Host usb, karta pamięci, prędkość - problemy

• 6 Odpowiedzi
  • 949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Host usb, karta pamięci, prędkość - problemy
« dnia: Czerwiec 19, 2009, 20:45:42 »
Witam,
Pisałem już tu w owych sprawach jednakże odpowiedzi nie dały mi wiele (bez urazy) a więc:
I Host USB jak dotąd nie zadziałał mi na żadnym urządzeniu ( testowałem 3 pendrivy na pełnej baterii 1. 80mA 2. 100mA 3. 200mA i w 1 - nic, w 2. mignęła lekko dioda na penie i podświetlił się ekran, nic więcej, 3. podświetlił się ekran i nic.... żadnych komunikatów - nic, posiadam WM 6PL ten standardowy bez wgranych romów czy jakiśch śmieci czysty)
II Karta pamięci (microSDHC 8gb) - nie zawsze widzi, czasem widzi nie całą (wystarcza wyjąć i włożyć ale strasznie to wkurza) zainstalowałem podstawowe stery do SDHC znaleziona na tym forum
III Prędkość jednakże nie windy (bo wiem że 6 standardowo jest wolna i przymula) ale przede wszystkim w grach (i czasem zdarza się programom ściąć)  korzystam z VGAFixa i polecane .cab y do cache (jednakże nie wiele dały) - gry które tesowałem i muliły - Duke Nukem 3D (i w tle zamiast tekstur biało-czarne krechy), NFS Undercover (muli i ZAWSZE ścina) Tony Hawk PS 2 (na najniższych detalach działa bez zarzutu ale wtedy widać ino 1cm przed gościem), 3DMines (saper 3d - przy obracaniu muli i ścina na savowaniu statów)
Bardzo nalegam i proszę o pomoc... szukałem oczywiście po necie różnych odp. ale albo słabo mi to wychodzi albo coś nie łapie :P
Z góry dziękuję i pozdrawiam all :grin:

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Odp: Host usb, karta pamięci, prędkość - problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2009, 21:31:07 »
Romy to raczej nie śmieci.

To może być wina zbyt dużej karty pamięci, z tego co wiem maksymalna zalecana to 2 gb, dlatego może ścinać, a nawet nie czytać Peniaków.

Pamietam, że mi też nie raz nie chciało czytać pendriva, wcześniej mialem peniaka, który po prostu pobierał z tosi dla siebie za dużo energi, ale tosia mnie o tym informowała (wlasciwie byl to odtwarzacz mp3).
Potem cobie skombinowalem mniej energożernego i łapał tak za drugim, trzecim wyjeciem i wlożeniem spowrotem. Jeśli używasz eksploratora plików możesz sprobować też włączyć i wyłączyć go kilka razy (przy pomocy start->ustawienia->system->pamięć->uruchomione programy), przeplatajac z wkladaniem i wyciaganiem pendriva, aż zaskoczy.
Równie dobrze to może być też problem z kabelkiem.

I z cyklu "Najciemniej pod latarnią": może po prostu nie włączyłeś odpowiedniej fuknkcji do odczytywania pendrivów (bodajże start->ustawienia->połączenia-> Pamięć masowa USB-> Włącz funkcję pamięci masowej USB)

Jak nic z tego nie pomoże to spróbuj jeszcze zroboć po prostu hard reset i tyle
(start->ustawienia->system->czyszczenie główne)

Generalnie itak średnio funkcjonalne jest podpinanie  pendrivów, pol godziny sluchania muzyki z pendriva i pol baterii juz nie ma (przynajmniej u mnie)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 21:34:22 wysłana przez Gruszyn »
Wierzę w cuda.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2009, 22:30:27 »
romy to NIE śmieci (ANI w zdaniu było nie odpowiednie :E), a więc... nie chodzi mi tylko o peny ale o inne rzeczy i w ogóle wole mieć funkcję niż nie mieć a bez karty też ich nie widzi... i widzę że nawet jako amator muszę czasem kogoś pouczyć...:
(bodajże start->ustawienia->połączenia-> Pamięć masowa USB-> Włącz funkcję pamięci masowej USB)
funkcja służy by widział kome jako peniak po podłączeniu do kompa (tylko gdy masz włożoną kartę pamięci), z kabelkiem problem? no nie wiem bo przynajmniej podświetlenie naskakuje a używany wcześniej nie był, no ale tu już nie mówie bo nie wiem... eksplorator zamykam łatwiej (yyy normalnie? :E z MagicButton) na marginesie dodając... a HR był pierwszą rzeczą którą zrobiłem gdy skapłem sie że to nie chodzi...
ale mimo wszystko thx za dużo treści i chęci :proud:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2009, 08:01:25 »
szaszlyk333:
Robiłeś HR przed instalacją tych sterów? Zainstalowałeś z jednym razem czy może coś nie wychodziło i kombinowałeś?
Czy tosia jest widziana przez PC jak ją podłączasz?
Czy te gry masz na karcie czy w pamięci wewnętrznej tosi?

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2009, 11:47:56 »
(bodajże start->ustawienia->połączenia-> Pamięć masowa USB-> Włącz funkcję pamięci masowej USB)
funkcja służy by widział kome jako peniak po podłączeniu do kompa (tylko gdy masz włożoną kartę pamięci)
Z polaczeniem przez active sync musialem sie truche natrudzic i przy tej opcji i przy "zaawansowanych funkcjach sieci" w "USB do komputera PC", jesli faktycznie jest tak jak mowisz, to widocznie przed wlaczeniem tej opcji peniak mi po prostu nie zaskoczył (gdyż sprawdziłem to żeby sie upewnić).
Czasem jednak warto odrzucić logiczne ciągi przyczynowo-skutkowe i sprawdzić wszystkie mniej lub bardziej prawdopodobne opcje, nie zaszkodzi przecież, prawda?
A kabelek od nowości mógł być przeciez wadliwy ;]
Wierzę w cuda.

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2009, 13:25:33 »
Pojemność pena nie ma nic do rzeczy. Ja mam jakiś noname 2BG i nie chodzi, za to Pentagram 8GB śmiga bez problemów. Ciekawym problemem jest że nieraz widzi mi zawartość pena eksplorator windowsa, nieraz totalcmd- zaś drugi nie widzi. Także spróbuj nieraz zerknąć pod różnymi aplikacjami.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2009, 14:18:43 »
Nie mowilismy o pojemnosci pena tylko karty pamięci.
Wierzę w cuda.