Ile nas jest?? tak z ciekawości :)

• 126 Odpowiedzi
  • 11717 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yori

• 27
Odp: Ile nas jest?? tak z ciekawości :)
« Odpowiedź #60 dnia: Maj 10, 2009, 14:12:54 »
Mam od miesiąca

Użytkuje może 2 miesiące i powiem tak - oryginalnie to PDA nie nadaje sie do niczego i trzeba tu twardo powiedziec ze HTC/SPV robi znacznie lepszej jakości foniki.

Tu się zgadzam ale po wgraniu kilku usprawnień bije moim zdaniem HTC/SPV na głowę (htc posiadałem dwa i spv jednego)

Bez zmiany systemu można powiedzieć, że głośność telefonu to tragedia, opóźnienia klawiatury jeszcze gorzej (było tak, że zamiast słowa "abrakadabra" potrafil napisac "ardaa"), aparat to już dramat - SPV przy 640x480 robiła znacznie lepsze zdjecia. Pierwsze dwa mozna jako-tako poprawić - jej SRS, jest KBDFIX, aparat tragedia zostaje.

Ja nie zieniałem systemu i pracuje na oryginalny romie z nakładką spb mobie shell 3.0.1 i śmiga aż miło.
Jak sam napisałeś głośnośc i klawiaturę da się ustawić a co do aparatu też już są odpowiednie fixy na polepszenie jakości przy twardym ustawieniu najlepszej jakości w rejestrze.

Nie mówię już o efekcie "echo", które wiekszośc użytkowników ma (mozna sie w sumie szybko przyzywczaic do tego). Ogólnie widać, że do tego fona sie nie przyłożono, a szkoda...

Echo olać moim zdaniem można bo nie przeszkadza. Jedyne co mnie denerwuje w dziewiczej (zaraz po hr) tośce na oryginalny romie to to że trzeba wyedytować plik żeby wszystkie polskie znaki działały jak należy.

Pozdrawiam

*

Offline wohard

• 14
  • Sprzęt: Tosia g900
« Odpowiedź #61 dnia: Maj 10, 2009, 20:18:18 »
A za przeproszeniem kto w obecnych czasach używa na  tyle często smsa żeby był to problem-te kilka zakładek??
Przy cenie 0,29-059zł za minutę, smsy o ile się nie ma "darmowych" to za przeproszeniem strata czasu i pieniędzy.

Ja tez jestem posiadaczem Tosi od jakichs 3-4miesiecy,jade na fabrycznym 3.07 z fixami od Miba i shellem 3.01.
Napisalem juz grubo ponad 4k smsow(glownie do girl w pakiecie miesiac do jednego nr z mixa za 10zl) i nie przeszakdzaja mi lekkie lagi na klawiaturze a nawet jak mi po 2 te same literki wyskakuja.
Najwiekszy jak dla mnie bol to bateria,szczegolnie jak sie trochu pogra na emulce gba,a mugen jak dla mnie jest za drogi...Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tego urzadzenia :)
Nic tak nie zdobi kostek dziewczyny, jak majteczki :E

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 11, 2009, 15:56:27 »
A za przeproszeniem kto w obecnych czasach używa na  tyle często smsa żeby był to problem-te kilka zakładek??
Przy cenie 0,29-059zł za minutę, smsy o ile się nie ma "darmowych" to za przeproszeniem strata czasu i pieniędzy.

Rozmawiając możesz coś "palnąć" a smsując masz czas na przemyślaną ripostę :wink: /Czasami prościej jest coś napisać, niż powiedzieć :P

Imo jeszcze chwila i zamiast sms powszechne będzie gg lub inny komunikatorek(choć gg ma większe szanse) Obecna moja strategia- jak się zanosi na dłuższą rozmowę, to tylko wywoławczy sms ,żeby wejść na gg i rozmowa za 5gr :grin: (oczywiście jeśli ktoś ma gg) W przyszłości liczę na jakiś uproszczony tryb pracy gg, który będzie się uruchamiał z systemem, pytał czy się podłączyć po GPRS-ie i później informował o nadchodzących wiadomościach i uruchamiał widoczny normalny tryb do rozmowy :ok:

*

koldasz

« Odpowiedź #63 dnia: Maj 25, 2009, 14:07:58 »
odkopuję bo kilku nowych użyszkodników G900 się pokazało.
Pozdrawiam

*

Offline pavlach

• **
  • 136
  • Sprzęt: Toshiba G900 => Rhodium
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 25, 2009, 14:49:12 »
nowy nie jestem ale sie wpisze  :P  mam Tośke od sierpnia'08.. moj pierwszy pda i mysle ze genialny wybor na poczatek, a kierowalem sie w zasadzie tylko parametrami technicznymi w wyborze.. soft brzydko mowiac.. i tak kazdy robi pod siebie :wink: szkoda tylko ze gles nie dziala.. i juz chyba dzialal nie bedzie :worried: ale zeby skonczyc optymistycznie.. WM 6.5 dziala coraz lepiej :ok:

*

Offline Allwar

• *
  • 84
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 25, 2009, 17:18:47 »
Ekhem... A ja od kilku godzin posiadam moja Tosie ukochana:D
Nie mogłem sie juz doczekać kiedy przyjdzie paczka i jest :O~
Pierwsze wrażenie... cegła ale po chwili biegania po jej menu itp itd to jest cud jak nic:D
Małe pytanie... jak sie uruchomi kilka prg, i zamknie krzyzykiem na gorze w rogu to i tak sa uruchomione, jest jakis szybki skrót albo przycisk którym mozna skutecznie wylaczyc prg i zobaczyc jakie sa uruchomione zeby np przełączyc?:D

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 25, 2009, 17:29:41 »
np. QuickMenu i jego ustawienia, a do sprawdzania procesów to Task Manager
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

koldasz

« Odpowiedź #67 dnia: Maj 25, 2009, 18:14:52 »
ja tam wole WkTask. mozna tak skonfigurowac aby krzyżyk zamykał programy . 1 nacisniecie albo długie przytrzymanie krzyżyka.

« Odpowiedź #68 dnia: Maj 26, 2009, 19:32:15 »
Mam Tośkę 4 miesiące. Kupiłem ją, gdyż musiałem oddać do naprawy HTC TyTN. Na dzień dobry (pierwszego dnia) wgrałem do niej roma Globalbusa z Manillą 2D i tak zostało do dzisiaj :) Generalnie można być pod wrażeniem ekranu tego telefonu, za to szybkość reakcji pełnej klawiatury bez wgrywania romów lub fixów to zupełna pomyłka. Czyli myśląc o zakupie należy upatrzyć sobie jakiś rom do wgrania.

*

koldasz

« Odpowiedź #69 dnia: Maj 26, 2009, 21:13:56 »
I Bogu niech będą dzięki za globalbusa.
Toshiba+play i inni  to już na pewno powinny całować jego po piętach gdyż bez jego romów to
TośkaG900=NOL/UFO za moim oknem.
Dziękujemy globalbus.
To mówiłem ja użyszkodnik 3 klasy : Kołdasz

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 04, 2009, 20:06:49 »
Siemka toshibę mam od 6 miesięcy, jestem z niej zadowolony. Aktualnie posiadam Rom od Globalbusa z Manillą 2D. Najlepsze w niej jest to, że mogę dopasować ją do siebie i jest moim centrum biurowo/muzyczno/multimedialnym ;)

*

koldasz

« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 09, 2009, 08:29:21 »
Jeszcze ktoś??

*

Offline ArctiX

• *
  • 50
  • Sprzęt: Toshiba G900 Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 09, 2009, 09:57:15 »
ja również mam Tosie, w lipcu stuknie jej już roczek :D

« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 09, 2009, 10:18:11 »
Witam,
ja też mam Toshibkę ... od piątku ;-)

« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 10, 2009, 08:49:52 »
... po zakupie navi w której bardziej spodobały mi się funkcje PPC tj. win ce programiki gierce itp. postanowiłem kupić se typowy PPC albo coś koło tego (smartfon, palmfon itp.itd.) ... czytam i czytam forum pdaclub i czytam i czytam  :wink: no i tośka m.in. wzbudziła moje duże zainteresowanie... na allegro same używki i to w różnym stanie... nowych brak niestety, ceny dość wysokie. wybrałem się w miasto aby obejrzeć co tam sklepy mają ciekawego wchodzę do pierwszego a tu TOŚKA leży na półce i woła WEŹ MNIE! no to wziołem :grin:

teraz mam navi i 2 PPC (asusa p320 przez przypadek też kupiłem :wink: ) --- żona mnie bije że ciągle coś kupuje i na co mi 3 takie same pierd... (stupid woman) więc tośka tymczasowo leży na allegro :(

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 10, 2009, 11:12:17 »
Daj cenę minimalną 1100zł to sobie będzie mogła leżeć i leżeć :P

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 10, 2009, 12:45:59 »
ciekawego wchodzę do pierwszego a tu TOŚKA leży na półce i woła WEŹ MNIE! no to wziołem :grin:
nówka?
jak można wiedzieć, tak z ciekawości, za ile? :wink:

« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 10, 2009, 13:58:47 »
nówka?
jak można wiedzieć, tak z ciekawości, za ile?

ano nówka też się zdziwiłem :shock: (2 lata gwary), była kilka razy przeceniana (chyba jeszcze jedna leży) , kosztowała mniej więcej tyle co "ta jedyna nowa" na allegro :wink:

uprzedzając pytanie: kupiona w mixelectronics.pl to ta sama firma co zadowolenie.pl
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2009, 14:05:10 wysłana przez pr1est »

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 11, 2009, 12:26:38 »
Zależy za ile.

Bo ostatnio ludzie na allegro to normalnie oszaleli - chcą prawie 700zł za używane tośki  :O

pozdro

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 11, 2009, 17:50:04 »
na oferty sprzedaży jest odpowiedni dział  :-|
(wszystkie ogłoszenia zostały usunięte)
osoby ze statusem newbie nie mogą dawać ofert sprzedaży na naszym forum

*

koldasz

« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 11, 2009, 17:54:29 »
ja nie sprzedam/nie sprzedaje toski , jedynie ocenialem wycene na allegro+argumentacja. No i moze chcialem sie pochwalic :E

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 11, 2009, 19:00:58 »
Ja właśnie nie wiem czemu ludzie sprzedają Tośki.

Swoją będę miał max we wtorek - nie mogę się doczekać  :O~

pozdro

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 11, 2009, 19:15:56 »
Oferty sprzedaży tylko w odpowiednim dziale!
przeczytaj co napisałem wyżej
(marcinl)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2009, 19:19:00 wysłana przez marcinl »

*

koldasz

« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 21, 2009, 00:15:04 »
Wakacje,wakacje i jakiś ruch mniejszy, ogólnie na całym forum. Nowych zapraszamy do zapisów :D

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 21, 2009, 00:24:36 »
Jakie wakacje?Jutro sesja się zaczyna ;p
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

slobodan

« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 21, 2009, 01:41:36 »
Też posiadam tośke od 2 tygodni. Może was teraz zaszokuje, ale jest to meje pierwsze przenosne urządzenie z gsm (żeby nie powiedzieć telefon) w moim życiu mimo tego że już mam 18 na karku. :ohreally: I jestem z niej baaardzo zadowolony, narazie jade na oryginalnym romie - jakoś szczególnie mi nieprzeszkadza.

« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 21, 2009, 02:07:04 »
Ja właśnie nie wiem czemu ludzie sprzedają Tośki.

Swoją będę miał max we wtorek - nie mogę się doczekać  :O~

pozdro

Bo jak mają ere a wcześniej bawili się kanałami informacyjnymi, to za chiny ludowe nie mog tego wyłączyć  :E

Ja moją kupiłem w starej dobrej cenie 500zeta z kurierem w cenie z drugiej ręki... Jestem zadowolony tak, że zamieniłbym ją teraz tylko na Toshibe 1000MHz  :grin:

W tej kasie kupiłbym albo coś z fajnym prockiem ale 320x240, albo coś z 640x480 i słabymi innymi parametrami... Toshiba G900 jest idealna (gdyby miała GPS, akcelerometr i TV-Out była by cudem  :P)... Jest też bardzo tania jak na swoje możliwości... Jestem hiper mega zadowolony i nie planuje narazie zmiany... Czekam tylko na C&C 1.32  :P

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 23, 2009, 22:01:59 »
Ja to teraz używam Tośkę do neta itd, do dzwonienia wziąłem najlepszą nokię 6310i ;D
Taki zestaw jest idealny jak narazie dla mnie )

« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 24, 2009, 22:04:16 »
Ja mam swoją Tośkę od 3 dni - Na początku troszkę rozczarowało mnie słabe oprogramowanie i ustawienia fabryczne po... kręcone jak plan budowy stadionów na 2012  :S - jednak po dwóch dniach zmarnowanych na wgrywanie coraz to nowych programów/fixów i zmianie ustawień mogę powiedzieć, że to bardzo dobre PDA.  :ok: Przynajmniej jak na mojego pierwszego prywatnego cyfrowego asystenta (Personal Digital Asistent - PDA)  :P

Aha, swoją praktycznie nową Tosię kupiłem na Allegro za 700zł z pełnym wyposażeniem, kartą 2giga, 2 latami gwarancji i dostawą gratis :P. Gostek sprzedawał jako używaną, choć praktycznie tylko otworzył opakowanie - samo PDA dostałem w stanie dziewiczym (nienaruszonym). System oczywiście WM6.1 PL  :E

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:12:16 »
no to już taki dziewiczy ten stan nie jest, skoro 6.1 masz  :P dziewicze to jest 6.0, ale Tosia to taka "cnotka niewydymka".. na początku nic nie umie, ale jak ją trochę popieścisz od razu się rozkręca i wręcz krzyczy "daj mi jeszcze! daj mi nowy rom! " :P

gdyby tylko dostała stery od grafiki....  :lol:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2