g900 w PLAY - zdjecie simlock-a za FRIKO!!

• 71 Odpowiedzi
  • 20639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline k3nio

• 39
Odp: g900 w PLAY - zdjecie simlock-a za FRIKO!!
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 27, 2009, 22:01:37 »
to niech się śpieszą bo dzwoniłem do 2 salonów w warszawie i narazie robią to odpłatnie

*

Offline Carbini

• 35
  • Sprzęt: Tosiek G900, Samsung i5700
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 28, 2009, 11:06:13 »
W Jastrzębiu Zdroju zaczną ściągać dopiero od poniedziałku. Jest jeden mały feler... tosie kupiłem na allegro, mam paragon i karte gwarancyjną, a mimo to mi te tępaki locka nie zdejmą bo to nie ja jestem jej właścicielem, musze mieć jakieś tam konto (niewiem o co kaman z tym kontem) nawet nie dokończyłem z nimi rozmowy bo delikatnie się wqrwiłem i im podziękowałem  :mad: W poniedziałek sie przejde do innego salonu, mam nadzieje że tam będzie sprawa szybko rozwiązana  :-|

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 28, 2009, 11:11:53 »
kupiłeś - jesteś jej właścicielem

*

Offline Carbini

• 35
  • Sprzęt: Tosiek G900, Samsung i5700
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 28, 2009, 11:16:26 »
Zgadza się, ale te buraki chyba tego nie wiedzą  :mad:
W poniedziałek pójde do innego salonu, może tam będzie bardziej kumaty człowiek

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 28, 2009, 11:59:47 »
I tośka wolna, kilka minut i po krzyku ;)

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 28, 2009, 13:23:47 »
witam.

jaka jest procedura przy sciaganiu? oni maja jakis formularze czy wysylaja email do serwisu play'a? Ja bylem dzis i laska z salonu wysylala emaila. Minelo kilka godzin i nadal nie ma kodu. Moze w soboty nie wysylaja?

*

Offline VlNC

• 20
    • Telepolis.pl
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 28, 2009, 13:32:19 »
Ja zadam takie pytanie czy trzeba wrócić do WM 6.0 czy można iść na ściąganie simlock'a ;) z WM 6.1?

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 28, 2009, 14:50:07 »
Do Łodzi jeszcze info nie dotarło i nie ściągają, znaczy ściągają, ale za 500zł + podarcie gwarancji :grin: Tak więc na razie nie ma co. Może jeszcze trochę czasu potrzeba na rozejście się tej informacji po świecie :P

Trzeba podać w zasadzie IMEI więc chyba downgrade konieczny nie będzie, ale na wszelki wypadek lepiej wgrać :P

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 28, 2009, 17:16:09 »
jeśli jest ktoś z warszawy i wie gdzie można na darmo ściągnąć tego simlocka to niech da jakieś info bo dzwonie do salonów i nigdzie nikt nic nie wie :/

« Odpowiedź #39 dnia: Luty 28, 2009, 18:03:46 »
Ja zadam takie pytanie czy trzeba wrócić do WM 6.0 czy można iść na ściąganie simlock'a ;) z WM 6.1?
ja mialem wgranego WM 6.1 babka wziela telefon wystukala cos tam oddala i powiedziala z usmiechem "dziekuje zycze milego dnia i zaprazam ponownie" i po krzyku ;]

*

Offline VlNC

• 20
    • Telepolis.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 28, 2009, 19:16:42 »
jeśli jest ktoś z warszawy i wie gdzie można na darmo ściągnąć tego simlocka to niech da jakieś info bo dzwonie do salonów i nigdzie nikt nic nie wie :/

Spokojnie ściągniesz w Germanosie w Wileńskiej i Blue City.

ja mialem wgranego WM 6.1 babka wziela telefon wystukala cos tam oddala i powiedziala z usmiechem "dziekuje zycze milego dnia i zaprazam ponownie" i po krzyku ;]

Już teraz wiem, a po simlocku niema śladu  :grin:

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 28, 2009, 21:17:09 »
witam.

jaka jest procedura przy sciaganiu? oni maja jakis formularze czy wysylaja email do serwisu play'a? Ja bylem dzis i laska z salonu wysylala emaila. Minelo kilka godzin i nadal nie ma kodu. Moze w soboty nie wysylaja?

U mnie wyglądało to tak, że wysłałem kumplowi IMEI smsem i dostałem kod który wpisałem przy wkładaniu nowej karty sim. Ale w salonach dajesz telefon, oni wpisują ten kodzik i po krzyku, także syzbka i bezbolesna procedura ;-)

« Odpowiedź #42 dnia: Luty 28, 2009, 21:54:37 »
czy w salonie, przy sciaganiu prosza o umowe? mam dwa abo w play, niestety toska jest brana z allegro, mam wiec tylko karte gwarancyjna i rachunek, nie jestem pewien czy to przejdzie...

*

Offline Gapol

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Dream/SE x10
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 28, 2009, 23:29:29 »
Powinno Ci sie udac :)
Ja w erze z N80 zdjołem za okazaniem Karty Gwarancyjnej i Daty zakupu
sex, drugs & d'n'b

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 28, 2009, 23:40:19 »
mam dokładnie taką samą sytuację, ale moim zdanie powinni ściągnąć ponieważ mam u nich abonament, kartę gwarancyjną i paragon. a ten simlock to ściągają ze wszystkich telefonów z playa???

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 01, 2009, 00:59:58 »
Jest na górze topicu, w środku, że tak ;)

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: iPhone 8GB
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 01, 2009, 21:39:19 »
Ma ktoś może znajomego w play? Bym podesłał mój imei i czy załatwił by ktoś ten kod, bo nie chce mi się chodzić po częstochowskich salonach bo pewnie jeszcze nic nie wiedzą xD

*

Offline Drops

• 13
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 01, 2009, 23:02:24 »
Nie musisz chodzić - wystarczy zadzwonić :) ale wydaje mi się że już wszystkie salony o tym wiedzą ;)

Procedura o tyle mnie zdziwiła że musiałem się nawet wylegitymować dowodem osobistym żeby potwierdzić że umowa faktycznie na mnie była  :O

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 01, 2009, 23:35:18 »
a jeśli abonament mam na ojca to muszę mieć kopie umowy i ojciec musi być czy syn wystarczy??
a jeśli chodzi o to że wystarczy zadzwonić to oni mi przez telefon podadzą ten kod?? czy lepiej jechać?

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 01, 2009, 23:41:02 »
Procedura o tyle mnie zdziwiła że musiałem się nawet wylegitymować dowodem osobistym żeby potwierdzić że umowa faktycznie na mnie była  :O
wlasnie chodzi o to, zeby tel. z allegro nie sciagac smoka /bo w wiekszosci sa to tele pochodzace z fraudow/
a przy okazji, jezeli ktos wybulil 5 stow na tela ze smokiem /bo przeciez wiedzial, jaki tel. kupuje - czyt. ze smokiem/
to wydanie 4 dych na xsima nie jest duza kwota.

a jeśli abonament mam na ojca to muszę mieć kopie umowy i ojciec musi być czy syn wystarczy??
zalezy od podejscia konsultanta w salonie, ale szykuj sie, ze moze byc potrzebny :)

a jeśli chodzi o to że wystarczy zadzwonić to oni mi przez telefon podadzą ten kod?? czy lepiej jechać?
zapomnij, az tak dobrze to nie ma... trza sie pofatygowac :P

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 01, 2009, 23:50:11 »
Pytanie do VlNC.
Gdzie byłeś w warszawie ściągnąć tego simlocka i czy chcieli umowę bi ja mam u nich abonament ale kom z allegro.

*

Offline VlNC

• 20
    • Telepolis.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 02, 2009, 08:12:21 »
k3nio byłem w Wileńskiej. Chcieli umowę, ponieważ porównują IMEI z umowy i karty gwarancyjnej. Zaznaczam, że umowa nie jest na mnie ;) Jednak jeśli Tośka była kupowana z allegro to nie wiesz czy na abo czy prepaid. Chociaż wątpię by była kupowana na kartę. Możesz spróbować podjechać bez umowy i ściemnić, że zgubiłeś ;) Kartę gwarancyjną i paragon masz więc może nie będą robić problemów. Tylko przyciśnij konsultanta.

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 02, 2009, 13:07:30 »
k3nio Jednak jeśli Tośka była kupowana z allegro to nie wiesz czy na abo czy prepaid.
jak jest paragon, to wiadomo, czy byla kupowana w prepaidzie, czy w abo /a nawet czesto wiadomo w jakim abo byla kupowana :P
Poza tym, operator wie, w jaki sposob byla zakupiona sluchawka, gdzie i kiedy :P

Możesz spróbować podjechać bez umowy i ściemnić, że zgubiłeś ;) Kartę gwarancyjną i paragon masz więc może nie będą robić problemów. Tylko przyciśnij konsultanta.
zawsze mozna sprobowac, ale z wyczuciem i grzecznie
/i lepiej zrozumiec, jezeli ze konsultant powie 'nie',
bo w tym momencie to ON oberwie za niedotrzymanie obowiazujacych go procedur/

*

Offline Daczer

• 45
  • Sprzęt: Toshiba g900
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 02, 2009, 15:39:45 »
Słuchajcie mam pytanko... Kupiłem Tosie na allegro ale mam do niej tylko kartę gwarancyjną... Znaczy się z tyłu pisze 'Dane telefonu i informacje dot. zakupu. I nie wiem czy to jest rachunek czy musze mieć osobny papierek...

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 02, 2009, 15:57:01 »
chyba tak bo ja do karty gwarancyjnej mam doczepiony paragon i z niego wynika że tel był kupiony za 1.00zł czyli w abonamencie

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: iPhone 8GB
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 02, 2009, 19:57:14 »
No wiec tak. Dzisiaj pojechałem do playa i sprawa wygląda tak:
Wymagana jest umowa i podbita gwarancja. Salony w Częstochowie już o tym wiedzą. Najlepsze jest to, że wysyłane jest podanie o zdjecie simlocka do  centrali play i oni decydują czy dostaniesz pozwolenie na zdjęcie czy nie.

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 02, 2009, 21:12:43 »
Najlepsze jest to, że wysyłane jest podanie o zdjecie simlocka do  centrali play i oni decydują czy dostaniesz pozwolenie na zdjęcie czy nie.

Nie do konca tak... wysylana jest prosba o podanie kodu odblokowywujacego, a takze sprawdzane jest, czy telefon pochodzi z oficjalnej sprzedazy PLAYa i czy nie pochodzi z fraudow - czyli jezeli jest wziety abo na Ciebie, to na pewno dostaniesz kod do oblokowania, chyba, ze nie placiles rachunkow :P /ale to ciagle podchodzi pod fraudy :P/

Jezeli jest wszystko w porzadku, to operacja trwa ~15-30 minut /w czasie pracy centrali :D/

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 02, 2009, 21:37:37 »
a co to znaczy ze kom jest fraudowy?

*

Offline VlNC

• 20
    • Telepolis.pl
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 02, 2009, 21:42:39 »
k3nio Jednak jeśli Tośka była kupowana z allegro to nie wiesz czy na abo czy prepaid.
jak jest paragon, to wiadomo, czy byla kupowana w prepaidzie, czy w abo /a nawet czesto wiadomo w jakim abo byla kupowana :P
Poza tym, operator wie, w jaki sposob byla zakupiona sluchawka, gdzie i kiedy :P

Pewnie, że tak, ale jak była sprzedawana w każdym abo za 1zł to ciężko jest ustalić :P

Możesz spróbować podjechać bez umowy i ściemnić, że zgubiłeś ;) Kartę gwarancyjną i paragon masz więc może nie będą robić problemów. Tylko przyciśnij konsultanta.
zawsze mozna sprobowac, ale z wyczuciem i grzecznie
/i lepiej zrozumiec, jezeli ze konsultant powie 'nie',
bo w tym momencie to ON oberwie za niedotrzymanie obowiazujacych go procedur/
[/quote]

Przecież zawsze trzeba być kulturalnym co nieczęsto zdarza się konsultantom Play :P

Dodam, że jeśli nie wyjdzie w jednym punkcie zawsze można spróbować w innym  :wink:

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 02, 2009, 21:54:33 »
a co to znaczy ze kom jest fraudowy?

telefon jest kupowany w abonamencie /zostala podpisana umowa, tylko po to, aby moc kupic tanio telefon/,
pozniej takiej osoby nie interesuja juz rachunki /tak to delikatnie okreslmy :D/
a telefon zwykle jest zaraz odsprzedawany: w komisie, allegro, albo jeszcze komus.

Jasne, ze sa osoby ktore nie potrzebuja nowego fona, bo stary im bardzo dobrze dziala,
wiec nowke oddaja do komisu, albo handluja nim na alledrogo, ale takich osob jest zdecydowanie mniej.

Operator nie zablokuje takiego fona /tak jak by to zrobil w przypadku, gdyby zostal skradziony/,
ale ulatwiac zycia czlowiekowi tez nie zamierza ;) /czyli np za friko sciagnac smoka/

Pewnie, że tak, ale jak była sprzedawana w każdym abo za 1zł to ciężko jest ustalić :P
centrala operatora nie bedzie miec takiego problemu, bo wszystkie te dane ma w swojej bazie :P
PS w wiekszosci przypadkow, rodzaj abo w jakim byl brany fon, jest zakodowany na paragonie/fakturze :P

Przecież zawsze trzeba być kulturalnym co nieczęsto zdarza się konsultantom Play :P
Dodam, że jeśli nie wyjdzie w jednym punkcie zawsze można spróbować w innym  :wink:
Powiem tak: zadna ze stron, nie jest bez winy, ale niestety klient moze sobie pozwolic na zdecydowanie wiecej  :mad:
/wiem to z wlasnego doswiadczenia/ juz nie wspominajac, jak czasem klienci klamia w zywe oczy :P
/a wiele rzeczy mozna zalatwic zdecydowanie szybciej, jak sie nie sciemnia, nie wspominajac, ze i milej :))/

Wszak konsultant, to tez czlowiek :)