Subiektywna opinia o G900 - do wszystkich którzy zamierzają kupić!

• 69 Odpowiedzi
  • 5265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
Odp: Subiektywna opinia o G900 - do wszystkich którzy zamierzają kupić!
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 13, 2008, 21:51:44 »
A dla mnie Tosia to mobilny dostęp do internetu!
Służy mi jako wszystko prócz telefonu (od tego mam akurat Blackberry), aczkolwiek głośność nie jest zła.
Co do zasięgu WiFi, to tylko palmtop! Gdzie mają zmieścić super dużą antenę jak na przykład w matrycy laptopa?
Ba, u mnie w asusie leciała po całym obwodzie, zasięg boski.

Notatnik, organizer czy czytnik dokumentów, niezastąpiony!
Tam gdzie się da wolę używać Asusa EeePC 901, jednak w zatłoczonym autobusie nie ma mowy o wyciągnięciu go z plecaka.
Filmy? Po zmianie podziałki na rozdzielczość VGA lub WVGA chodzą płynnie i mniej zajmują!

Z baterią nie problem, 3 dni spokojnie (z modułem telefonu włączonym, ciągle utrzymując połączenie GPRS [3G włączone])

Jeżeli chodzi o zastrzeżenia, mam jedno, tylko i wyłącznie ta głośność, reszta jest naprawdę spoko
It's beyond your imagination

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 13, 2008, 23:11:18 »
aczkolwiek głośność nie jest zła.

Jeżeli chodzi o zastrzeżenia, mam jedno, tylko i wyłącznie ta głośność, reszta jest naprawdę spoko

troche sie gryzie ;P

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 14, 2008, 00:04:00 »
Ta pierwsza głośność to pewnie głośność dźwięku w słuchawce więc się nie gryzie aż tak bardzo :)

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 14, 2008, 09:57:34 »
No to i moje 3 grosze.
Kupilem tosie kilka miesiecy temu. Zalezalo mi na tym zeby to byl palmtop z funkcją GSM. Po prostu nie chcialo mi sie nosic telefonu i Dell'a [stary PPC], bo to niewygodne.
Po zainstalowaniu kilku programów i poczytaniu tego forum jestem w pelni zadowolony z Toshiby. Co wiecej, w trudnych warunkach mam zasieg GSM tam gdzie wczesniej rozlaczala mi sie Nokia 6230i !
Generalnie za taka cene jeszcze raz bym kupil tego PPC.

*

Offline miroslawdabrowski

• 43
  • Sprzęt: 20cm ;)
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 14, 2008, 13:53:37 »
Ja również stałem się "dosyć" szczęśliwym posiadaczem tośki :) ogólne wrażenia super, ale czasu to trzeba przy niej spędzić, aby doprowadzić do wygody użytkowania. :)

Jedyna rzeczy które bym dopracował:

Głośność, rzeczywiście jej z nią problem. Tośia jest cicha, za cicha nawet po wszystkich modyfikacjach w rejestrze, które wyszukałem tu na forum i w necie. Jeśli ktoś prowadzi dynamiczny tryb pracy, gdzie odbiera się telefony w zatłoczonych miejscach, tramwajach itp. to trzeba być bardziej skupionym na rozmowie niż zazwyczaj :)
Poza tym mam echo podczas rozmowy - ale z tego co wyczytałem tylko niektóre tosie tak maja :)

Zasięg HSDPA delikatnie słabszy niż w "normalnych" telefonach. Czuje się to, kiedy przebywa się w pomieszczeniach, nawet w centrum Warszawy. Nie jest to duży problem, gdyż różnica nie jest wielka, ale czasem zdarza się, że telefon po prostu gubi zasięg.

Troszkę nieporęczna, czuje się jakby słabo "trzymała się" dłoni. Nie chodzi tu o wagę, ale o kształty. Leży mniej pewniej niż inne paltopofony które używałem (trinity, kaiser, universal, diamond, T830).

ale ogólnie  polecam :ok: ... o ekranie nie wspominam, bo komentowanie ideałów jest zbędne :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 14:06:23 wysłana przez miroslawdabrowski »

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 14, 2008, 14:27:07 »
z tym głośnikiem, to na pewno jest za cicho, tylni głośnik do muzyki też za cichy, ale moż jakiś tweak, żeby do rozmów był używany tylni? Jakby się tak dało to było by spoko, bo tylni po przyłożeniu do ucha i ściszeniu jest na pewno lepszy niż przedni na max...

« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 14, 2008, 15:27:28 »
z tym głośnikiem, to na pewno jest za cicho, tylni głośnik do muzyki też za cichy, ale moż jakiś tweak, żeby do rozmów był używany tylni? Jakby się tak dało to było by spoko, bo tylni po przyłożeniu do ucha i ściszeniu jest na pewno lepszy niż przedni na max...

po co tweak jesli fabryka dała? Przełączasz na głosnomówiący i po sprawie, ale raczej nie było by zbyt wygodnie... No i nawet na najcichszym poziomie, jest jednak tam za głośno  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 14, 2008, 17:36:42 »
Może nie napisałem jasno, ale chodziło mi o tweak, który by jeszcze go ściszył do poziomu pozwalającego na przyłożenie do ucha :P

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 15, 2008, 07:17:36 »
Z tym głośniczkiem tylnym to jest dziwna sprawa. Opaliłem testując ładowarkę trailer batmana na WMP oraz muzyczkę o dużej dynamice głośności na tośce i głośniczek ryczał głosem z WMP a w tle była lekko słyszalna muzyczka choć TCPMP był ustawiony na maksa. Głośność tego filmiku była przy tym całkiem duża. Wygląda tak jakby coś w sterach było pokopane - WMP zdaje się używa jakiejś formy akceleracji :(

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 15, 2008, 13:29:02 »
nie "zdaje się", tylko na pewno używa.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal