g900 w PLAY - zdjecie simlock-a za FRIKO!!

• 71 Odpowiedzi
  • 20625 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline VlNC

• 20
    • Telepolis.pl
  • Sprzęt: Samsung i780
Odp: g900 w PLAY - zdjecie simlock-a za FRIKO!!
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 02, 2009, 22:06:24 »
Pewnie, że tak, ale jak była sprzedawana w każdym abo za 1zł to ciężko jest ustalić :P
centrala operatora nie bedzie miec takiego problemu, bo wszystkie te dane ma w swojej bazie :P
PS w wiekszosci przypadkow, rodzaj abo w jakim byl brany fon, jest zakodowany na paragonie/fakturze :P

Człowieku domyśl się czasem trochę przecież to oczywiste o czym piszesz i operator łatwo dojdzie do tego  :S Jednak dla k3nio to nie jest takie oczywiste...

Przecież zawsze trzeba być kulturalnym co nieczęsto zdarza się konsultantom Play :P
Dodam, że jeśli nie wyjdzie w jednym punkcie zawsze można spróbować w innym  :wink:
Powiem tak: zadna ze stron, nie jest bez winy, ale niestety klient moze sobie pozwolic na zdecydowanie wiecej  :mad:
/wiem to z wlasnego doswiadczenia/ juz nie wspominajac, jak czasem klienci klamia w zywe oczy :P
/a wiele rzeczy mozna zalatwic zdecydowanie szybciej, jak sie nie sciemnia, nie wspominajac, ze i milej :))/

Wszak konsultant, to tez czlowiek :)

Pewnie, że obie strony są winne ;) Jednak praca pracą i wymaga profesjonalizmu, a nie amatorki :p

Dobra kończmy ten OT.

EDIT: Poprawiłem cytowanie
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 22:09:55 wysłana przez VlNC »

*

Offline duszeksc

• 48
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 05, 2009, 21:43:48 »
Orientuje sie ktoś może, czy w Erze ściągają simlocki za free ? Chodzi mi o nokie N82, bo mam okazję ją kupić.

*

Offline k3nio

• 39
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 05, 2009, 21:46:55 »
w erze również możesz zmienić simlocka za free. najlepiej zadzwoń do nich i się wszystkiego dowiesz co musisz zabrać ze sobą

*

Offline Daczer

• 45
  • Sprzęt: Toshiba g900
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 08, 2009, 14:44:41 »
Czyli jeżeli nie mam paragonu ani umowy a tylko gwarancję to muszę załatwiać kopie umowy czy już wogóle przepadło?  :sleepy:

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 08, 2009, 17:41:06 »
Myślę, że wydanie kopii powinno załatwić sprawę, w końcu każdy jest człowiekiem i może zagubić coś ;)

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 09, 2009, 01:28:39 »
Czyli jeżeli nie mam paragonu ani umowy a tylko gwarancję to muszę załatwiać kopie umowy czy już wogóle przepadło?  :sleepy:
Jak zalatwisz kopie umowy /hint: najlatwiej przez sprzedawce, ktory z Toba ja podpisal/
to nie powinienes miec najmniejszych problemow z brakiem paragonu :)

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 09, 2009, 15:52:36 »
bylem tam dzisiaj i nie zjedli mi simlocka bo nie mam umowy  ;[[
było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 14, 2009, 23:20:30 »
W Kielcach a MM zdejmują sim-lock. Potrzebna jest tylko karta gwarancyjna (bo tylko ja mam :)

« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 09, 2009, 10:30:43 »
No to będę pierwszym niezadowolonym. Moja Tosia ma zmienioną płytę główną i tym samym IMEI też się zmienił. Wszystko ładnie wpisane w kartę gwarancyjną w porządnym serwisie. Od kilku miechów biegam do pobliskiego MM i pytam się czy są jakieś wieści, ale niestety nic. Pani z punktu play poinformowała mnie, że mojego IMEI nie ma w bazie danych. Dzwoniła przy mnie do centrali, powiedzieli jej, że wyślą prośbę do producenta i należy czekać. W dodatku wysłanie kodu do play'a zależy wyłącznie od dobrej woli producenta. :(

Miał ktoś może taki problem? Macie jakiś pomysł co z tym teraz zrobić?

*

Offline joy1

• 28
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 09, 2009, 14:08:30 »
Ja miałem większe jaja z play..... strasznie im sie nie chce i za to DUZY minus!.

Było tak
do zdjęcia simlocka potrzebny jest gwarancja i w moim przypadku chcieli jeszcze umowy, no wiec obie ja zgubiłem  :O~ no ale.... przemiły pan mi powiedział że w sumie gwarancja nie jest potrzebna jak sie chce stracic gwarancje na co w sumie przystałem bo i tak jej nie miałem. No i kwestia z umową.... na początku było stanowcze NIE  :mysli: na co odszedłem z kwitem, potem przemyślałem sprawę i przecież mogą mi dać kopie umowy przecież nie ? Poszedłem spowrotem z moim pomysłem i znów mnie odesłali z kwitem żądając nr telefonu na którym była ta Tosia w umowie (bo przecież kuźwa D.O. nie styka) jakimś cudem go skądś odzyskałem (mineło 6 miesiecy po umowie i go nie używałem) wróciłem z nim na co mi powiedziano że ta pani co ze mną umowe sporządzała już nie pracuje i nie mogą odnaleść mojej umowy......... w tym momencie u mnie poszedł siwy dym i nie powtórze jak się wyraziłem co o tym myśle, a że zrobiłem to przy sporym tłumku mam nadzieje że ten sklep w tym dniu umowy żadnej nie podpisał.

Koniec koncow skonczyło sie na x-sim z allegro, bo szkoda z patafianami szarpać język.  :E

P.S. i tak nawet w połowie nie napisałem jak mnie obsługiwano, dla przykładu jak zrywałem umowę z ORANGE to nawet na odchodne za przeproszeniem mnie w pupe całowali za co mam do nich respekt
Toshiba G900
ROM 20954 + kuchnia felixa update 26.03

« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 09, 2009, 18:14:09 »
No to będę pierwszym niezadowolonym. Moja Tosia ma zmienioną płytę główną i tym samym IMEI też się zmienił. Wszystko ładnie wpisane w kartę gwarancyjną w porządnym serwisie. Od kilku miechów biegam do pobliskiego MM i pytam się czy są jakieś wieści, ale niestety nic. Pani z punktu play poinformowała mnie, że mojego IMEI nie ma w bazie danych. Dzwoniła przy mnie do centrali, powiedzieli jej, że wyślą prośbę do producenta i należy czekać. W dodatku wysłanie kodu do play'a zależy wyłącznie od dobrej woli producenta. :(

Miałem podobną sytuację, fabrycznie bez locka, po zmianie płyty pojawił się lock na playa. Najpierw telefon do CCS i tam sie dogadać nie dało, pani powiedziała żeby napisać maila. Tak też zrobiłem, opisałem co i jak, imei. Odpisali mi, że mam czekać, ponieważ zgłoszenie zostało wysłane do producenta. Czekałem i czekałem, codziennie pisałem aż w końcu po prawie 2 tyg otrzymałem kod i wszystko chodzi. :)

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 17, 2009, 03:27:32 »
Dzwoniła przy mnie do centrali, powiedzieli jej, że wyślą prośbę do producenta i należy czekać. W dodatku wysłanie kodu do play'a zależy wyłącznie od dobrej woli producenta. :(

Nic nie zrobisz... jezeli wyslala mailem info o kod do sciagniecia smoka, to juz teraz tylko od producenta to zalezy /a nawet na ten szczegolny przypadek jest info w cennikach telefonow/