Ginące podfoldery na SDHC

• 6 Odpowiedzi
  • 667 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buzonetti

• 20
  • Sprzęt: Motorola S9, EQ5, EQ7, HTC TouchPro2
Ginące podfoldery na SDHC
« dnia: Luty 07, 2009, 00:02:50 »
Witam.

Ostatnimi dniami dotknął mnie taki oto problem: co jakiś czas, gdy próbuję eksplorować kartę pamięci (micro SD 8Gb w przejściówce mini SD), to mam tylko spis folderów głównych. Jeśli natomiast chcę wejść w którykolwiek z nich, ten okazuje się pusty. Problem znika po wyjęciu i ponownym włożeniu karty, jednak po pewnym czasie znowu jest to samo. Nic nie instalowałem ostatnio (lub nie potrafię tego skorelować z jakąś instalacją/dezinstalacją). ROM mam "toshibosski".

WTF?

*

koldasz

Odp: Ginące podfoldery na SDHC
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2009, 00:26:10 »
Mnie pomogło jak miałem rom "toshiBOSKI" :) SR i ponowne wgranie certów i sterów SDHC.
Ale nie próbuj cholera wie czy to nie na jakiś szalony pomysł wtedy wpadłem w akcie desperacji-zanikała mi karta na wyjeździe, do miejsca gdzie internet bezprzewodowy jeszcze nie dotarł w pełni, więc pomocy z forum brak.
Niech to potwierdzi klubowicz o większym stażu.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2009, 08:31:52 »
buzonetti: Czasami na mocno zaśmieconym systemie stery sdhc nie instalują się poprawnie i trzeba hr zrobić, po czym je zainstalować. A instalowałeś w ogóle stery sdhc?

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2009, 11:11:04 »
Dziwne pytanie, jakby nie zainstalował, to by w ogóle karty nie widział :ohreally:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2009, 12:46:49 »
Jak kombinowałem z sdhc to wgranie jednej dll-ki powodowało, że karta był widoczna ale źle działała. Nie jest to wszystko takie oczywiste. Ja się pytam czy zrobił manualnie dokładnie jak w instrukcji albo czy zainstalował cab-a.

*

Offline buzonetti

• 20
  • Sprzęt: Motorola S9, EQ5, EQ7, HTC TouchPro2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 07, 2009, 13:13:51 »
Robiłem wszystko manualnie i działało prawidłowo do ostatnich dni. System mam w miarę świeży (co najwyżej 10 dniowy).

Na razie przeinstalowałem wszystko, co dla SDHC trzeba. Zobaczymy, czy pomoże. Jak nie, to "od bidy" zrobię już HR i restaurację :wink: Spritem, choć wqrza mnie robienie tego przez byle pierdołę.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 07, 2009, 13:17:10 »
Spróbuj ten gotowy cab przed HR zainstalować jakby ta reinstalacja nie pomogła. Może ruszy?