G900 WM 6.1 ROM .dip / .nba !?

• 5 Odpowiedzi
  • 2791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

G900 WM 6.1 ROM .dip / .nba !?
« dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:00:50 »
Witam
Moim problemem jest nie sam fakt instalacji romu pod g900 windowsa 6.1 ale to że wiele ludzi podaje adresy romów z rozszerzeniem nba i do tego sugerują by użyć programu RUU nawet podają do niego link.Ale do czego zmierzam ? RUU nie obsługuje wcale rozszerzenia .nba lecz .dip .. nierozumiem tego niedomówienia i wielokrotnego wprowadzania w błąd.. co z tym fantem zrobić? czym zainstalować takiego roma?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: G900 WM 6.1 ROM .dip / .nba !?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:06:46 »
obsługuje każde rozszerzenie. Jakie to ma znaczenie jak się plik nazywa? (odpowiem, żadne)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:40:08 »
No więc chodzi o to że program pokazuje w obsługiwanych plikach jedynie dip a żeby moc wybrać nba no to wiadomo należy wybrać "wszystkie typy plików" aby jest to bezbieczne?

Pyt2 rozwinięcie tematu.
Nie mając Active Synca nie jestem w stanie zainstalować nowego systemu z racji że mam Windows 7 Ultimate.Poczytałem ze dlatego microsoft wypuścił "Centrum obsługi urządzeń z systemem WM"
mimo to program niewykrywa mojej tośki.Ktoś posiada w tym jakieś wiadomości?
PS: wiem że jeśli czegoś niem a w google to to nie istnieje ale niezawsze uda mi sie go namówić do podzielenia sie informacjami :>

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:47:46 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316.0 ciężko doczytać do drugiego posta  :-|

W Win 7 działają sterowniki do flashowania z Visty, zamieszczone zresztą w powyższym temacie.
Co do tego centrum obsługi urządzeń, podłączyłem tośkę, ściągnęło sterowniki i działa bez problemu.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2009, 19:20:01 »
widocznie masz oryginalną 7mke :] .. steorwniki mimo wszystko nie działają bo nawet po odinstalowaniu starych windows wciska mi kit że obecne (których wogóle nie ma) są lepsze od tych których ja chce użyć..  i na tym kończy sie bajka.. 7mka puki co nie ma w obsłudze zbyt wielu programów dlatego poczekam na wyjście nowej wersji active synca albo zrobie to na drugim komputerze z xpkiem..
Temat do usunięcia
Dzięki za zainteresowania
Miłego wieczoru =)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2009, 19:34:50 »
Zamykam niejako na wniosek autora zatem.