G900 jako modem usb brak ladowania pada bateria

• 3 Odpowiedzi
  • 1951 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

G900 jako modem usb brak ladowania pada bateria
« dnia: Czerwiec 23, 2011, 19:08:47 »
Hej toshiba g900 po podłączeniu jako modem do komputera przez usb nie ładuj się i pada bateria w konsekwencji. Czytałem w internecje ze toshiba to skopała i należy łączyć się przez bt a telefon pod ładowarkę niestety nie mogę tak zrobić. Jest jakiś możne trick zmiana w rejestrze, wersja oprogramowania soft coś że by działała jako modem przez usb i do tego nie padała a się lądowała przez wiele godzin?

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: G900 jako modem usb brak ladowania pada bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2011, 19:46:58 »
To jest sprzętowo, raczej dużo nie wymyślisz. Nie pamiętam, czy przypadkiem po podłączeniu do komputera nie świecił się cały czas ekran - spróbuj wymusić jego wyłączenie jakimś programem, może to trochę obniży pobór prądu i telefon będzie nadążał z ładowaniem się.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2011, 20:27:58 »
A czemu przez BT nie możesz połączyć kompa? Te moduły BT na usb są dość tanie obecnie..

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2011, 21:21:26 »
Zawsze mozesz zastosowac hardcoreowa metode :p dolutuj do baterii druga baterie, wloz ja do telefonu i podlacz telefon do ladowarki. Ja mam rozwalona baterie w toshibie, uszkodzone gniazdo do ladowania i przylutowana stara nokie z tylu. Da sie tego uzywac, ale o mobilnosci raczej nie ma mowy, a o uzytkowaniu toshiby jako telefonu nawet nie mozna liczyc :p
Wróciłem po latach!!! :D