G900 pytanie początkującego usera

• 2 Odpowiedzi
  • 1970 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
G900 pytanie początkującego usera
« dnia: Kwiecień 06, 2009, 08:50:15 »
Witam

Właśnie stoję przed wyborem urządzenia z WM i dotykowym ekranem. Ciągle waham się jeszcze pomiędzy Hermesem ewentualnie Kaiserem i G900. Hermesa miałem więc najprawdopodobniej będę kupować G900. Mam do Was pytanie. Z tego co czytałem to Tośkę trzeba dostroić (zmienić rejestr, dograć fix-y) tak żeby działała przyzwoicie. I tu moje pytanie. Co po wgraniu ROM-u trzeba zmienić żeby Tośka działała przyzwoicie. Jeśli wgram np taki rom:
-Rom Clean & Clear by globalbus v1.30 [STABILNY - POLECAM!]
- Rom by Salvy.c.83&Davideuck [STABILNY - POLECAM]

Co jeszcze trzeb poprawić. Czy to jest tak że za każdym razem po wgraniu ROMu trzeba wgrywać (robić) te same poprawki czy też ROMy mają je już w sobie.

Z góry dzięki za informację
Pozdrawiam
Dawid
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

*

Offline toshi

• 29
  • Sprzęt: Toshiba G900 Omnia II :D
Odp: G900 pytanie początkującego usera
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:15:17 »
Poprawki i fixy są w tych ROM'ach (Win6.1). Polecam ROM Globalbusa (najlepiej w kuchence samemu przyrządzić własną wersję).
Będziesz zadowolony (chociaż ja wciąż nie mogę się przestawić na słabą głośność w słuchawce :P )
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" - A.Einstein

*

koldasz

Odp: G900 pytanie początkującego usera
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2009, 10:04:10 »
głośność jest ok jak dobrze przyłożyć tośkę do górnej części ucha nie tak jak w zwykłym fonie do środka ucha. Kąt ok. 45 st. i płasko do ucha , najlepiej popróbować samemu. Ostatnio w ten sposób rozmawiałem w ikarusie, a jak wiadomo ten autobus do najcichszych nie należy :). Dodatkowo efekt echa prawie nieistniejący.