host usb nie dziala?

• 3 Odpowiedzi
  • 663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

host usb nie dziala?
« dnia: Styczeń 08, 2009, 17:57:36 »
Witam mam problem z hostem usb a mianowicie posiadam tosie od 31 gru i pare dni juz sie z Nią "zabawiam" ^^ hihi tylko ze mam problem z hostem... podpinam ten kabelek od hosta i wpinam tam pendriv`y, huba, odbiorniki gps, sluchawki na usb a tosia ani sni zeby jakis komunikac wyswietlic  czy chociaz jakims napieciem potraktowac te urzadzenia ktore pod nia podpinam. szuakam w ustawiniach jakies opcji do hosta ale nic nie moge znalesc przegladalem forum ale nic sie nie dowiedzialem jest napisane podpinasz i sie bawisz (nic nie ma o tym zeby gdzies wejsc cos wlaczyc czy cokolwiek innego) i w zwiazku z tym prosze was o pomoc czy to jest sygnal ze tosia jest uwalona w jakims stopniu? czy tylko moje leserstwo daje o sobie znac i niewlaczylem jakies funkcji gdzies? pozdrawiam Bielawa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 17:59:08 wysłana przez Bielawa »

*

Offline nit

• 416
Odp: host usb nie dziala?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2009, 18:01:59 »
miałem take coś jak dostałem tosie .oddałem do serwisu wymienili płyte główną i działa

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2009, 18:28:30 »
Jak nie ma żadnych komunikatów i nie daje napięcia, to uwalone, włączyć/wyłączyć można obsługę pendrivów, ale napięcie tak czy siak ma być... :wink:

Ale jeszcze dla pewności zrób HR, ale wątpię, by zmiana host-client  była zależna od systemu.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2009, 18:39:47 »
teoretycznie tak
zawsze przed serwisem trzeba walnąć HR i sprawdzić czy na czystym działa
czasem jakiś soft coś namiesza