Głośny dzwonek

• 9 Odpowiedzi
  • 3185 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline crazyjoe

• **
  • 102
  • Sprzęt: Toshiba G900
Głośny dzwonek
« dnia: Luty 08, 2009, 20:50:52 »
Jak wiadomo G900 cicho dzwoni, przydałby mi się jakiś głośny (i przy okazji śmieszny dzwonek na sms'a), dobrze byłoby gdyby nie był zbyt długi.
Kompozytor muzyki klasycznej.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Głośny dzwonek
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2009, 20:55:59 »
można zrobić samemu odpowiednio głośny dźwięk na PC np. darmowym Audacity

*

Offline crazyjoe

• **
  • 102
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2009, 21:49:11 »
Zaraz ściągam i zobaczę, czy coś wykombinuję. Dzięki! :)

EDIT:

Jest trochę lepiej - mam tak chamsko wkurzający dzwonek. Ale i tak nie jest, jak bym chciał. To już chyba wina słabego - tosiowego głośnika... :(
Napisane: Luty 08, 2009, 21:18:27
Jak by ktoś jednak miał jeszcze jakieś inne pomysły, to bardzo proszę napisać!  :O~

*

Offline kowall91

• 19
  • Reggae muzyka, dusz dotyka, otwiera nam umysły...
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2009, 22:16:17 »
można jeszcze podgłosnij utwór może tym programem (nie testowałem) http://mp3gain.sourceforge.net/download.php albo innym który podgłaśnia utwór mp3 (o taki ci chodzi?)

*

Offline crazyjoe

• **
  • 102
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2009, 22:34:31 »
poniekąd.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2009, 11:03:21 »
Właśnie pogłośniłem tosię na max, wszedłem w powiadomienia i odsłuchałem sobie dźwięk dogbark. Nie mogę powiedzieć żeby tosia była cicha. Coś jest spierniczone w transporcie dźwięku w sterach. ( no WMP gra głośniej korzystając z akceleracji, a tcmp ciszej jakoś  ).

A może za dużo głośnej muzy przez słuchawki słuchacie? Szczególnie można to odradzić kompozytorom muzyki klasycznej. No chyba, że chcą swoją IX napisać. :P

*

Offline crazyjoe

• **
  • 102
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2009, 20:25:48 »
Śmieszne...

Z jakiej akceleracji korzystając? Jakiś kolejny program do wzmacniania dźwięku?

Słuch mam bardzo dobry. Nie mam z nim problemów. Słuchawki mam jedne Sennheisera, a drugie (do innych utworów) Philipsa, więc mi nie jeździj po słuchu, bo podejrzewam, że słyszę lepiej niż Twoje dziecko (jeśli masz albo będziesz miał).  :S

Co do IX symfonii, to żeś się popisał. Gratz!

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 09, 2009, 23:20:27 »
Sens mojej wypowiedzi był taki, że tosia ma możliwość wydawania dość głośnych dźwięków ( głośniczek ). Problem w tym, że głośność odtwarzanego dźwięku zależy od drogi jaką przebywa w systemie. GSplayer potrafi np głośno grać, WMP też, a z tcpmp są problemy.

crazyjoe: Jeśli chodzi o mój żarcik to najwyraźniej po prostu nie zrozumiałeś go. Podobnie jak ja Twojej koncepcji z dzieckiem którego nie ma :P

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 12, 2009, 16:46:46 »
Plik wav z samej natury(droga przebyta przez system :E ) gra głośniej. W audacity można podbić mp3/ zmienić na dodatek na wav :P  Proponuję też obciąć linię badową

Na ściszonym głośniku i po przyłożeniu do ucha słychać piękne niskie basy, ale z odległości na głośno już w ogóle, więc można je wyciąć, by wzmacniacz nie "dusił" się na basie-( i tak tego nie słychać a duża część mocy idzie w niesłyszalny bas...) pozwoli to na oddanie większej mocy na wyższe tony, w których tośkowy głośnik osiąga wyższą sprawność :wink:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 12, 2009, 20:11:23 »
Plik wav z samej natury(droga przebyta przez system :E ) gra głośniej. W audacity można podbić mp3/ zmienić na dodatek na wav :P  Proponuję też obciąć linię badową
To nie wiesz, że taki bufor z surowymi danymi często bywa podmiotem konwersji i filtracji w sterownikach (przebyta droga)? Co do głośności ma "natura" pliku? Bo je nie za bardzo wiem :P

Na ściszonym głośniku i po przyłożeniu do ucha słychać piękne niskie basy, ale z odległości na głośno już w ogóle, więc można je wyciąć, by wzmacniacz nie "dusił" się na basie-( i tak tego nie słychać a duża część mocy idzie w niesłyszalny bas...) pozwoli to na oddanie większej mocy na wyższe tony, w których tośkowy głośnik osiąga wyższą sprawność :wink:
No, ja porównywałem ten sam plik grany w różnych odtwarzaczach przy niemal maksymalnej głośności systemowej tosi jednak.