G900 czym otworzyć?

• 2 Odpowiedzi
  • 1286 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

G900 czym otworzyć?
« dnia: Grudzień 09, 2009, 21:31:45 »
Witam, niedawno oddawałem moja tośke na gwarancje (po pewnej nocy nie dało się jej włączyć), przyszła odpowiedz ze jest zalana koło złącza ładowania. Chciałem ją otworzyć samemu i się przekonać czy straty są aż tak duże, bo na zdjęciach z serwisu nie było nic widać. Może cos da sie zrobic. Ale jest problem nie wiem skąd wytrzasnąć śrubokręt do tośki. Nawet nie wiem jak fachowo sie taki model nazywa, chodzi mi o taki w kształcie litery Y coś jak logo mercedesa. Proszę o pomoc i jakieś porady co dało by sie zrobić żeby ożyła. Wpadłem na pomysł ze jeśli zalane jest przy złączu ładowania to po prostu nie da sie ładować i może by dało się sklecić jakaś ładowarkę do samej baterii a nie ładowac przez telefon.

Dzięki za pomoc.

*

Offline bomberr

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC DREAM ;)
Odp: G900 czym otworzyć?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2009, 21:38:52 »
Śrubokręt to Tri-Wing czy jakoś tak. Na allegro są. Wpisz w wyszukiwarce Torx i powinny być jakieś zestawy całe. Co do drugiego pytania niestety nie pomogę.
Everything happens for a reason..
Po kliknięciu na zdjęcie otwiera się strona www a bez zgody nie może ->Regulamin

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: G900 czym otworzyć?
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2009, 21:44:16 »
bej by toi pasowało do zrob to sam ale jak jest zalane to najpierw rozkrecic i popatrzec a potem brac sie za klejenie ładowarki
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!