshi. Świetna zabawa, szczególnie jak się go zapomni wyłączyć na wycieczce klasowej i budzi wszystkich w pokoju, gdy rozwiązuje się  zadania z matmy (za każdym razem trudniejsze). Labirynty są za proste ;)

A żeby nie było całkiem OffTop'a - Próbowałem ustawić jakiś dźwięk na budzik systemowy, ale nie dało rady. No cóż, nazwa Windows zobowiązuje do czegoś